Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

«ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ» ΣΤΑ ΟΠΛΑ «Θα πάρουμε τα όπλα αν υπάρξει χάος», λένε οι αυτόκλητοι... πολιτοφύλακες.

«Θα πάρουμε τα όπλα αν υπάρξει χάος», λένε οι αυτόκλητοι... πολιτοφύλακες
Συνέντευξη - ποταμό στην οποία εξηγεί τους σκοπούς και τους τρόπους εκπαίδευσης απόστρατων και άλλων εφέδρων που έχουν αυτοαναγορευθεί σε 'τάγματα πολιτοφυλακής' -προκαλώντας ανατριχιαστικούς ιστορικούς συνειρμούς- έδωσε ο επικεφαλής της λεγόμενης «Πατριωτικής Πολιτοφυλακής» κ. Γιώργος Ανεστόπουλος.

Μιλώντας στον ρ/σ «Βήμα 99.5» για το θέμα που ανέδειξε με δημοσίευμά του το Εθνος της Κυριακής, ο κ. Ανεστόπουλος... καθησυχάζει ότι η εκπαίδευση των πολιτοφυλάκων «δεν γίνεται με πραγματικά όπλα αλλά ούτε με σφενδόνες» και διευκρινίζει:

«Είναι μια, ευρέως, γνωστή μεθοδολογία με τα όπλα airsoft. Αυτή τη στιγμή παντού σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες ομάδες πολιτοφυλακής που εκπαιδεύονται με αυτό το τρόπο. Είναι όπλα τρίτης γενιάς αερίου και ηλεκτρικά και εκτοξεύουν απλές πλαστικές μπίλιες».


Ως προς το στόχο της εκπαίδευσής τους αναφέρει:

«Εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι Έφεδροι έχουν αναπτύξει μια δυναμική που λεει ότι εκπαιδευόμαστε ακόμη και μετά το στρατό, για να διατηρήσουμε την προσωπική μας γνώση να αυξήσουμε τη στρατιωτική γνώση που διαθέτουμε, ώστε την ώρα που θα παρουσιαστεί κάποιος στο στρατό να είναι πιο πολύ έτοιμος. Εμείς το πάμε ένα βήμα παραπέρα. Θεωρούμε ότι έρχεται μια δύσκολη κατάσταση και σε κείνη τη δύσκολη κατάσταση, που ποτέ να μην έρθει κι αχρείαστοι να είμαστε, να μας βρει προετοιμασμένους. Είναι μια πρωτοβουλία παράπλευρη από τα σώματα ασφαλείας. Κάποιος που εκπαιδεύεται είναι πιο ικανός να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση».


Για το εάν προτρέπουν τα μέλη τους να πάρουν όπλα, λέει:

«Όχι εμείς δεν έχουμε καμία τέτοια πρόθεση. Δεν λέμε στα μέλη μας να πάρουν όπλα. Όταν θέλει κάποιος να εκπαιδευτεί σε πραγματικά πυρά τον προτρέπουμε να γραφτεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, σε μια σκοπευτική λέσχη και να ακολουθήσει ότι του πουν εκεί. Εμείς απαγορεύουμε να φέρει κάποιος κυνηγετικό όπλο, ακόμη κι αεροβόλο με μεταλλικές μπίλιες. Επιτρέπουμε ό, τι επιτρέπει ο νόμος».


Υποστηρίζει ότι οι εκπαιδευόμενοι είναι χιλιάδες
:
«Ο γενικότερος αριθμός αυτών που εκπαιδεύονται σε όλη τη χώρα με αυτό τον τρόπο όλα αυτά τα χρόνια μετρά αρκετές χιλιάδες. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται η ελεύθερη χρήση στην εξάσκηση των όπλων . Αλλά να είστε σίγουροι ότι χιλιάδες άτομα, κάθε χρόνο, φεύγουν στη Βουλγαρία ,στην Ουγγαρία, και σε άλλες χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης, όπου επιτρέπεται επί πληρωμή η εκπαίδευση σε οποιοδήποτε όπλο θέλει ο καθένας κι εκπαιδεύονται μια χαρά.

Προεξοφλεί ως βέβαιη τη χρεοκοπία και το χάος

«Πάμε σε ερημικές περιοχές και βουνά κι εκεί τα τάγματα πολιτοφυλακής αποτελούμενα, κυρίως, από απόστρατους για να αναλάβουμε ένοπλη δράση αν, κι όταν, διασαλευτεί η Δημόσια Τάξη σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας. Εμείς ποντάρουμε σε μια κρίσιμη ώρα Μόνο τότε θα ενεργοποιηθούμε. Το ποιά είναι αυτή η κρίσιμη ώρα περιμένουμε κάποιο χάος .Ένα αντικειμενικό χάος Η χρεοκοπία αναγκαστικά θα οδηγήσει σε άσχημες καταστάσεις στη χώρα μας. Όταν έρθει εκείνη η κρίση ώρα να είστε σίγουροι ότι κάθε έλληνας σ αυτό τον τόπο θα έχει κι από ένα όπλο. Οπλα βρίσκονται την ώρα του πολέμου.


Κάνει λόγο για «πολιτικό σκέλος» της στρατιωτικής οργάνωσης το οποίο συμμετείχε μάλιστα στις πορείες της 12ης Φεβρουαρίου:

 «Συμμετείχαμε στις πορείες της 12ης Φεβρουαρίου με το πολιτικό σκέλος μας. Καμία στρατικοποίηση, απολύτως. Συμμετείχαμε μαζί με τον υπόλοιπο λαό, τον κόσμο κανονικά. Καμία στρατικοποίηση. Τίποτα δεν θύμιζε στρατιωτική ομάδα. Δεν συμμετείχαμε στα επεισόδια. Ένα στοιχείο που μας βάζει σε ανησυχία σ αυτές τις δύο περιπτώσεις τα Δεκεμβριανά και την 12η Φεβρουαρίου .Στο σημείο που καταστρέφανε καταστήματα, πλιατσικολογούσανε και καίγανε. Αυτό αν το πολλαπλασιάσετε επί χίλια θα καταλάβετε τι εννοώ κρίσιμη ώρα. Δεν μας ενδιαφέρουν οι πορείες. Δεν ανακατευόμαστε. Δεν έχουμε καμία σχέση με καταστολή πορειών κι οτιδήποτε άλλο».

Σε ετοιμότητα για πλιάτσικα, Ουτσεκάδες και Αυτονομιστές της Θράκης...

«Μας προκαλεί και μας ενοχλεί στο σημείο όπου κάποιος εγκληματίας εκμεταλλεύεται αυτή την ένταση του πληθυσμού, την πολιτική αγανάκτηση και πάει και κλέβει και πλιατσικολογεί. Αυτό αν το πολλαπλασιάσουμε επί χίλια καταλαβαίνετε για τι είδους χάους μιλάω. Και καταλαβαίνετε γιατί τότε εάν η εγκληματικότητα φτάσει στο σημείο να ανοίγει κάθε κατάστημα κάποια στιγμή στην Ελλάδα. Κι αν κάποιοι Ουτσεκάδες, Αυτονομιστές της Θράκης τολμήσουν να πάρουν τα όπλα, εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και του λαού μου και του πληθυσμού μου ναι τότε θα κατεβούμε και μεις. Τότε αρχίζει η δική μας ώρα. Όχι μόνο η δική μας αλλά όλων των εφέδρων».


Θα πάρω τα μέτρα μου αν η Πολιτεία δεν με προστατεύσει

«Βεβαίως να βλέπω τον Ουτσεκα η τον εγκληματία να χτυπάει με τα καλάσνικοφ τον πληθυσμό μου ή το οποιοδήποτε τμήμα αστυνομίας να μην επαρκούν οι δυνάμεις να ανταποκριθούν και γω θα κάτσω να περιμένω να με πυροβολήσει ο απέναντι. Εφόσον δεν θα επαρκούν οι δυνάμεις ασφαλείας να αντιμετωπίσουν την κατάσταση θα αναγκαστούν να τραβήξουν οι κύριοι πολιτικοί το στρατό από τα σύνορα για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Είμαι αρμόδιος για την ασφάλεια της οικογένειας μου. Κι όταν κρίνω ότι η πολιτεία δεν μου διασφαλίζει την ασφάλεια μου θα πάρω και γω τα μέτρα που πρέπει».


Πάντα υπήρχαν γεράκια

«Τις τελευταίες δεκαετίες μας έχουν συνηθίσει όλοι ως περιστερές στο Αιγαίο γι αυτό και οι Τούρκοι έφτασαν μέχρι τη Ραφήνα. Καιρός να καταλάβουν ότι κι από την αποδώ πλευρά του Αιγαίου υπάρχουν και γεράκια. Πάντα υπήρχαν. Αν κάποιοι τολμήσουν να εκμεταλλευτούν αυτή την πολιτική ρευστότητα που θα επικρατεί στη χώρα μας - κι έχει δικαίωμα να τη λύση μόνος του ο ελληνικός λαός -μέσα από διαδηλώσεις, από την πολιτική, τις εκλογές, αν τολμήσει κάποιος να πάρει τα όπλα, κάποιος ξένος , τότε θα μας βρει και μας μπροστά του».

http://www.ethnos.gr
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης