Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Πήγαν στη Γενεύη για μαλλί, αλλά…

Τρομερό κάζο της Τουρκίας και των «Δυτικοθρακιωτών» χαφιέδων της στο Φόρουμ των Θρησκευτικών Μειονοτήτων του ΟΗΕ!
Το παρακάτω συνέβη πριν από περίπου ένα μήνα στη Γενεύη και είναι ενδεικτικό για το τι θαύματα μπορούμε να πετύχουμε στα διεθνή φόρα απέναντι στην ψευτοπροπαγάνδα των πληρωμένων λακέδων της Άγκυρας, αρκεί να είμαστε στοιχειωδώς οργανωμένοι και σοβαροί. Το θέμα έχει απασχολήσει
βέβαια και τον αθηναϊκό – ημερήσιο και περιοδικό – τύπο, απολαύστε όμως και μία ακόμη «ανάγνωσή» του στο δημοσίευμα του τρέχοντος «Αντιφωνητή» (15/12/2013), το οποίο αναδημοσιεύουμε σήμερα στο «Προξενείο-Στοπ»
Στα τέλη Νοεμβρίου είχαμε ένα τούρκικο κάζο στη Γενεύη, στο φόρουμ των θρησκευτικών μειονοτήτων στον ΟΗΕ, που αξίζει να περιγραφεί. Μια «επένδυση» από τουρκικής πλευράς που έγινε για να αξιοποιηθεί στη Θράκη, αλλά τώρα που δεν τους βγήκε σφυρίζουν αδιάφορα. Κι ας πληρώθηκε το ταξίδι, η κατάλυση και η διαμονή στην πανάκριβη Γενεύη 20 ατόμων. Στην αποστολή δεν ήταν μόνο τουρκόψυχοι αλλά και όσοι δεν έχουν προκαταλήψεις με τα …νομίσματα, δηλαδή δεν αρνούνται τα γρόσια – από αυτά που οι Τούρκοι γενναιόδωρα μοιράζουν σε όσους υπερασπίζονται τους «αλύτρωτους Τούρκους της Δυτικής Θράκης». Έτσι, μαζί με το τσούρμο των τουρκοφρόνων συμπαρατάχθηκε ο διευθυντής της ΜΚΟ «Ανθρώπινα Δικαιώματα Χωρίς Σύνορα» (αχχχ!) Willy Fautre και ο γνωστός σε όλους μας ελληνοφάγος, Π. Δημητράς.
Το ελληνικό ΥΠΕΞ μαθαίνοντας για την προσπάθεια των καλών μας γειτόνων για προβολή των τουρκικών θέσεων στο Φόρουμ με θρησκευτικά θέματα, όπως ο νόμος των Ιεροδιδασκάλων και των μουσουλμάνων της Ρόδου και της Κω, έστειλε μια πολύ γερή ομάδα: από την Αθήνα τον γ.γ. Θρησκευμάτων Γ.Καλαντζή και από τη Θράκη τον μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή (1η φωτογραφία) και τον εκπρόσωπο του νέου Συλλόγου Ιεροδιδασκάλων Χουσέ. Ο Τζεμαλή κατεγράφη επισήμως από τον ΟΗΕ με τον τίτλο που του αναγνωρίζει η χώρα μας, ήταν πειστικότατος και μίλησε στα αραβικά, όπως και ο ιμάμης Χουσέ, κάτι που έκανε μεγάλη εντύπωση. Ήρθε και ο λόγος του πάντα καταιγιστικού Γιώργου Καλαντζή και σκόρπισαν οι τουρκικές αιτιάσεις.
Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Τουρκίας χέστηκε πάνω της. Χωρίς να τηρήσουν το παραμικρό πρόσχημα, ακόμη και ενώπιον των δικών μας, άρχισαν να δίνουν προφορικά οδηγίες στην Περβίν Χαϊρουλλάχ (σ.σ. τη γνωστή πρακτοράντζα τους στην Κομοτηνή δηλαδή) και να της εγχειρίζουν έγγραφα! Βγάλαν και έναν ΜΙΤατζή από την Σμύρνη, που έχει Ροδίτικη καταγωγή (τον «καθηγητή» Μουσταφά Καϊμακτσή), να πει κι αυτός το ποίημά του, μαζί με κάτι παιδάκια από τη Γερμανία αλλά η καταστροφή είχε συντελεστεί. Η παρουσίες του ιμάμη και του μουφτή με το σαρίκι πίσω από την επιγραφή GREECE, οι ομιλίες τους στα αραβικά, η στερεότητα των επιχειρημάτων τους, η διανομή του βιβλίου με τις φωτογραφίες των τεμενών της Θράκης (διανεμήθηκε από την δραστήρια Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας σχεδόν σε όλες τις αντιπροσωπείες των μουσουλμανικών και αραβικών χωρών αλλά και στην Ύπατη Αρμοστεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) είχε κερδίσει κατά κράτος.
Χαρακτηριστικό της τουρκικής νίλας ήταν και το «side event» που διοργάνωσε στο περιθώριο του φόρουμ η Μόνιμη Αντιπροσωπεία τους, με αναψυκτικά, σαντουιτσάκια και μικροδώρα. Η προσέλευση ἠταν σχεδόν μηδενική, μέσα σ’ αυτήν μάλιστα ήταν και τρεις δικοί μας, Κύπριοι και Κωνσταντινουπολίτες, που βρέθηκαν εκεί από περιέργεια και αποχώρησαν μόλις κατάλαβαν περί τίνος επρόκειτο. Υπήρξε όμως κι ένας άλλος ελληνόφωνος που όχι μόνο δεν αποχώρησε αλλά έδωσε μια μικρή παράσταση επαγγελματικού μισελληνισμού, καταγγέλλοντας την πατρίδα μας για καταπάτηση των δικαιωμάτων όχι μόνο των μουσουλμάνων αλλά και των αθεϊστών, των Καθολικών, των Εβραίων κτλ κτλ.
Αξιοπρόσεκτο: ο Willy Fautre, που παριστάνει τον «αμερόληπτο Ευρωπαίο υποστηρικτή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» (στη 2η φωτογραφία τον βλέπετε στο κέντρο, μαζί με τον ψευδομουφτή Μέτε και άλλους λακέδες της Άγκυρας, τότε που τον κουβάλησε για…επίσκεψη το Προξενείο στη Θράκη), έπαιξε στενό μαρκάρισμα στους διαδρόμους του ΟΗΕ τον ιμάμη Χουσέ, για να τον τρομοκρατήσει και να αποτρέψει την αγόρευσή του. Μάταιος ασφαλώς ο κόπος του, αλλά αξίζει να σημειωθεί…
http://proxeneio-stop.org/2013/12/8338
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης