Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Ημερίδα για το "τσάμικο ζήτημα" στις ΗΠΑ: «Η Ελλάδα να ζητήσει συγγνώμη!» (video).


Όπως ενημερώνουν τα Αλβανικά μέσα, η Τσάμικη κοινότητα εντείνει τις προσπάθειες για την "ευαισθητοποίηση" της διεθνούς κοινής γνώμης. Στα πλαίσια της δράσης αυτής, διοργανώθηκε "επιστημονική" ημερίδα στο γνωστό Πανεπιστήμιο «Kean» των ΗΠΑ για το "Τσάμικο ζήτημα"

Καλεσμένος σε αυτή την ημερίδα ήταν και ο Επίτιμος Πρόεδρος του Κόμματος για τη Δικαιοσύνη, Ένταξη και Ενότητα, (PDIU-Κόμμα Τσάμηδων) Tahir Muhedini ο οποίος δήλωσε:

"Εμείς περιμένουμε η Ελλάδα να ζητήσει συγγνώμη για αυτό που έχει κάνει. Αναμένουμε σταδιακά στην εξεύρεση μια ειρηνικής λύσης του "τσάμικου ζητήματος". Δηλαδή έναν νόμο ο οποίος θα περιλαμβάνει ένα «χρονοδιάγραμμα» για την αποζημίωση και τον επαναπατρισμό όσων το επιθυμούν, ακόμη και σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία για τον επαναπατρισμό των πολιτικών προσφύγων που εγκρίθηκε την δεκαετία 1970-1980".

Την "επιστημονική" ημερίδα διοργάνωσε η αλβανό-αμερικανική οργάνωση "ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ", σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην οποία συμμετείχαν και μελετητές του "Τσάμικου ζητήματος" μεταξύ των οποίων και ο διάσημος Βρετανός δημοσιογράφος και λέκτορας στη Βασιλική Ακαδημία Άμυνας, James Pettifer.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης