Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Αλβανοί δημιουργούν τη «Δημοκρατία της Ιλλυρίδας» μέσα στο κράτος των Σκοπίων







ImageΟι ειδήσεις για το διαχωρισμό με όποιο μέσο των δύο εθνοτήτων στο κρατίδιο των Σκοπίων καταφθάνουν σα βροχή. Τώρα οι Αλβανοί του Τετόβου θέλουν να γίνουν ανεξάρτητο κράτος.Χθες στα Τίρανα ο πρόεδρος της αυτόκλητης «Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας» Νεβζάτ Χαλίλι  και ο Σαλμάν Βακί, πρωθυπουργός της φαντασιακής ‘δημοκρατίας’ από τη μια πλευρά και ο βουλευτής Τάουλαντ Βένκο Τσάλα της «Ένωσης Πατριωτών πολιτών», από την άλλη,υπέγραψαν για την υποστήριξη της ιδέας να σχηματίσουν ένα νέο αλβανικό κράτος την «Δημοκρατία της Ιλλυρίδας» μέσα στη γεωγραφική περιοχή της FYROM, όπως χαρακτηριστικά σημείωνει αλβανικό πόρταλ του Τέτοβο.

Στην υπογραφείσα συμφωνία προβλέπεται η μετέπειτα ένωση των αλβανικών εδαφών στην οποία η ‘Δημοκρατία της Ιλλυρίδας» θα προσαρτηθεί στην Αλβανία.Στη συμφωνία αναφέρονται και τέσσερα σημεία τα οποία θα έχουν  ως κύριο στόχο και σκοπό  την «επανένωση των αλβανικών εδαφών».

Πολύ δύσκολα θα μπορούν να σταθούν διπλωματικά οι Σκοπιανοί στο άμεσο μέλλον. Σημειώνουμε επίσης ότι σε πρόσφατη δημοσκόπηση οι Αλβανόφωνοι εμπιστεύονται στη πλειοψηφία τους τους Αμερικανούς ενώ οι Σλαβόφωνοι τους Γερμανούς. Μήπως τα τελευταία γεγονότα έχουν να κάνουν με σύγκρουση γιγάντων;Η όπως λέει ο λαός "όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια". Το θέμα είναι να επωφεληθούμε εμείς διπλωματικά και το τελευταίο καιρό οι αντίπαλοί μας,μας έδωσαν πλείστα επιχειρήματα για να τους ρίξουμε στο καναβάτσο διεθνώς. Υπενθυμίζουμε ότι οι Αλβανόφωνοι είναι περί το 30% του πληθυσμού, δηλ. ένα μεγάλο μέρος των υπηκόων των Σκοπίων το θεωρούν "τεχνητό κράτος" τι άλλο να ζητήσουμε;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
  Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης