Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Πωλούνται τα ελληνικά νησιά

Bookmark and Share

Η Ελλάδα σε πλειστηριασμό

Μετά το υστερικό αμόκ της κυβέρνησης των χρηματιστικών δυνάμεων κατοχής και του ξεπουλήματος της Ελλάδας, η «υστερία» μεταφέρθηκε στα αρπακτικά της μαφιόζικης λεηλασίας μας.
Η καλοκαιριάτικη επιδημία είναι η πώληση των νησιών μας.

 
Πριν από λίγες μέρες, 8 Ιουλίου, ο ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ, αποκάλυψε: "Πωλείται...ο Σκάρος της Σαντορίνης(!!) προς..."93,750,000 EUR!!!!!

Και έτερο κρούσμα  ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ
   
Πουλιέται η Αμοργός;



Ένα κόμη νησί μας βγαίνει στο σφυρί. Οι Αμοργιανοί το ξέρουν ότι ξεπωλούνται;
Να λοιπόν που..κάποιοι αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς.


Συνεχίζουν κάποιοι στο διαδίκτυο να πωλούν ελληνικά νησιά! Συνολικά δεκατέσσερα νησιά, επίγειοι παράδεισοι κατάλληλοι για Ροβινσώνες... Κροίσους ή για απλούς επίδοξους επενδυτές αναζητούν ιδιοκτήτη σε όλη την Ελλάδα, σε τιμές που φτάνουν κατά μέσο όρο το 1,5 εκατομμύρια ευρώ και εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη, ανάλογα με την έκταση και τη γεωγραφική θέση.

Τα πρωτεία μεταξύ των ελληνικών νησιών που διατίθενται προς πώληση τα κατέχει το Διαπόρι στον Αργοσαρωνικό, το οποίο αποτιμάται στα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Προς 8 εκατομμύρια ευρώ πωλείται το Νησί της Ναυσικάς στο Ιόνιο, που ανήκει διοικητικά στην Ιθάκη, έχει έκταση 500 εκταρίων και διαθέτει τρία μεγάλα φυσικά λιμάνια και πολλούς προφυλαγμένους κολπίσκους μοναδικής φυσικής ομορφιάς, όπως αναφέρει η Private Islands. Για μικρότερα βαλάντια προορίζεται το νησάκι Βούβαλος στον Αμβρακικό, που κοστίζει 3,6 εκατομμύρια ευρώ.

Το μαγευτικό Γαλαξίδι αγναντεύει το νησάκι Άγιος Γεώργιος, έκτασης 94 στρεμμάτων. Απέχει μία ώρα από τη γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου και πωλείται προς 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Άγνωστη η τιμή του νησιού Ρίνια, που βρίσκεται τρία μίλια από το λιμάνι Λινάρια Σκύρου, ενώ πιο περιπετειώδης είναι η περίπτωση του νησιού Αρκούδ, καθώς έφτασε μέχρι την κυβερνητική επιτροπή.

Τελικά η επένδυση που σχεδίαζε από κοινού με Βρετανούς επενδυτές ο επιχειρηματίας Γ. Σταυρόπουλος ματαιώθηκε. Μάλιστα, το Νοέμβριο του 2006 υπογράφτηκε προσύμφωνο με τους επιχειρηματίες Ι. Περρωτή και Γ. Σταυρόπουλο με την τιμή πώλησης να φτάνει τα 17 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ενδιαφέρον για την αγορά του είχε εκδηλώσει και ο Ρώσος Αμπράμοβιτς.

Μεταξύ άλλων σχεδιαζόταν να χτιστούν 300 βίλες, ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και γήπεδα γκολφ για VIPs. Όλα αυτά κόλλησαν στις καθυστερήσεις της δασικής υπηρεσίας να χαρακτηρίσει την έκταση.

Στο Διαδίκτυο ΜΙΚΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ νησιά κοσμούν σταθερά τα τελευταία χρόνια τις ηλεκτρονικές προθήκες των ιστοσελίδων μεσιτικών γραφείων με έδρα ακόμα και τον Καναδά. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της καναδέζικης «Private Islands», «τα ελληνικά νησιά θεωρούνται το απόλυτο σύμβολο κοινωνικής θέσης, αλλά είναι σχετικά προσιτά ως προς την τιμή τους καθώς κοστίζουν λιγότερο από την αγορά ενός σαλέ στο Άσπεν ή ενός καλού οικοπέδου στην Άπω Ανατολή». Εξάλλου «τα ζεστά και ξηρά ελληνικά καλοκαίρια είναι τέλεια για να τεμπελιάζει κάποιος στο ιδιωτικό του νησί, απολαμβάνοντας ένα ούζο».
 
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης