Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων κατά την άλωση της Κωνσταντινούπολης- 27/5/2012- Παλαιά Βουλή

Αγαπητοί φίλοι,

την Κυριακή, 27 Μαΐου, στις 12.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων κατά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως. Μουσικές, κείμενα, σχολιασμοί και η σύντομη ομιλία της ιστορικού Μαριάννας Κορομηλά με θέμα "Το σφιχτοπλεγμένο δίκτυο της Ρωμηοσύνης υπό την οικουμενική σκέπη" θα μας ταξιδέψουν από την Πόλη του 1453 στην Πόλη των μεταβυζαντινών χρόνων μέχρι την Πόλη του σήμερα. Με αφορμή σύγχρονα κείμενα θα αναφερθεί στο σήμερα της Πόλης ο εκπαιδευτικός Γεώργιος Μπάρλας, ενώ σύντομους σχολιασμούς για την μεταβυζαντινή μουσική παράδοση της Πόλης θα κάνουν ο Ιωάννης Αρβανίτης, διδάκτορας μουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, και ο μουσικολόγος-συνθέτης Γεώργιος Λυκούρας. Οι χορωδίες και ορχήστρες του Κέντρου θα αποδώσουν ύμνους, θρήνους, τραγούδια και οργανικά μέλη από την εκκλησιαστική και την κοσμική μας παράδοση.

Σας προσκαλούμε όλους να παρευρεθείτε στην εκδήλωση, ώστε να γνωρίσουμε την ιστορική αλλά και την μουσική πορεία της Ρωμηοσύνης της Πόλης από την Άλωση μέχρι σήμερα.

Επισυνάπτουμε την πρόσκληση του Κέντρου.

Με εκτίμηση,
εκ του ΚΕΠΕΜ

--
Κέντρον Ερεύνης και Προβολής της Εθνικής Μουσικής
Έρσης 9 και Πουλχερίας, Λόφος του Στρέφη, 11473 Αθήνα
Τηλ: 6970948771
Μιχαήλ Μαντζούρης
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις του ¨Ῥωμηῶν Ἐνημέρωση¨

alt

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ ΕνημέρωσηςΠροσοχή

Για ανάγνωση επιλέγεις ¨ ΠΛΗΡΗΣ ΟΘΟΝΗ¨ και το διαβάζεις τόσο άνετα, σαν να είναι σε μορφή pdf.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ Web TV


Σκοπός της «ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ» είναι να ανακτήσουν οι Έλληνες τις αξίες, τις αρχές και τα ιδανικά της φυλής μας, μέσα από μια υγιή ενημέρωση, αφύπνιση και ψυχαγωγία.
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ.