Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Έκπληκτος ο κ. Παπούλιας από τα μέτρα διωγμού κατά των πολυτέκνων που ο ίδιος υπέγραφε!



papoulias aspe

Το προεδρείο και μέλη της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, δέχθηκε το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος άκουσε τα βασικά αιτήματα-απόψεις που του έθεσαν, όπως το δημογραφικό, το φορολογικό καθεστώς και το ζήτημα των μεταγραφών των παιδιών των πολυτέκνων στα ΑΕΙ.

«Οι πολύτεκνοι πιστεύουμε ότι η μεγαλύτερη εθνική απειλή είναι ο ακάθεκτος δημογραφικός κατήφορος», είπε απευθυνόμενος στον κ. Παπούλια, ο αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Νίκος Φωτόπουλος προσθέτοντας ότι, ενώ συμβαίνει αυτό,

εξομοιώθηκαν φορολογικά οι πολύτεκνοι με τους άγαμους και τους άτεκνους.

Ο κ. Παπούλιας συμμερίστηκε τον προβληματισμό της Συνομοσπονδίας και απαντώντας τόνισε ότι «είναι ένας εθνικός κίνδυνος η υπογεννητικότητα στην πατρίδα μας. Και για τα επόμενα χρόνια δεν βλέπω πώς μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την πληγή της υπογεννητικότητας».

Όσον αφορά το φορολογικό καθεστώς που διέπει τους πολύτεκνους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεσμεύτηκε ότι θα παρέμβει προς την κυβέρνηση για να το αντιμετωπίσει. Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την έκπληξή του, όπως ανέφερε ο ίδιος, όταν του ετέθη από την αντιπροσωπεία των πολυτέκνων το θέμα των μετεγγραφών των παιδιών τους που φοιτούν στα ΑΕΙ.

«Το θέμα των μετεγγραφών των πολυτέκνων δεν έχει επιβάρυνση στον προϋπολογισμό. Μας υποχρεώνουν να νοικιάσουμε σπίτι, παρότι με μηδέν κόστος για το Δημόσιο μπορούμε να έχουμε τα παιδιά μας στο σπίτι μας», υποστήριξε ο κ. Φωτόπουλος.

«Δεν λύθηκε αυτό; Με εκπλήσσει αυτό, γιατί είχα πάρει την υπόσχεση ότι θα ελύετο το θέμα», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το θέμα εκ νέου στον υπουργό Παιδείας. Τέλος, είπε πως θα επικοινωνήσει και με τον υπουργό Οικονομικών για την αντιμετώπιση των φορολογικών ζητημάτων των πολυτέκνων.

ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63918322

Θίχθηκε επίσης, το θέμα με το φόρο πολυτελείας στα πουλμανάκια των πολυτέκνων, που τα πήραν εξ ανάγκης για να μεταφέρουν την πολυμελή οικογένεια των και όχι για λόγους επίδειξης ή πολυτελείας.

Οι παριστάμενοι πολύτεκνοι γονείς (Χρυσόγελος Μ. και Φουρνάρης Μ. – 7 και 13 παιδιών), έθεσαν το θέμα του εμπαιγμού που υφίστανται τα παιδιά των από πέρυσι από το Υπ. Παιδείας και αναφέρθησαν στην καταγγελία των…

Η ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΣΠΕ

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΣΠΕ 15/11/2013

Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), που εκπροσωπεί Πανελλαδικά 200.000 και πλέον πολύτεκνες οικογένειες, δηλώνει κατηγορηματικά πως το δημοσίευμα που είδε το φως της δημοσιότητας, υπό τον τίτλο: «Η οργή των πολυτέκνων για τον εμπαιγμό τους από Παπούλια και Πολιτεία», δεν απηχούν τις απόψεις της, ούτε αποδίδουν το εξαιρετικό κλίμα που επικράτησε στη συνάντηση της αντιπροσωπείας του Προεδρείου της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια, στις 13/11/2013 στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι εκπρόσωποι της ΑΣΠΕ εξέθεσαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους για την δυσάρεστη δημογραφική πορεία της χώρας μας καθώς και τα προβλήματα που απασχολούν τις πολύτεκνες οικογένειες.

Ο εξοχότατος κ. Πρόεδρος επέδειξε πλήρη κατανόηση και διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ΑΣΠΕ ότι θα παρέμβει για την κατά το δυνατόν επίλυσή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πρόεδρος έχει κατ’ επανάληψη εκδηλώσει το αμέριστο ενδιαφέρον του για την τάξη των πολυτέκνων και είναι ο πρώτος Πρόεδρος που καθιέρωσε, από επταετίας, να υποδέχεται κάθε χρόνο στο Προεδρικό Μέγαρο πολύτεκνες οικογένειες, συνοδευόμενες από μέλη του Προεδρείου της ΑΣΠΕ.

Πιστεύουμε ότι η πρωτοβουλία του αυτή του κ. Προέδρου έχει βαρύνοντα συμβολισμό, για την προβολή της πολύτεκνης οικογένειας και την ηθική επιβράβευση των νέων ζευγαριών, που τολμούν με τη σημερινή δυσχερή οικονομική συγκυρία να δημιουργήσουν πολυμελείς οικογένειες και να συμβάλλουν με τον τρόπο αυτό στην άμβλυνση της υπογεννητικότητας που αποτελεί τη μεγαλύτερη εθνική απειλή για την πατρίδα μας.

ΠΗΓΗ: http://www.aspe.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2665&Itemid=2


Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης