Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ντεντέ εναντίον Μέτε

Bookmark and Share
     Σας γράφαμε μόλις προχτές για την επίθεση του ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε εναντίον άλλων μειονοτικών, σε μια ιστορία που θυμίζει πολύ…ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τελικό στόχο βέβαια το ποιος θα απομείνει ως ο ηγέτης της μειονότητας (ή, παραφράζοντας τον διαβόητο φασιστο-Σαδήκ, θα λέγαμε «ο Ντενκτάς της Θράκης» – κατά τους ενδόμυχους πόθους ορισμένων). Τις κατηγορίες εκείνες του Μέτε τις μάθαμε ουσιαστικά χάρη στην «Τρακιανίν Σεσί» του (γνωστού και μη εξαιρετέου) Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ, ο οποίος επίσης είχε γίνει αντικείμενο επικρίσεων από τον Μέτε. Δείτε λοιπόν σήμερα τι απαντούσε ο Ντεντέ στον ψευτομουφτή της Ξάνθης, μέσω της εφημερίδας του στις 10/6/2010 ( βλ. http://tourkikanea.wordpress.com):
   «Δεν φαίνεται να βάζει μυαλό ο εκλεγμένος μουφτής μας στην Ξάνθη Αχμέτ Μέτε, γιά αυτό και τα αυτιά δεν ακούνε τα όσα βγαίνουν από το στόμα του.
   Εδώ και πολλούς μήνες, ή πιο σωστά από την ημέρα που άρχισαν οι διαπληκτισμοί με τους βουλευτές, του είχα συστήσει επανειλημμένα να  προσέχει πολύ τα λόγια του. Του είχα υπενθυμίσει μάλιστα και τις εξής δύο παροιμίες: ¨ Άν τα λόγια είναι ασήμι, η σιωπή είναι χρυσός¨ και “Ού προτρεχέτω η γλώττα  της διανοίας”.
   Δυστυχώς, ο μουφτής μας δεν αξιολόγησε θετικά όσα γράψαμε. Πιστεύοντας πως παίρνουμε θέση απέναντί του, άρχισε να μας θάβει δεξιά και αριστερά, στις ανακοινώσεις, στα κηρύγματα, στις συνεντεύξεις του σε εφημερίδες, σε περιοδικά και στα ραδιόφωνα.
   Κρίμα. Κρίμα, όχι  στον ίδιο τον Αχμέτ Μέτε.
   Κρίμα στα γένια του, κρίμα στο σαρίκι που φορά στο κεφάλι του.
   Κρίμα στην συμβουλευτική επιτροπή στην οποία είναι πρόεδρος.
   Κρίμα και πολύ κρίμα μάλιστα.
   Η ανάμιξή του στην λάσπη της πολιτικής, την οποία έκανε κύριο επάγγελμα, έγινε η αιτία ο νεότατος μουφτής να απογοητεύσει εκείνους που τον εξέλεξαν στην έδρα του μουφτή διότι, εκείνο που έπρεπε να κάνει είναι να προσπαθήσει να φανεί αντάξιος της θέσης που έχει.
   Δυστυχώς δεν καταφέραμε να τον πείσουμε  και άρχισε να συγκρούεται με τον καθένα.
   Ο μουφτής έχασε τον έλεγχο και ισχυρίζεται ότι το αφεντικό μας ο Αμπντουλχαλίμ Ντεντέ είναι πουλημένος. Λυπούμαστε πολύ μουφτή αφέντη. Πώς είναι δυνατόν επειδή πουλήσαμε τον ραδιοσταθμό ΙΣΙΚ ΦΜ, τον οποίο με τον ιδρώτα μας δημιουργήσαμε πριν 17 χρόνια, να μας κατατάσσετε στους ¨πουλημένους¨; Μουφτής είσαι εσύ ή αρχικουτσομπόλης του μαχαλά και  της Δυτικής Θράκης ;
   Αυτούς που χαρακτήρισες «προδότες», «μέλη της ¨Εργκενεκόν», «κλέφτες», «πουλημένους», αυτοί να ζητήσουν τον λόγο.
   Εμείς ζητούμε εξηγήσεις γιατί κατηγόρησες εμάς. Ποιοι μας εξαγόρασαν και με πόσα χρήματα;
   Περιμένουμε απάντηση σε αυτά το συντομότερο.
   Αν δεν την δώσεις και δεν ζητήσεις συγνώμη τότε λογαριάσου με τον Θεό σου.
                                                                                                                                                                           Α. ΝΤΕΝΤΕ»
    Εμείς παρακολουθούμε φυσικά με μεγάλο ενδιαφέρον τις συγκρούσεις αυτές μέσα στους κόλπους των κύκλων που παίζουν (ή φιλοδοξούν να παίξουν) ηγετικό ρόλο για τη μειονότητα της Θράκης. Με μία όμως επισήμανση:  ελπίζουμε όλα αυτά να μην αποπροσανατολίσουν κανέναν ημετέρο (θρακέζο ή αθηνέζο) ανόητο, επιτείνοντας τον εφησυχασμό του. Να είστε σίγουροι ότι αυτές οι (εμφανώς οφειλόμενες σε ανθρώπινες αδυναμίες) αντιπαραθέσεις ουδεμία επίδραση μπορούν να έχουν πάνω στην πολύ καλά οριοθετημένη και συγκροτημένη πολιτική της Τουρκίας. Το πολύ-πολύ οι εκείθεν του Έβρου να απομονώσουν και να «αδειάσουν» και τον Μέτε κάποια στιγμή, αν δουν ότι αυτονομείται και δεν ελέγχεται πια, όπως ακριβώς δηλαδή «άδειασαν» και «έθαψαν» πολιτικά κάποτε και τον Σαδήκ (ασχέτως βέβαια του ότι τώρα παίζουν πάνω στον τάφο του τα πολιτικά τους παιχνίδια). Κανένας εφησυχασμός δεν δικαιολογείται λοιπόν, επειδή κάποιοι σε γ΄ πολιτικό επίπεδο μαλλώνουν για κάποια ανεπίσημα (ακόμη) οφφίκια στην ελληνική Θράκη…

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης