Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Ας βοηθήσουμε την ανέγερση του Ορθοδόξου ναού της Αγίας Αικατερίνης στο Cilacap της Κεντρικής Ιάβας.

Bookmark and Share

Ανακοίνωση-Έκκληση των Φίλων της Ιεραποστολής στην Ινδονησία.

π.Ματθαίος με μέλη της Ορθόδοξης Κοινότητας.

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί-Xαίρετε εν Κυρίω.
-Οι Φίλοι της Ορθόδοξης Ιεραποστολής- στην Ινδονησία ,είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε  εδώ και δέκα χρόνια ,με βασικό σκοπό την στήριξη του Ιεραποστολικού έργου στην Ινδονησία
Η  Ινδονησία ,ως γνωστόν  είναι το μεγαλύτερο Μουσουλμανικό κράτος του κόσμου ,όπου  η Ορθόδοξη Ιεραποστολή δραστηριοποιείται εδώ και 20 περίπου χρόνια .
Πριν από δυο χρόνια περίπου ,οι Φίλοι της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Ινδονησία δημιούργησαν στο διαδίκτυο  , τα ιστολόγια
Α.–Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ.(http://ierapostoliko.blogspot.com)
Β.Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ (http://filoierapostolisumatras.wordpress.com)
Τα ιστολόγια αυτά  είναι  στο διαδικτυακό χώρο τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ    που ασχολήθηκαν  μέχρι τώρα με την συγκεκριμένη  Ορθόδοξη Ιεραποστολή.
Βασικός σκοπός του Ιστολογίου  αυτού  ήταν  η προβολή του τεράστιου Ιεραποστολικού έργου που τελείται  στην Σουμάτρα,Ιάβα και  Μπαλί. .
Παράλληλα με την προβολή του Ιεραποστολικού έργου , προσπαθούμε ,όσο ήταν δυνατόν εκ μέρους μας να βοηθάμε  οικονομικά τα Ιεραποστολικά κλιμάκια που διακονούν εκεί.
Στην πορεία της προσπάθειάς μας  διαπιστώσαμε  ότι Ορθόδοξοι Ιεραποστολικοί Σύλλογοι  και διάφοροι άλλοι φορείς  από την Ελλάδα και το εξωτερικό ,βοηθούν επιλεκτικά ορισμένα κλιμάκια  με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες ανισότητες ,πράγμα το οποίο μας λυπεί ιδιαιτέρως.
Έτσι  υπάρχουν ορθόδοξες κοινότητες  στην περιοχή  που στερούνται ναού ,λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων, με αποτέλεσμα να  μετατρέπονται  φτωχόσπιτα σε προσωρινούς λατρευτικούς χώρους για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και των άλλων Ορθοδόξων ακολουθιών και Μυστηρίων.
Στην κατηγορία των φτωχών Ορθοδόξων κοινοτήτων που στερούνται οικονομικών πόρων και μαστίζεται από πρωτοφανή φτώχεια είναι η Ορθόδοξη κοινότητα στο Cilacap της Κεντρικής Ιάβας.
Το Cilacap είναι μιά μικρή παραθαλάσσια πόλη που βρίσκεται στα νότια της Κεντρικής Ιάβας.Εκεί υπηρετεί  από το 2001 ο π..Ματθαίος,που  είναι απόφοιτος της Θεολογικής σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης των Η.Π.Α.
Οι Φίλοι της Ιεραποστολής στην Ινδονησία ξεκινάνε μια προσπάθεια για την ανέγερση του Ορθοδόξου ναού  της Αγίας Αικατερίνης στο Cilacap της Κεντρικής  Ιάβας,της Ιεράς Μητροπόλεως Χόνγκ-Κόνγκ.
Η Ορθόδοξη Κοινότητα στο Cilacap,έχει σήμερα σαράντα μέλη ,τα οποία  ταλαιπωρούνται από πολύ μεγάλη φτώχεια,όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στις διευθύνσεις
(Μερικές από τις οποίες είναι και αυτές που σας στέλνουμε).
Η Ορθόδοξη κοινότητα  δεν έχει ναό.Ένας προσωρινός ναός που υπήρχε καταστράφηκε από τους φανατικούς Μουσουλμάνους της περιοχής.
Έτσι σήμερα υπάρχει το οικόπεδο  αλλά δεν υπάρχουν χρήματα για να κτίσθεί ο  Ιερό Ναός της Αγίας Αικατερίνης.
Ο προσωρινός ναός της Αγίας Αικατερίνης
Η  Θεία Λειτουργία  τελείται  σε ένα φτωχόσπιτο-(προσωρινό ναό με άχυρα ) ,αλλά λόγω των βροχών και της υγρασίας  της περιοχής ,πολλές φορές τελείται σε  σπίτια των μελών της Ορθόδοξης κοινότητας,όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες που σας στέλνουμε.
Ο προυπολογισμός της κατασκευής του Ιερού ναού της Αγίας Αικατερίνης  είναι δώδεκα χιλιάδες ευρώ( 12000 ευρώ) ,λόγω της σημαντικής διαφοράς του ευρώ  και της Ινδονησιακής Ρουπίας.
Προκειμένου να βοηθήσουμε την ανέγερση του ναού της Αγίας Αικατερίνης ,οι Φίλοι της Ιεραποστολής  δραστηροποιούνται ως εξής:
Α. Διακινούν, δια μέσω των Εκδόσεων Σταμούλη το βιβλίο
–Η ΠΑΝΤΩΝ ΑΝΑΣΣΑ,Φανερώσεις και θαύματα της Θεοτόκου –ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΘΩΣ
των  εκπαιδευτικών και Φίλων της Ιεραποστολής :
πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Αθανασίου και της πρεσβυτέρας Χαρούλας Τσουλιάη(φιλολόγου).
Η λιανική τιμή του βιβλίου είναι 17 ευρώ και τα έσοδα από τα συγγραφικά δικαιώματα θα διατεθούν για την ενίσχυση του παραπάνω Ιεραποστολικού έργου.Το βιβλίο κυκλοφορεί και στα εκκλησιαστικά βιβλιοπωλεία.
Για μειωμένη χονδρική τιμή (μέχρι και του ποσοστού 40%  της λιανικής τιμής  του αντιτύπου) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας .(τα στοιχεία δίνονται παρακάτω)
Περισσότερα για το βιβλίο και τα περιεχόμενά του μπορείτε να βρείτε στην διεύθυνση
Β.Διατηρούν για τις ανάγκες της Ιεραποστολής τους παρακάτω λογαριασμούς ,όπου μπορούν να καταθέσουν την χρηματική τους βοήθεια ,όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν  και οικονομικά το σημαντικό αυτό  έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Ιάβα .
1.ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ/66046796
ΙBAN : GR 66 0120 5450 0000 0006 6046 796
BIC :EMPOGRAA.
2. Eurobank / 0026-0469-64-0100058162.
(IBAN -GR 6102604690000640100058162)
(Δικαιούχος π.Δημήτριος Αθανασίου)
Τα χρήματα  που θα συγκεντρωθούν στους παραπάνω λογαριασμούς δια μέσου του Ιεραποστολικού Συλλόγου-ΟΙ ΠΟΡΕΥΘΕΝΤΕΣ –θα αποσταλούν αρμοδίως .
Στους δωρητές δίνεται νόμιμη απόδειξη για φορολογική χρήση.
Γι αυτό , όσοι καταθέτουν χρήματα στους παραπάνω λογαριασμούς να μας γνωστοποιούν τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο-διεύθυνση διαμονής) προκειμένου να τους αποστέλλουμε την νόμιμη απόδειξη.
Για τους Φίλους της Ιεραποστολής στην Ινδονησία.
π.Δημήτριος Αθανασίου.
Παπαβασιλείου-Λουριώτη –5
Τ.Κ.47100-Τρίγωνο Αρτας
Τηλ.επικοινωνίας :26810-77003
Άλλες φωτογραφίες από το Cilacap.
Το σπίτι της  φωτογραφίας χρησιμοποιήθηκε  σαν εκκλησία μετά την καταστροφή του πρώτου ναού.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης