Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Αιγαίο: Ειδικό αμερικανικό πολεμικό σκάφος για καταλήψεις νησιών και αντιμετωπίσεις κρίσεων!!!

Bookmark and Share

  • Παράξενη επίσκεψη αμερικανικού ειδικού σκάφους...
  • Στη Ρόδο βρίσκεται το USS MESA VERDE LPD-19
  • Την ίδια στιγμή προκαλούν οι Τούρκοι με υπερπτήσεις στο Αγαθονήσι!
Κατέπλευσε την Τρίτη στις 20-7-2010 στο λιμάνι Ακαντιάς Ρόδου η φρεγάτα (amphibious transport dock) του Αμερικάνικου πολεμικού ναυτικού “USS Mesa Verde LPD -19”.
Η συγκεκριμένη φρεγάτα τύπουSan Antonio μια από τις πέντε που διαθέτει το Α.Π.Ν. είναι ιδανική για κατάληψη νησιών αλλά και γνωστή για τα ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης “κρίσεων”, που διαθέτει.


Έχει μήκος 208,5 μ, πλάτος 31,9 μ. και ταχύτητα 22 Knots. Τα πλοία αυτού του τύπου έχουν ανεπτυγμένα όπλα ηλεκτρονικού πολέμου και συστήματα παρακολούθησης κρίσεων μέσω δορυφόρων.
To σκάφος έχει την δυνατότητα να μεταφέρει κάτω από το κατάστρωμα του αμφίβια οχήματα, τανκς και φορτηγά και να προσγειώνονται πάνω σ’ αυτό ελικόπτερα. Χαρακτηριστικό των σκάφων αυτού του τύπου είναι τα radome υλικά, που καλύπτουν τα ραντάρ, τα οποία μοιάζουν με “φουγάρα.”
Το σκάφος έχει πλήρωμα 700 άτομα εκ των οποίων 66 αξιωματικοί και μπορεί να μεταφέρει ένα πλήρως εξοπλισμένο τάγμα πεζοναυτών. Το σκάφος θα παραμείνει στη Ρόδο μέχρι και τις 23-7-10.
Προκαλούν οι Τούρκοι στο Αγαθονήσι με υπερπτήσεις οπλισμένων πολεμικών αεροσκαφών
Δεύτερη τουρκική πρόκληση μέσα σε δώδεκα ώρες: Τέσσερα τουρκικά μαχητικά F-16, "ασκήθηκαν" σε προσβολή στόχων εδάφους στο Αγαθονήσι πριν λίγη ώρα και συγκεκριμένα στις 17.51. Κατά των τουρκικών μαχητικών έσπευσαν ελληνικά μαχητικά φυλακής τα οποία πέτυχαν εγκλωβισμό και εικονική κατάρριψη των τουρκικών μαχητικών. Τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά ανήκαν σε έναν σχηματισμό συνολικά 8 F-16 τα οποία μπήκαν στις 17.32 μεταξύ Χίου και Σάμου.
Τα τέσσερα μαχητικά "ξέκοψαν" από τον σχηματισμό και πέρασαν σε ύψος 3.200 μέτρων επάνω από το Αγαθονήσι. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι τα τουρκικά μαχητικά ήταν ορατά από το Αγαθονήσι.
Στην συνέχεια και ενώ στην περιοχή είχαν σπεύσει ελληνικά μαχητικά, η οκτάδα επέστρεψε στην Τουρκία περνώντας πάλι από το πέρασμα Χίου-Σάμου. Τέσσερα ή έξι από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης