Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Kύπρος: Προειδοποίηση στην Τουρκία να μην προχωρήσει σε κινήσεις "τύπου Κοσόβου"

Bookmark and Share
Προειδοποίηση στην Τουρκία να μην ωθήσει την τουρκοκυπριακή κοινότητα σε κινήσεις τύπου Κοσόβου απηύθυνε η Κύπρος και επανα-επιβεβαίωσε την θέση της υπέρ του σεβασμού της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας, που περιλαμβάνει την επαρχία Κοσόβου και Μετόχιας, με σχετική δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών. «Θα προστατέψουμε με κάθε τρόπο το ενιαίο της Κύπρου, ακόμα και αν χρειαστεί να ξαναχύσουμε το αίμα μας» δήλωσε Κύπριος αξιωματούχος στην defencenet.gr.Μετά την την χθεσινή γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης η Κύπρος έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού προκειμένου να αποφευχθούν κινήσει από την πλυερά της Άγκυρας και του Ν.Έρογλου που θα βύθιζαν το νησί και την Α.Μεσόγειο σε μία μεγάλη κρίση ασφαλείας .
Η Κυπριακή Δημοκρατία καλεί τα εμπλεκόμενα μέρη, τη Δημοκρατία της Σερβίας και το "Κοσσυφοπέδιο, υπό το ψήφισμα 1244/99 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ", να ξαναρχίσουν το διάλογο για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα του Κοσόβου, με στόχο την επικράτηση της σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή.
Το Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί ότι η μακρά αυτή νομική διαδικασία, σε όλα τα στάδια της οποίας η Κύπρος συμμετείχε, αποτέλεσε μια μεγάλη πρόκληση στον τομέα του διεθνούς δικαίου. Η Γνωμοδότηση μελετάται ενδελεχώς από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας και το Υπουργείο Εξωτερικών.
"HΚυπριακή Δημοκρατία σημειώνει ότι η επιχειρηματολογία του δικαστηρίου διαφοροποιεί την περίπτωση του Κοσόβου από την περίπτωση της Κύπρου", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης