Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Μεντβέντεφ: "Παναγιώτατε, η επίσκεψή σας συμβάλει στην ενίσχυση του διαλόγου"

Bookmark and Share
"Η Ρωσική Κυβέρνηση δίνει πολύ μεγάλη σημασία στο διάλογο με την Ρωσική Εκκλησία", δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντιμίτρι Μεντεβέντεφ, κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Παλάτι του Κρεμλίνου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Πατριάρχη Μόσχας.
"Στη Ρωσία, πρόσφατα, έχουν γίνει πάρα πολλές αλλαγές. Eίμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μπορείτε να δείτε από κοντά αυτές τις αλλαγές, οι οποίες είναι πολύ ευεργετικές για την ζωή μας, όσον αφορά το διάλογο Εκκλησίας και Κράτους", πρόσθεσε ο Πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, ένας τέτοιος διάλογος μπορεί να λύσει πάρα πολλά και πολύπλοκα προβλήματα, που αντιμετωπίζει το Κράτος, και ειδικά τώρα με την οικονομική κρίση. "Γι΄ αυτό εκτιμούμε πολύ τον εποικοδομητικό και ουσιαστικό διάλογο".

Αναφερθείς στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Ρωσία, ο Πρόεδρος Μεντβέντεφ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι "η επίσκεψη αυτή θα συμβάλει στην ενίσχυση των σχέσεων και του διαλόγου των δύο αδελφών Εκκλησιών".
"Για τη Ρωσία, το γεγονός της επίσκεψης σας είναι ιδιαίτερα σημαντικό, διότι στη Ρωσία το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι ορθόδοξοι. Γι 'αυτό από την πλευρά μας, παρακολουθούμε πολύ στενά την άφιξή σας και ό, τι συμβαίνει αυτές τις ημέρες», υπογράμμισε επίσης ο κ. Μεντβέντεφ.
Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τόνισε: «πρώτα απ 'όλα, Εξοχότατε, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου για την προσωπική σας πρόσκληση. Τόσο εγώ όσο και η συνοδεία μου, είναι πολύ ευχαριστημένοι που αυτές τις μέρες βρισκόμαστε στη Ρωσία».
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η επίσκεψή μας συνέπεσε με την ημέρα των Σλαβικών γραμμάτων και του πολιτισμού, καθώς και την γιορτή του Αγίου της Αυτού Αγιότητας του Πατριάρχη Κύριλλου» πρόσθεσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Τέλος, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας τόνισε: «Εμείς ως Μητέρα Εκκλησίας χαιρόμαστε για τις καλές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ του Κράτους και της Ρωσικής Εκκλησίας. Η Ρωσική Κυβέρνηση και η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία γράφουν νέες σελίδες στην ιστορία. Αυτό είναι η καλύτερη εγγύηση για το μέλλον του λαού».
Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Μεντβέντεφ για την συνάντηση στην οποία συμμετέχει και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες επίσκεψη στη Ρωσία.
Επίσης, τόνισε ότι "η Εκκλησία είναι μία, όμως σε κάθε χώρα οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα και είναι σημαντικό οι ηγέτες των τοπικών ορθοδόξων Εκκλησιών να συνεργάζονται και ανταλλάσσουν ιδέες."
Τέλος, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, υπογράμμισε ότι "Οι προσωπικές μας σχέσεις τελευταία έχουν αναπτυχθεί περισσότερο, και αυτό έχει βοηθήσει πάρα πολύ στην αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων. Και πέρα από τις επίσημες ομιλίες που ανταλλάσουμε, κάθε μέρα θα είμαστε σε αδελφικό διάλογο για το καλό όλων μας».
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης