Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Λαγκάρντ σε Έλληνα: Από Ελληνικά ξέρω μόνο Αρχαία και δεν θα συννενοηθούμε

lagardeΠοιος δίνει πάτημα στους ξένους; Εμείς; Ποιος διακινεί την ιδέα ότι δεν έχουμε καμία σχέση με τους Αρχαίους Έλληνες; Εμείς! Ποιοι υποβαθμίζουν την αξία των Αρχαίων Ελληνικών, ενώ κάποιοι «επιστήμονες και πολιτικοί κύρους» τα ονομάζουν νεκρή γλώσσα; Εμείς! Οπότε κανείς μας δεν πρέπει να θυμώσει με την ακόλουθη φράση της Λαγκάρντ.
Όλα έγιναν κατά την ομιλία της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι των εργοδοτών, των εργαζομένων και των κοινωνικών φορέων.

Η Λαγκάρντ ενημέρωσε την επιτροπή για τα… λάθη του ΔΝΤ στην Ελλάδα και όταν ζήτησε να της γίνουν ερωτήσεις, το λόγο πήρε ο Έλληνας Γιώργος Ντάσης, εκπρόσωπος των εργαζομένων που έχουν επιλέξει τα συνδικάτα του Βελγίου, σύμφωνα με όσα γράφει στα Νέα ο Γιώργος Παπαχρήστος.
Η ερώτηση αφορούσε στον λάθος πολλαπλασιαστή και η Κριστίν Λαγκάρντ ξεκίνησε να απαντά στα αγγλικά. Κάποιος διαμαρτυρήθηκε και η επικεφαλής του ΔΝΤ ρώτησε τον κ. Ντάση: «Σας πειράζει που απαντώ στα αγγλικά;». «Εμένα όχι, εγώ Έλληνας είμαι», της απάντησε.
Αλλά αυτή συνέχισε: «Γαλλικά ίσως; Γιατί από ελληνικά γνωρίζω μόνο αρχαία και δεν θα συνεννοηθούμε…».
Στην υγειά μας λοιπόν!

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης