Η απογραφή μπορεί, λοιπόν, να έχει γενικώς θετική στόχευση, κρίσιμες όμως παράμετροι δεν έχουν προσεχθεί αρκετά όπως θα φανεί και στη συνέχεια…
Γύρευε πώς θα τα «αξιοποιήσουν» και τι επιπτώσεις θα έχει για την ασφάλεια της χώρας.
Μετά τα κλειδιά της οικονομίας τώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου παραδίδει και τα κλειδιά της Ασφάλειας και της Άμυνας της χώρας στους δανειστές της. Συγκεκριμένα, το “who is who” (ποιος είναι ποιος) ενός εκάστου στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων, διπλωμάτη κ.ο.κ θα παραδοθεί στην «τρόικα» μέσω της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων που είναι ήδη σε εξέλιξη. Και μέσω της «τρόικας» Κύριος οίδε πού μπορεί να φθάσουν το στοιχεία αυτά…
Η απογραφή μπορεί, λοιπόν, να έχει γενικώς θετική στόχευση, κρίσιμες όμως παράμετροι δεν έχουν προσεχθεί αρκετά όπως θα φανεί και στη συνέχεια. Εν πρώτοις η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων επιβλήθηκε από την «τρόικα» μέσω του Μνημονίου, με απώτερο σκοπό να προχωρήσουν σε περαιτέρω…ελάφρυνση των κονδυλίων που αφορούν στη μισθοδοσία.
Όμως, η «τρόικα» παρήγγειλε τη δουλειά και στην «τρόικα» θα παραδοθούν όλα τα στοιχεία των απογεγραμμένων δημοσίων υπαλλήλων. Έτσι. μέσα σε ένα CD θα μπορεί να δει κανείς προσωπικά δεδομένα, όπως διεύθυνση και τηλέφωνο κατοικίας, κινητό τηλέφωνο και email. Ακόμη, φορέα απασχόλησης και φορέα οργανικής θέσης, βαθμό και θέση ευθύνης και άλλες πληροφορίες που ζητά το υπουργείο Εσωτερικών, μέσω του σχετικού εντύπου.
Ποιοι όμως θα βρίσκονται στη λίστα καταγραφής;
Αναλυτικά, υποχρέωση απογραφής έχουν, μεταξύ των χιλιάδων άλλων δημοσίων υπαλλήλων, και «τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, αλλά και το επί θητεία και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στρατιωτικό και ένστολο προσωπικό των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη (π.χ. στρατιωτικοί πενταετούς θητείας, εποχικοί πυροσβέστες κλπ, όπως διευκρινίζεται στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.
Δεν εξαιρούνται οι διπλωματικοί υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών, ούτε ακόμη και το διπλωματικό και πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί στο εξωτερικό, καθώς επίσης και το προσωπικό που έχει προσληφθεί ως επιτόπιο προσωπικό στις υπηρεσίες του εξωτερικού. Στους παραπάνω προσθέστε επίσης «τους μετακλητούς ειδικούς συμβούλους, ειδικούς συνεργάτες των γραφείων των μελών της κυβέρνησης και των υφυπουργών, των γραφείων των γενικών και ειδικών γραμματέων, των γραφείων προέδρων και αντιπροέδρων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου», του σκληρού, δηλαδή, πυρήνα του Κράτους, εκεί όπου λαμβάνονται οι κυβερνητικές αποφάσεις.
Με δυο λόγια, όποιοι κατορθώσουν να βάλουν στο χέρι τα αρχεία, θα έχουν στη διάθεση τους και την ατομική… ακτινογραφία καθενός εκ των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛΑΣ, συμβούλων, υπουργών κ.ο.κ.
Οι μόνοι, τελικώς που ενδεχομένως να γλιτώσουν από τη γνωστοποίηση των προσωπικών τους στοιχείων, είναι οι υπάλληλοι της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, όπου «λόγω της ιδιαιτερότητας της, θα δημιουργήσει ηλεκτρονική βάση δεδομένων για το προσωπικό της σε μορφή MICROSOFT EXCEL με φροντίδα της διεύθυνσης Διοικητικού.
Εφημερίδα ΠΑΡΟΝ – 18.07.2010 – Σελ. 7
Το αλίευσα ΕΔΩ