Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Ο ελληνικός πολιτισμός επηρέασε και την Κίνα

pfrΟι «πήλινοι φρουροί» ήταν εμπνευσμένοι από την ελληνική τέχνη
Η συγκλονιστική συλλογή με τους 8.000 πήλινους πολεμιστές που βρέθηκαν θαμμένοι κοντά στο μαυσωλείο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας, Κιν Σι Χουάνγκτι, φαίνεται πώς είναι εμπνευσμένη από την αρχαία ελληνική τέχνη, όπως αποκαλύπτει με πρόσφατη έρευνα.
Ο στρατός των Τερακότα (=από πηλό) έχει ηλικία 2.200 ετών και δημιουργήθηκε για να συνοδεύσει και να προστατεύει τον πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας στην τελευταία του κατοικία.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές, βασισμένοι σε πρόσφατα μεταφρασμένα αρχαία κείμενα, αναφέρουν ότι η κατασκευή των στρατιωτών ήταν εμπνευσμένη από την αρχαία ελληνική τέχνη.
Όπως αναφέρει ο Λούκας Νίκελ από τη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου: «Είναι απόλυτα εφικτό και πραγματικά πιθανό ότι τα γλυπτά του πρώτου αυτοκράτορα είναι το αποτέλεσμα της πολιτιστικής επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα»
Ο Νίκελ βασίζει την θεωρία του σε πρόσφατα μεταφρασμένα αρχεία που λένε μια φανταστική ιστορία για γιγαντιαία αγάλματα που εμφανίστηκαν στην μακρινή δύση , εμπνέοντας τον πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας, να τα αναπαράγει μπροστά από το παλάτι του. Αυτή η ιστορία προσφέρει αποδείξεις της έγκαιρης επικοινωνίας μεταξύ της Κίνας και της Δύσης , η οποία ενέπνευσε τον πρώτο αυτοκράτορα να αναπαράγει όχι μόνο τα 12 γιγαντιαία αγάλματα , αλλά να χτίσει ολόκληρο τον Πήλινο Στρατό και άλλα αγάλματα σε φυσικό μέγεθος
Πριν από τον πρώτο αυτοκράτορα, στην Κίνα δεν υπήρχαν αγάλματα σε φυσικό μέγεθος στην Κίνα και ο Νίκελ υποστηρίζει πώς η ιδέα αυτή προήλθε από τις κατακτήσεις στην Ασία και τις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου. (iefimerida)

pygmi.gr
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης