Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Κίνα:Έστειλαν ρομπότ - εξερευνητή στη Σελήνη








Κινεζική σεληνάκατος προσεδαφίστηκε σήμερα στο διάστημα, μεταφέροντας ένα εξάτροχο ρομπότ, το Yutu (σημαίνει "Λαγός από νεφρίτη"), το οποίο κατέβηκε από ειδική ράμπα στο φεγάρι, αφήνοντας βαθιά χνάρια στην επιφάνειά του.

Το ρομπότ πρόκειται να εξερευνήσει τον Κόλπο της Ίριδας στην ορατή πλευρά της Σελήνης επιδεικνύοντας στη διεθνή κοινότητα τη διαστημική κινεζική
τεχνογνωσία. Ζυγίζει 130 κιλά και φέρει δύο ηλιακούς συλλέκτες, ωστόσο πιστεύεται ότι διαθέτει και μια θερμοηλεκτρική γεννήτρια πλουτωνίου, όπως συμβαίνει και με το ρομπότ Curiosity της NASA στον Άρη.

Η αποστολή εκτιμάται ότι είναι ένα ακόμα βήμα για μια επανδρωμένη κινεζική αποστολή στη Σελήνη την επόμενη δεκαετία, ενώ μέχρι το 2020 προγραμματίζεται να έχει συναρμολογηθεί και ο πρώτος κινεζικός διαστημικός σταθμός.

Υπενθυμίζεαι ότι το 2007, η Κίνα είχε πραγματοποιήσει την εκτόξευση του "Chang'e 1", το οποίο σε 16 μήνες δημιούργησε έναν τρισδιάστατο χάρτη της Σελήνης, ενώ το 2010 είχε αποσταλεί μια κινεζική συσκευή με φωτογραφικό εξοπλισμό.
 
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης