Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ομιλία Προέδρου Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, που έγινε κατά την παρουσίαση του κόμματος.

Ομιλία προέδρου    
Σήμερα 21 Νοεμβρίου 2011, στις 2 μεγάλες εορτές της ημέρας προσθέτουμε και τη δική μας εορτή της ιδρύσεως του νέου πολιτικού κόμματος. Έχουμε την τιμή να παρουσιάσουμε σε σας και στον Ελληνικό Λαό το νέο κόμμα, όπως είχαμε ανακοινώσει από τις 15 του περασμένου Αυγούστου.
Να σας ευχαριστήσουμε για την πολυπληθή παρουσία σας η οποία μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε. Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα πολλούς από εσάς που βρισκόσαστε μαζί μας από την πρώτη ημέρα. Επίσης, εκ μέρους των μελών της Διοικούσας Επιτροπής, θα μου επιτρέψετε να εκφράσω και τις ευχαριστίες μας προς τους ιδρυτές του κόμματος για την εμπιστοσύνη τους να μας στηρίξουν, ως τον πρώτο ηγετικό τομέα του, σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό.
Στο χρονικό διάστημα των τριών μηνών, από 15 Αυγούστου μέχρι σήμερα, πραγματοποιήσαμε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες για την ίδρυση του κόμματος καθώς και 2 πολιτικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή φίλων μας που υπερέβησαν κάθε προσδοκία. Γνωρίζουμε ότι η πρωτοβουλία μας αυτή έχει δημιουργήσει αίσθηση σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης, που αγωνιά για το μέλλον της Πατρίδος μας και αναζητά τη νέα πολιτική φωνή, που θα ενώσει όλες τις προοδευτικές και εθνικές δυνάμεις του Λαού μας.
Το νέο πολιτικό κόμμα ιδρύεται σε μια περίοδο που δοκιμάζεται η Χώρα και η κοινωνία. Το φαινόμενο της γενικευμένης παρακμής σε κάθε τομέα και έκφανση του δημόσιου και κοινωνικού βίου είναι αναμφισβήτητο. Τα συμπτώματα καθημερινά και έκδηλα. Οι θλιβερές συνέπειες διάχυτες. Στους πολίτες, στην κοινωνία, στην οικονομία, στην πολιτική, στο κράτος ολόκληρο. Διάλυση και αποσύνθεση στο κράτος. Διεθνής εξευτελισμός και ανυποληψία του. Αβεβαιότητα και αγωνία στην κοινωνία. Αδιέξοδα και μαρασμός στην οικονομία. Ανευθυνότητα και κομματισμός στην πολιτική. Φοβία και ανασφάλεια στους πολίτες. Ο Λαός, στο σύνολό του, εξοικειωμένος στα φαινόμενα πολιτικής και κρατικής διαφθοράς, στα σκάνδαλα, στην ατιμωρησία και στον κομματικό αυταρχισμό δείχνει ανίκανος να αντιδράσει αποφασιστικά και να βγεί από το πνιγηρό αδιέξοδο. Εξασθενημένος από τον καταναλωτισμό, βυθισμένος την ατομική και οικογενειακή του εσωστρέφεια, ελεγχόμενος και καθοδηγούμενος από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ αδυνατεί να αναγνωρίσει τις υγιείς δυνάμεις που κρύβει μέσα του.
Ο λαϊκός δυναμισμός που διαφαίνεται κατά διαστήματα στις πλατείες σαν αυθόρμητη και γνήσια αντίδραση εξανεμίζεται γρήγορα. Η πλατεία δεν μπορεί να οργανώσει , να συσπειρώσει και να αναδείξει τις πατριωτικές δυνάμεις ούτε να φωτίσει την ελπίδα. Τα λαϊκά ξεσπάσματα οργής που εκδηλώνονται δείχνουν πόσο ο Λαός έχει προ πολλού πάψει να εμπιστεύεται και να υπολήπτεται την ηγεσία του. Στην πραγματικότητα όμως δείχνουν επί πλέον την απόγνωση και τη βαριά κοινωνική ασθένεια που ενδημεί στα λαϊκά στρώματα.
Η αστυφιλία και ο δημοσιοϋπαλληλισμός, η οικονομική καχεξία και ο υπερτροφικός τριτογενής τομέας, το στέγνωμα του ελληνικού εμπορίου, η είσοδος αλλοδαπών λαθρομεταναστών οι οποίοι έχουν φθάσει σε άγνωστους αλλά τρομακτικούς αριθμούς, η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα και η ανεπάρκεια αστυνόμευσης, η εκφυλισμένη δημόσια διοίκηση, η δημογραφική γήρανση και η διαφαινομένη μαζική μετανάστευση των νέων μας συνθέτουν την εικόνα του τραγικού νεοελληνικού βίου. Και σε όλα αυτά υποβόσκουν τα ανοιχτά εθνικά θέματα να εκραγούν. Καταλύτης στην ανάδειξη όλων των προβλημάτων και της απελπιστικής κατάστασης υπήρξε το υπέρογκο δημόσιο χρέος και η πολιτική του μνημονίου.
Το πολιτικό σύστημα είναι ανεύθυνο και αδύναμο να προτάξει και να υλοποιήσει δημιουργικές και αποτελεσματικές λύσεις. Η σημερινή κυβέρνηση καλούμενη « συνεργασίας» δεν είναι παρά ο τελευταίος μυϊκός σπασμός του θνήσκοντος μεταπολιτευτικού συστήματος εξουσίας. Είναι η ομολογία της ανικανότητάς των πολιτικών να αναλάβουν υπεύθυνα το βάρος της επιλογής της άφρονης , λαϊκιστικής δανειστικής πολιτικής που ακολούθησαν από το 1981 και μετά. Η μεταπολίτευση διέρχεται πλέον τις στερνές της ώρες και στο ψυχορράγημά της θα βρεί τους Έλληνες πολιτικούς με τη μηχανή μέτρησης το πολιτικού κόστους στα χέρια τους.
Το ΠΑΣΟΚ που κέρδισε τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 και η κυβέρνηση που ανέδειξε ακολούθησαν μια πορεία καταστροφικών πολιτικών, βασιζόμενοι στο ψεύδος και στην εξαπάτηση του Λαού με τα χαμηλής εμπνεύσεως συνθήματα. Με συνεχή και συστηματική παράκαμψη των συνταγματικών διατάξεων επέβαλαν με αυταρχισμό και με ασύγγνωστη επιπολαιότητα τις αντεθνικές και αντιλαϊκές λύσεις του μνημονίου. Αποκορύφωμα της περιφρόνησης του Συντάγματος είναι η σημερινή κυβέρνηση. Ο συνταγματικός χάρτης τέθηκε επί της προκρούστειας κομματικής κλίνης για να προσαρμοστεί στο προσωπικό συμφέρον των αρχηγών και των κομμάτων. Παρά το γεγονός ότι το άρθρο 37 αποτελεί τη θεσμική κατοχύρωση της κομματοκρατίας ολοφάνερα καταπατήθηκαν και διαστρεβλώθηκαν οι διατάξεις του.
Η Νέα Δημοκρατία και ο αρχηγός του δέσμιοι του κομματικού συμφέροντος αρνήθηκαν εγκαίρως να συσπειρωθούν εθνικά με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και να προτάξουν σθεναρή αντίσταση στους όρους των επαχθών δανειακών συμβάσεων. Προτίμησαν την προσωρινή συμπάθεια του Λαού και την εξασφάλιση των κομματικών κερδών λαϊκίζοντες με το « Ζάππειο 2», την « επαναδιαπραγμάτευση» και « όχι στο λάθος», στο οποίο εν τέλει υπέκυψαν στις εντολές των ξένων δανειστών. Και το δήθεν πολιτικό κεφάλαιο που είχαν αποκτήσει με την αντιμνημονιακή στάση τους καταποντίστηκε ήδη στο πέλαγος των δημοσκοπήσεων.
Το ΚΚΕ και άλλα κόμματα των άκρων με πλήρη ανευθυνότητα καταγγέλλουν το μνημόνιο υποσχόμενοι τη διαγραφή του χρέους με έξοδο της Χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλοι επαγγελματίες μικροπολιτικοί που διέπρεψαν στο στίβο του λαϊκισμού περιφέρονται στα ΜΜΕ και με τριτοκοσμικό ψευτοεπαναστατικό λόγο υπόσχονται γρήγορες και εύκολες λύσεις. Μήπως θα αναλάβουν το βάρος των λόγων τους; Τους αρκεί το εφήμερο κέρδος των ψήφων που ελπίζουν να αποκομίσουν όταν έρθει η ώρα.
Δεν μπορεί όμως να συνεχίσει να ζει έτσι ο Ελληνικός Λαός. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως μέλλον γι’ αυτόν και τα παιδιά του μέσα σ’ αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα και το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Δεν θα σταματήσει ο μοιραίος κατήφορος αν δεν ανασηκωθούν οι υγιείς και εθνικές δυνάμεις και να βγούν τολμηρά μπροστά. Ως πότε θα παραμένουν άβουλοι και άτολμοι θεατές; Η μόνη τελεσφόρος επιλογή τους είναι η πολιτική δραστηριοποίηση μέσα από τις συνταγματικές, νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά ο πολιτικός αγώνας. Χρειάζονται νέες πολιτικές και νέα κόμματα. Δεν πρόκειται από τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις του προσκηνίου να γεννηθεί η ελπίδα. Είναι φαύλες , ανάξιες και καταστρεπτικές δυνάμεις για το Λαό και την Πατρίδα.
Εμείς μία ομάδα αποστράτων αξιωματικών οργανώσαμε την Πρωτοβουλία να ιδρύσουμε πολιτικό κόμμα. Οι σημερινές συνθήκες στην Πατρίδα μας δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τα κίνητρά μας. Δεν οραματιζόμαστε πολιτικές καριέρες μετά 35 έτη υπηρεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις, ούτε στοχεύουμε στην επίλυση των συντεχνιακών μας επιδιώξεων. Αναλάβαμε να εκτεθούμε από μόνη την αντίληψη του πατριωτικού καθήκοντος. Ξεκινήσαμε στις 15 Αυγούστου. Σύντομα πλαισιωθήκαμε από ένθερμους αποστράτους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και από πλήθος άλλων πολιτών με πλήρη συνείδηση της αναγκαιότητας της πολιτικής δράσεως.
Επιδιώκουμε η πρωτοβουλία μας αυτή να συνεγείρει κάθε εθνική και δημοκρατική δύναμη, για να ανοίξει ο δρόμος, ώστε να μπορέσουν οι δυνάμεις αυτές να αναδειχθούν και να περάσουν, με σκοπό την εξαφάνιση του σημερινού πολιτικού συστήματος εξουσίας, την κατάργηση των σημερινών κομμάτων και την εμφάνιση νέων για να αναλάβουν τις τύχες της Πατρίδος μας. Αυτή θα είναι η εθνική υπηρεσία μας και για το λόγο αυτό ιδρύουμε και παρουσιάζουμε σήμερα το νέο πολιτικό κόμμα με το όνομα «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ».
Το όνομα όπως και η ενέργειά μας πηγάζει από την τολμηρή πρωτοβουλία του Στρατιωτικού Συνδέσμου του 1909 με τον οποίο συνδεόμαστε ψυχικά και εμπνεόμαστε. Η Εθνική Ενότητα είναι σήμερα το ζητούμενο για τον Ελληνικό Λαό, την οποία συστηματικά του στέρησαν και του στερούν τα κόμματα και οι επαγγελματίες πολιτικοί οι οποίοι τρέφονται και συντηρούνται από τη διάσπασή του. Η σημερινή κυβέρνηση δεν εκφράζει την ενότητα του λαού αλλά είναι ένα συμπίλημα πολιτικών και κομματικών ισορροπιών που προέκυψε από την καταθλιπτική πίεση του μνημονίου και των ξένων δανειστών. Η ενότητα για τον Ελληνικό Λαό είναι η διαχρονική, η αξεπέραστη και κολοσσιαία δύναμη του. Γνωρίζουμε όλοι μας και γνωρίζουν καλά και οι εχθροί μας ότι όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι κάνουν θαύματα. Θαύματα ενώπιον των οποίων η οικουμένη ολόκληρη ίσταται άναυδη.
Έμβλημά μας είναι οι 3 πλάγιες παράλληλες γραμμές με χρώματα γαιώδες, βαθύ κυανό και γαλάζιο που συμβολίζουν την ελληνική γή, τη θάλασσα και τον αέρα.
>Με την είσοδο του Συνδέσμου στη Βουλή τίποτε δεν θα είναι ίδιο στην πολιτική ζωή της Χώρας. Το πνεύμα του 1909 θα πετάξει από τα κοινοβουλευτικά έδρανα όλους τους διεφθαρμένους πολιτικούς. Ούτε ένα έδρανο για τους φαύλους.
Οι πολιτικές επιδιώξεις του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας είναι:
Πρώτον. Ο έλεγχος και αναζήτηση των υπευθύνων που άσκησαν την πολιτική εξουσία και οδήγησαν τον Ελληνικό Λαό στην υποδούλωση του μνημονίου. Δεν θα ανεχθούμε την ατιμωρησία. Στα χείλη του Λαού βρίσκονται συγκεκριμένοι υπεύθυνοι οι οποίοι επιμελημένα φρόντισαν να περάσουν στην αφάνεια ενώ τα ονόματά τους συνδέονται με τις μεγαλύτερες αλλά και πλέον ύποπτες συμβάσεις εκτέλεσης δημοσίων έργων του νεότερου Ελληνικού Κράτους. Δεν θα περάσουν ανεξέλεγκτοι και ατιμώρητοι αυτοί οι οποίοι φόρτωσαν τα υπέρογκα δάνεια στις πλάτες της Πατρίδος. Θα προκαλέσουμε τη ψήφιση ειδικών νόμων για τη διερεύνηση των αιτίων της εξαθλίωσης των δημοσιονομικών. Οι ένοχοι θα βρεθούν και θα πληρώσουν. Δεν θα κρυφτούν πίσω από τις αισχρές παραγραφές.
Δεύτερον. Δεν θα εφαρμόσουμε τους όρους του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων που θίγουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Χώρας και τις εθνικές της επιλογές. Η Πατρίδα μας ανήκει γεωγραφικά, ιστορικά, πολιτιστικά και πολιτικά στην Ευρώπη. Η ίδια γέννησε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, τις ιδέες της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Δεν υπάρχει άλλος προσανατολισμός για την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού και η θέση της είναι ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς λαούς. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρωπαϊκό νόμισμα. Θέση όμως ισότιμη και όχι θέση του παρία και του αιώνιου οφειλέτη. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η τρόικα έχουν εμπήξει βαθιά τους όνυχές των στις σάρκες του Ελληνικού Λαού και δεν διαφαίνεται καμία δύναμη για να απαλλαγούμε. Την κύρια ευθύνη την έχουν οι ανεπαρκείς και οι ψεύτες πολιτικοί που καθησύχαζαν το Λαό μέχρι να καταστεί αναπότρεπτο το φοβερό ΔΝΤ. Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να αντιδράσει στους εκβιασμούς και στις μεθοδεύσεις που ετοιμάζει η νέα κυβέρνηση. Και άλλες φορές στο παρελθόν το κράτος βρέθηκε στην ίδια θέση . Δεν εκχώρησε όμως τα κυριαρχικά του δικαιώματα ούτε εκποίησε το δημόσιο πλούτο που ανήκει στις μελλοντικές γενιές. Στις κρίσιμες ώρες υπήρξαν διορατικοί ηγέτες οι οποίοι στάθμισαν το εθνικό συμφέρον αλλά και τις διεθνείς υποχρεώσεις της Χώρας. Δεν θα εφαρμόσουμε τους όρους που υποθηκεύουν το μέλλον και τη συνέχεια του Ελληνικού Έθνους. Αλλά μέσα σε δύο χρόνια με αυστηρό έλεγχο στις κρατικές δαπάνες και τίμια διαχείριση του ιδρώτα του έλληνα φορολογούμενου θα μπορέσουμε να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Και με ένα δίκαιο αλλά απόλυτα αυστηρό φορολογικό μηχανισμό η εθνική οικονομία θα βρεί την οδό της ανάκαμψης και της επιστροφής στην ανάπτυξη. Το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι οικονομικό αλλά ηθικό. Διότι το δημόσιο χρήμα έπεσε στα χέρια των ασυνείδητων διαπλεκόμενων αετονύχηδων και των πολιτικών λήσταρχων.
Τρίτον. Ψήφιση νέου Συντάγματος :
(α) Ενίσχυση των εξουσιών του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα πάψει η υπερέχουσα θέση του Πρωθυπουργού που οδήγησε, μετά τη συνταγματική αναθεώρηση του 1986, στην πλήρη κομματοκρατία.
(β) Ενσωμάτωση των βασικών διατάξεων του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής.
(γ) Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας. Η πρωτοπόρος αυτή διάταξη, που εξασφάλιζε την πολιτική ελευθερία κάθε βουλευτού, μετατράπηκε σε συντεχνιακό προνόμιο. Συλλήβδην όλες οι άνομες πράξεις των βουλευτών εξαφανίσθηκαν πίσω από τη διάταξη αυτή. Ας φρόντιζαν να κρατηθούν τίμια και υπεύθυνα στα αξιώματα που τους εμπιστεύθηκε ο Λαός. Τώρα έχει έρθει η δική του ώρα .
(δ) Θα επιτραπεί η παροχή ανώτατης εκπαιδεύσεως όχι μόνο σε Ν.Π.Δ.Δ.
(ε) Δεν θα επιτρέπεται η λειτουργία των κομματικών νεολαιών εντός των χώρων των Πανεπιστημίων. Έξω τα κόμματα από τα Πανεπιστήμια. Το έργο τους δεν ήταν η προαγωγή του φοιτητικού κινήματος αλλά η εξασφάλιση κομματικού στρατού με την καταπιεστική και εκβιαστική δράση τους. Εάν τα κόμματα απαλλάξουν από την παρουσία τους τα Πανεπιστήμια γρήγορα η απόδοσή τους θα εκτοξευθεί και θα πάρουν ξανά τις υψηλές θέσεις που είχαν στην παγκόσμια κατάταξη.
(στ) Θα παραμείνουμε σταθερά προσηλωμένοι στη διατύπωση του άρθρου 16. Η παιδεία έχει σκοπό την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης. Δεν θα επιτρέψουμε την αποξένωση των ελληνοπαίδων από την θρησκευτική πίστη του Λαού.
(ζ) Ενίσχυση της θέσης των πολυτέκνων.
(η) Μείωση του αριθμού των βουλευτών ο οποίος θα ορισθεί με συνταγματική διάταξη και όχι από το νόμο.
(θ) Κατάργηση του θεσμού του βουλευτού επικρατείας.
(ι) Κατάργηση των βουλευτικών προνομίων, επιδομάτων και περιορισμός των ατελειών.
(ια) Καθιέρωση ασυμβίβαστου βουλευτού και υπουργού. Μέγι-στη διάρκεια συνεχούς βουλευτικής θητείας τα 8 έτη. Δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο η κοινωνία το φαινόμενο του επί τριακονταετία και τεσσαρακονταετία επαγγελματία πολιτικού.
Τέταρτον.Η εκπόνηση και η εφαρμογή εθνικού σχεδίου για την αναδιάρθρωση της παραγωγικής διαδικασίας. Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες οικογενειών στις μεγαλουπόλεις αναζητούν τρόπο να επιστρέψουν στην ελληνική επαρχία. Το Κράτος θα τους βοηθήσει αποφασιστικά και έτσι θα ζωντανέψει λαμπρή ελληνική επαρχία που χάρισε τον πολιτισμό μας. Θα ανανεωθεί η ελληνική ύπαιθρος με ανθρώπινο παραγωγικό δυναμικό που θα συντελέσει στην αληθινή ανάδειξη της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και στη παραγωγή προϊόντος.
Πέμπτον. Εμπέδωση της ασφάλειας, της περιουσίας και της ζωής των πολιτών. Η Χώρα δεν θα ξαναβιώσει τις εικόνες του επαίσχυντου Δεκεμβρίου του 2008. Το Κράτος επιτέλους θα ανταποκριθεί στην αποστολή του χωρίς να υπολογίζεται το πολιτικό κόστος. Αν χρειάζεται να επιδεικνύει αποφασιστικότητα και δυναμισμό προς προστασία του κοινωνικού συμφέροντος δεν θα υπάρχει δισταγμός. Οι μεγαλουπόλεις θα λυτρωθούν από την εξουσία της κουκούλας. Ακόμη το κράτος οφείλει να προστατεύσει την πληθυσμιακή σύνθεση της ελληνικής κοινωνίας που κινδυνεύει με τεράστιες εθνικές συνέπειες. Δεν υπάρχει άλλη λύση προστασίας μας παρά ο επαναπατρισμός των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών που ζουν στην Πατρίδα μας κάτω από άθλιες συνθήκες και η αποφασιστική και δυναμική αντιμετώπισή των διακινητών με εξοντωτικές ποινές.
Έκτον.Θα αναβαθμισθεί η ελληνική παιδεία με το ανοιχτό σχολείο καθημερινά μέχρι τις 6 το απόγευμα με τη διαδοχική παρουσία των εκπαιδευτικών. Το Σχολείο θα αποτελέσει διαρκή και ανοιχτή εστία παραγωγής ελληνικής και χριστιανικής αγωγής. Δεν θα απολέσουμε τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της εθνικής , πολιτιστικής και θρησκευτικής μας παράδοσης, χάριν της αποχρωματισμένης παγκοσμιοποιήσεως. Θα σταματήσει η χρόνια παραπαιδεία που λυγίζει τον έλληνα οικογενειάρχη με τα υπέρογκα ποσά. Μείωση του αριθμού των δημοσίων πανεπιστημίων και των εισαγομένων στην τριτοβάθμια παιδεία, τον οποίο ψηφοθηρικά και ανεύθυνα έφθασαν στα σημερινά αδιέξοδα του.
Έβδομον.Δυναμική υπεράσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας με την παρουσία ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων. Αιγαίο, Θράκη, Κύπρος, Μακεδονία, Ήπειρος, Κρήτη. Κανένας εφησυχασμός. Τίποτα δεν είναι δεδομένο ούτε υπάρχουν προστάτες της εθνικής μας κυριαρχίας έναντι των απειλών. Οι απειλές είναι διαρκείς και τα Βαλκάνια ιστορικά υπήρξαν πεδίο αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων των μεγάλων ξένων δυνάμεων.
Όγδοον.Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοικήσεως. Αξιολόγηση σε όλο το φάσμα του Δημοσίου. Το Κράτος και οι λειτουργοί του θα ξαναβρούν την αξιοπιστία και την υπόληψή τους. Έλεγχος και αυστηρή παρακολούθηση σε κάθε τομέα του δημοσίου. Καμία συναλλαγή με τα οργανωμένα συμφέροντα και τις συντεχνίες.
Ένατον.Αναδιοργάνωση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης. Έλεγχος της πολυνομίας. Πραγματική ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Γιατί θα μπορούσε η Ελληνική Δικαιοσύνη να είχε αποτελέσει το ανυπέρβλητο εμπόδιο στη διαπλοκή και τη διαφθορά και να είχε αποβεί γρανιτώδης θεσμός προστασίας του Λαού και του Έθνους. Δεν λησμονούμε όμως τα αλλεπάλληλα τρομοκρατικά χτυπήματα που δέχθηκαν οι τίμιοι δικαστικοί λειτουργοί για να σιγήσουν οι φωνές υπεράσπισης του δικαίου και του δημοσίου συμφέροντος.
Δέκατον.Εν τέλει: Ναι στην ελεύθερη οικονομία αλλά με ένα ισχυρό, αξιόπιστο, σοβαρό και αποτελεσματικό παρεμβατικό κράτος.
Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας με τη δράση του δημιουργεί τις στέρεες προϋποθέσεις για να ανοίξει ο δρόμος προς τις γνήσιες, άδολες , τίμιες, λαϊκές, δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις να αναλάβουν το μέλλον της Πατρίδας μας.
Μας ερωτούν συχνά οι καλόπιστοι φίλοι μας: Πως θα επιτύχετε τους στόχους σας. Απαντάμε : Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Δεν ενδιαφερόμαστε για τη διατήρηση και εξασφάλιση του πολιτικού μέλλοντος μας. Δεν γνωρίζουμε ούτε ενδιαφερόμαστε να μάθουμε τι σημαίνει πολιτικό κόστος. Δεν εμπορευόμαστε τις λαϊκές προσδοκίες έναντι των ψηφοδελτίων. Δεν εμβαπτισθήκαμε στις κομματικές κολυμπήθρες εις το όνομα του κόμματος ούτε εκπαιδευτήκαμε να θέτουμε υπεράνω του εθνικού συμφέροντος το συμφέρον του κόμματος και της παράταξης. Έτσι θα πετύχουμε τους στόχους μας. Επιθυμούμε να δράσουμε από τις θέσεις της πολιτικής ευθύνης για να σταματήσουμε το κατρακύλισμα της Πατρίδος και τον διεθνή εξευτελισμό της. Να ανορθώσουμε το φρόνημα και την αυτοπεποίθηση του Λαού. Και είμαστε βέβαιοι πως ο Λαός θα μας στηρίξει.
Γιατί βαθιά γνωρίζει - και πάντοτε γνώριζε - ποίοι είναι αυτοί που μιλούν τη ξύλινη γλώσσα και ποιοι τη γλώσσα της αλήθειας.
Μας ερωτούν: Ποια είναι η ιδεολογία σας, αναφερόμενοι στα στερεότυπα του ξεπερασμένου πολιτικού φάσματος. Απαντάμε: Η Πατρίδα βρίσκεται σε δύσκολες ώρες και θα έρθουν ακόμη δυσκολότερες. Δεν είναι η ώρα για διχαστικές πολιτικές, δήθεν ιδεολογίες, πίσω από τις οποίες κρυβόταν η βουλιμία για τη νομή της εξουσίας και τίποτα άλλο. Μία είναι η ιδεολογία μας. Η ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ. Αυτό το ευγενές συναίσθημα που πυρπολεί τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου και τον καθιστά ΑΞΙΟ να ζει όχι ως ένα απλό βιολογικό όν αλλά ως ένα ψυχικά ανώτερο ον που ανήκει σε ένα Έθνος και μια Πατρίδα.
Κυρίες και κύριοι
Για εμάς ο αγώνας έχει ξεκινήσει. Σας καλούμε να μοιραστείτε μαζί μας τις θυσίες του.
Σας ευχαριστώ
Nίκος Αλικάκος
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης