Οι υπάλληλοι της Βουλής ναι μεν χάνουν – όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι – τον 13ο και 14ο μισθό, αλλά θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τον 15ο και 16ο μισθό, καθώς θεωρούνται επιδόματα.
Την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά ανησυχούν για το πώς θα τα βγάλουν πέρα μετά τα σκληρά οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, οι υπάλληλοι της Βουλής ναι μεν χάνουν -όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι- τον 13ο και 14ο μισθό, αλλά θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τον 15ο και 16ο μισθό, καθώς θεωρούνται επιδόματα.
Σύμφωνα με τα Νέα, για τα δύο αυτά επιδόματα θα ισχύσει η περαιτέρω μείωση κατά 8%, η οποία ανακοινώθηκε την Κυριακή και αφορά όλα τα επιδόματα που καταβάλλονται στους δημοσίους υπαλλήλους. Κατά συνέπεια, η συνολική περικοπή των επιδομάτων φτάνει στο 20% με 25%.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει, επίσης, το γεγονός πως από την τελευταία φορά που ανακοινώθηκε περικοπή (κατά 15%) της αποζημίωσης που λαμβάνουν οι βουλευτές για τη συμμετοχή τους στις διάφορες Επιτροπές της Βουλής, έχει αυξηθεί ραγδαία ο αριθμός συνεδριάσεων των Επιτροπών.
Ειδικότερα, εκεί που στην ημερήσια διάταξη της Βουλής συνήθως γράφονταν δυο-τρεις Επιτροπές, τον τελευταίο μήνα υπάρχουν και 8 και παραπάνω συνεδριάσεις Επιτροπών καθημερινά, όπως και τη Δευτέρα και την Παρασκευή (ημέρες που παραδοσιακά σπάνια έμπαιναν Επιτροπές) και μάλιστα χωρίς να αφορούν πάντα συζητήσεις νέων νομοσχεδίων που εισέρχονται στο Κοινοβούλιο, και θα μπορούσαν να αιτιολογηθούν από την ταχύτερη ψήφιση νομοσχεδίων εξαιτίας της κρίσης.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι γράφουν στο προσωπικό τους «κοντέρ» από 10-14 Επιτροπές την εβδομάδα, γεγονός που προσθέτει στα περίπου 5.700 ευρώ που είναι ο βασικός μισθός και άλλα 3.000-4.000 ευρώ μηνιαίως, πλέον των επιδομάτων.
ΤΑ ΝΕΑΤο αλίευσα ΕΔΩ