Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Σχης Συμεών Κεβεντζίδης, διοικητής ΕΛΔΥΚ: “Στόχος μας να κυματίσει η σημαία μας στον Πενταδάκτυλο”!

Bookmark and Share
Επιτέλους υπάρχουν όχι απλώς Έλληνες “δημόσιοι υπάλληλοι” που δεν φοβούνται να μιλήσουν, αλλά Έλληνες αξιωματικοί που τιμούν την στολή και το εθνόσημο που φορούν:

Σε μια ομιλία που σκόρπισε ρίγη συγκίνησης και περηφάνειας ο νέος διοικητής της ΕΛΔΥΚ, συνταγματάρχης Συμεών Κεβεντζίδης, μιλώντας σε ένα γεμάτο αμφιθέατρο στο Δήμο Στροβόλου για τα 50χρονα της ΕΛΥΚ είπε απλώς το αυτονόητο:

“Στόχος της ΕΛΔΥΚ, αν οι περιστάσεις το επιβάλουν, είναι η πολεμική σημαία της να ξανακυματίσει στον Πενταδάκτυλο”. Στο όρος της Κύπρου που κατέχεται σήμερα από την Τουρκία μετά την εισβολή του 1974. Εκεί που εκατοντάδες Έλληνες σκοτώθηκαν μετά την προδοσία του 1974 και πότισαν με αίμα την γη των πατέρων…
Την ίδια στιγμή άγημα μετέφερε την αιματοβαμμένη πολεμική σημαία της ΕΛΔΥΚ που βγήκε αιματοβαμμένη από το στρατόπεδο της Δύναμης στο Γερόλακκο. Η αποστροφή της...

ομιλίας του Έλληνα αξιωματικού θίμισε σε όλους ότι στόχος και ιερός σκοπός μας δεν είναι ο συμβιβασμός και η παραχώρηση εδαφών και ψυχών, αλλά η ανάκτηση και η αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας της Κύπρου στα εδάφη που απώλσε το 1974.Συμπλήρωσε ακόμα ο διοικητής της ΕΛΔΥΚ, ότι “Η ΕΛΔΥΚ εκπροσωπεί την επίσημη παρουσία της Ελλάδας στην Κύπρο” και θα κάνει ότι χρειαστεί για να υπεραπιστεί αυτή την παρουσί. , σκόρπισε ρίγη σιγκίνησης και καταχειροκροτήθηκε. Ο νέος διοικητής της ΕΛΔΥΚ, Συμεών Κεβεντζίδης , κατάγεται από την Ξάνθη και έχει υπηρετήσει ξανά στην Κύπρο ως διοικητής του πρώτου τάγματος της ΕΛΔΥΚ. Διακρίνεται για τις επιχειρησιακές του ικανότητες και την αποφασιστικότητά του.

Γνωρίζει πολύ καλά το αμυνιτκό πρόβλημα της Κύπρου. Θεωρεί ότι πέρα και πάνω απ’ όλα ο στρατός πρέπει να ασκείται συνέχεια και εξαντλητικά για να είναι ετοιμοπόλεμος για να μπορεί η πολιτική ηγεσία να τον χρησιμοποεί ως εργαλείο στο διπλωματικό επίπεδο.
“Πρέπει να νιώθουν το φόβο μας οι εχθροί της πατρίδας” συνηθίζει να λέει . Ο νέος διοικητής γνωρίζει πολύ καλά τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Πέτρο Τσαλικίδη, με τον οποίο διατηρεί πολύ καλές σχέσεις. Εθνική Φρουρά και ΕΛΔΥΚ, βάσει του μνημονίου στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος και Κύπρου, έχουν την ευθύνη να συνεργαστούν προς όφελος της ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής.

O Σ.Κεβεντζίδης διαδέχθηκε στις 8 Ιουλίου έναν άλλο πολύ ικανό αξιωματικό τον Γεώργιο Θαλασσινό.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης