Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Περίεργες αλλαγές-τροποποιήσεις, στο νομοσχέδιο "Υπηρεσιακή εξέλιξη και Ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων"

Bookmark and Share
Με γρήγορη ματιά διαπιστώσαμε ότι, στο προς ψήφιση νομοσχέδιο, έχουν επέλθει αλλαγές και μάλιστα σημαντικές από το αρχικό σχέδιο του υπουργείου.



Είχαμε τονίσει τότε:
"Μια καινούργια ρύθμιση αφορά στην δημιουργία όπλων και σωμάτων και στην Πολεμική Αεροπορία. Επίσης ρυθμίζεται πλήρως η αρχαιότητα μεταξύ των αξιωματικών των τριών όπλων και μεταξύ ομοιοβάθμων."

Στην συνέχεια το νομοσχέδιο όπως φαίνεται και στην Ιστοσελίδα της βουλής, έχει "επεξεργασθεί" και είναι έτοιμο προς ψήφιση.

Αυτό είναι το ένα τμήμα "το επίμαχο" του σχεδίου νόμου που είχε αρχικά υποβληθεί στην Βουλή για ψήφιση, κάποιος έχει παρέμβει σε 2 παραγράφους. Πιο συγκεκριμένα έχουν γίνει παρεμβάσεις και τροποποιήσεις των παραγράφων 12 και 13 α, που αφορούν στην αρχαιότητα μεταξύ των ομοιοβάθμων αξιωματικών της Π.Α.
Στην ουσία έχουν "εξαφανισθεί" 2 ειδικότητες, των Μηχανικών και Αεράμυνας !!!
Δείτε το πριν και το μετά:

Παράγραφος 12








Παράγραφος 13α



Από τα ανωτέρω, τίθενται τα εξής ερωτήματα:
Ποιος και γιατί τις έκανε τις συγκεκριμένες αλλαγές;
Ποια συμφέροντα ή σκοπιμότητες εξυπηρετούνται;
Γιατί να "διασαλευθεί" ενδεχομένως, η τάξη και πειθαρχία στις ένοπλες δυνάμεις και δη στην ευαίσθητη πολεμική αεροπορία;
Ποιος ο λόγος και η λογική η επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, να αλλάξει ένα σχέδιο νόμου που έχει υποβληθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και έχει συντονισθεί και με τους Αρχηγούς των γενικών επιτελείων;
Είναι σε γνώση της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας, αυτές οι αλλαγές;

exomatiakaivlepo.blogspot.comΤο αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης