Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΓΕΝ: Διεθνές κέντρο εκπαίδευσης – διαφυγή από βυθιζόμενο ε/π!

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) ανακοίνωσε ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας πιστοποίησε την παρεχόμενη από τη Σχολή Ελικοπτέρων Ναυτικού εκπαίδευση στη διαφυγή από βυθιζόμενο ελικόπτερο (Ηelo Dunker), ως σύμφωνη με το AMC to Appendix 1 to J.A.R. OPS 3.965 ( (a) (3) (iii) (D) ), Water Survival Training, (Π.Δ. 211/2003).
Η πιστοποίηση αυτή επιβεβαιώνει ότι η παρεχόμενη εκπαίδευση καλύπτει τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα, καθιστώντας έτσι τη Σχολή Ελικοπτέρων Ναυτικού ως το μόνο διεθνώς πιστοποιημένο οργανισμό, στην εκπαίδευση διαφυγής από βυθιζόμενο ελικόπτερο, στην Ελλάδα.
Το γεγονός αυτό, διανοίγει προοπτικές παροχής υπηρεσιών τόσο στις ελληνικές, συμμαχικές, αλλά και φίλιες Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, δεδομένου ότι δεν θα απαιτείται πλέον, οι ιδιώτες, να μεταβαίνουν στο εξωτερικό για να λάβουν την εκπαίδευση αυτή.
Στο πλαίσιο αυτό, το γεγονός ότι εντός των προσεχών μηνών έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις αντιπροσωπειών από το Ισραήλ, την Ιορδανία και το Κατάρ, είναι χαρακτηριστικό της δυνατότητας της Σχολής Ελικοπτέρων Ναυτικού, να αναδειχθεί σε ένα από τα διεθνή κέντρα παροχής της εκπαίδευσης αυτής και κατ’ επέκταση σε εργαλείο στρατιωτικής διπλωματίας για τη χώρα μας. Οι αντιπροσωπείες αυτές θα περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ελικοπτέρων Ναυτικού, όπου θα τους γίνει παρουσίαση και επίδειξη των δυνατοτήτων του σχολείου διαφυγής, με προοπτική την αποστολή στελεχών τους για εκπαίδευση.
Εδώ κρίνεται σημαντικό να αναφερθεί ότι η Σχολή Ελικοπτέρων Ναυτικού από την έναρξη της λειτουργίας του σχολείου διαφυγής από βυθιζόμενο ελικόπτερο (Helo Dunker) μέχρι και σήμερα, εκτός από τα ιπτάμενα στελέχη του ΠΝ, έχει παράσχει εκπαίδευση σε στελέχη του Στρατού Ξηράς (625 συμμετοχές), της Πολεμικής Αεροπορίας (483 συμμετοχές), του Λιμενικού Σώματος (31 συμμετοχές), καθώς και σε 55 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Κύπρου. Επιπλέον αυτών, έχει παρασχεθεί εκπαίδευση σε 2 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων του Μαυροβουνίου, αλλά και σε 81 ιδιώτες.
Σημειώνεται ότι η εν λόγω εκπαίδευση είναι απαραίτητη και υποχρεωτική για τα πληρώματα όλων των ιπτάμενων μέσων που ίπτανται πάνω από θάλασσα, καθόσον, οι έχοντες παρακολουθήσει σχετικά σχολεία, έχουν σημαντικά μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης, σε περιπτώσεις προσθαλάσσωσης του αεροσκάφους ή του ελικοπτέρου.
defencepoint
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης