Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο ψευτομουφτής της Ξάνθης

Bookmark and Share

   Στις 16-6-2010, στον Εχίνο της Ξάνθης έγινε (σ.σ. όπως σας έχουμε ήδη γράψει) ένα τουρνουά ποδοσφαίρου και ένας…διαγωνισμός ανάγνωσης ποιημάτων, με διοργανωτή τον τουρκομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε. Από την πρόστυχη ομιλία του τελευταίου δεν θα σχολιάσουμε ούτε τη δουλικότητα του έναντι του ¨κυρίου προξένου¨, που φυσικά ήταν παρών … ούτε τα φασιστικά ξερατά από μικροφώνου (κάποια στιγμή ούρλιαξε ¨εμίς είμαστε η τουρκικη΄μειονότητα της Δυτικής Θράκης, υπάρχει κάποιος που ισχυρίζεται κάτι διαφορετικό από αυτό;¨ για να δεχτεί χειροκροτήματα), ούτε τα γνωστά ψέματα για τα μειονοτικά ¨προβλήματα¨, ούτε τις άμεσες απειλές προς τους συνειδητούς Πομάκους (¨αν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να πουλήσουν τους Τουρκομουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης για χάρη των συμφερόντων τους, θα πρέπει να ξέρουν πως εμάς, τους 150.000 Τούρκους, θα μας βρουν απέναντι τους!¨).
Όλα τούτα τα έχουμε πια συνηθίσει και δεν κάνουν εντύπωση σε κανέναν, τουλάχιστον μεταξύ τβν αναγνωστών του ¨Αντιφωνητή¨ που ξέρουν το ποιόν του συγκεκριμένου ατόμου μα και των άλλων ενεργούμενων της Άγκυρας στη Θράκη.
    Θα προσπαθήσουμε σήμερα μόνο να σχολιάσουμε, με τον κοσμιότερο δυνατό τρόπο την κάτωθι αναφορά του λεγάμενου : ¨…Μου τηλεφώνησαν από το ραδιόφωνο του TRT και μου είπαν πως η Ε.Ε. ζητάει να αποδώσουμε το ορφανοτροφείο που υπήρχε στην Πρίγκηπο στο Πατριαρχείο και μάλιστα αμέσως να ανοίξει. Μου είπαν ¨κ. μουφτή ποια είναι η γνώμη σας για αυτό ;¨ .Τους είπα πως ανατρίχιασα και είπα : ¨ Για ποια Ε.Ε. μου μιλάτε ; Τη στιγμή που τα ορφανά μας γυρνάνε στους δρόμους, τη στιγμή που δεν έχουμε ένα γηροκομείο για τις ανάγκες των ηλικιωμένων μας, τη στιγμή που έχουν αρπάξει τα σχολεία από τα χέρια μας, τη στιγμή που δεν μας επιτρέπουν να επισκευάσουμε τα τζαμιά μας, που οι μουφτείες μας είναι υπό κατοχή, που οι βακουφικές επιτροπές είναι υπό κατοχή, για ποιο ορφανοτροφείο μου μιλάτε;¨
   Τι έχουμε λοιπόν εδώ; Τη νέα τακτική του τουρκισμού σε σχέση με την…αμοιβαιότητα Πόλης – Θράκης! Αυτό το αποκορύφωμα του θράσσους που δεν βρίσκει ένα σοβαρό αντίλογο – μια ροχάλα στα μούτρα ας πούμε. Ανατριχιάζουν τα τουρκοειδή κνώδαλα με την απόφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου για το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου, αυτή τη δωρεά του Γ.Ζαρίφη που πρέπει να το αποδώσουν πάλι στους νίμιμους ιδιοκτήτες του. Όμως ο Μέτε πάει και παρακάτω : ¨Για ποιο ορφανοτροφείο¨ του μιλάνε, όταν τα δικά τους ορφανά ¨γυρνάνε στους δρόμους¨; Να σου πούμε λοιπόν εμείς από τον ¨Αντιφωνητή¨ για ποιο ορφανοτροφείο μιλάμε, ώστε να μην είσαι τόσο αστοιχείωτος, τόσο Τούρκος : Μιλάμε για το Ορφανοτροφείο που στις αρχές του 20ου αιώνα μάζευε και νοσήλευε χιλιάδες ελληνόπουλα, που οι γονείς τους σφαγιάστηκαν από τους ανθρωπόμορφους βασιβουζούκους που εσύ καμαρώνεις να θεωρείς προγόνους σου. Παιδιά που ορφάνεψαν από την Ανατολική Θράκη ως τον Πόντο και ήρθαν εδώ και βρήκαν αποκούμπι, σακατεμένοι, ανήλικοι ικέτες, με τρόμο και τράχωμα στα μάτια, χτυπημένα από την ελεεινή φυλή που βρώμισε την Μικρασιατική γη και την ιστορία του ανθρώπινου γένους. Κατάλαβες τώρα για ποιο ορφανοτροφείο μιλάμε ; Όταν θα υπάρξει ΕΝΑ τέτοιο ορφανό ¨στα χωριά σου¨ τότε θα μπορείς – αφού πλύνεις το στόμα σου – να μιλήσεις για το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου!
                                                                                                                                                              «Αντιφωνητής», 1/7/2010

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης