Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ιδρυτική Διακήρυξη

Ελληνίδες, Έλληνες
Διανύουμε ήδη σαν χώρα δύο σχεδόν αιώνες ελεύθερου βίου.
Χρονικό διάστημα στο οποίο συντελέστηκαν ιστορικά για το Έθνος γεγονότα.
Στο πέρασμα του χρόνου αυτού, η Πατρίδα μας, με θυσίες των παιδιών της, ευτύχησε να αποκτήσει τη θέση που της αρμόζει μέσα στο φυσικό της χώρο, την Ευρώπη και να γίνει σεβαστή στη διεθνή κοινότητα, ξεπερνώντας τις μελανές περιόδους της Ιστορίας της, που κυρίως οφείλονταν στην διχόνοια και τον διχασμό.
Τις τελευταίες όμως δεκαετίες, είμαστε όλοι μάρτυρες της σταδιακής αποδόμησης αρχών, αξιών, ιδανικών και θεσμών.
Το Σύνταγμα καταστρατηγείται βάναυσα, ερμηνευόμενο κατά το δοκούν και ανάλογα με τα συμφέροντα της εκάστοτε κυβέρνησης.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το τελευταίο προπύργιο της διαφύλαξης των δημοκρατικών θεσμών και της τήρησης του Συντάγματος, από κεφαλή του κράτους έχει μετατραπεί σε ένα αποδυναμωμένο πολιτικά πρόσωπο, χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες.
Τομείς της οικονομίας μας, που αποτελούσαν ανέκαθεν την αιχμή του δόρατός της, στην καλύτερη περίπτωση εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους, σε ένα ολοένα και περισσότερο ανταγωνιστικό περιβάλλον ή στη χειρότερη περίπτωση, οδηγήθηκαν έντεχνα στο μαρασμό, αποστερούμενοι τους αναγκαίους ζωογόνους πόρους, με αποτέλεσμα αντί να αναπτυχθούν, σταδιακά να συρρικνώνονται και να υποβαθμίζονται. Ελάχιστα παραδείγματα: ναυτιλία, τουρισμός, αγροτική παραγωγή, βιομηχανία και βιοτεχνία, εμπόριο.
Η παιδεία υποβαθμίζεται συνεχώς με τις συνεχείς αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, με την εισβολή του κομματισμού ακόμα και στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με την κατασπατάληση των πόρων, και την συνεχή υποβάθμιση του διδακτικού προσωπικού.
Πολυνομία και οργανωτικά προβλήματα οδήγησαν σε αναποτελεσματική δικαιοσύνη και εξοργιστική ατιμωρησία των ενόχων, ενώ η Εκτελεστική αλλά και η Νομοθετική εξουσία εξασφαλίζουν προκλητικά την ατιμωρησία των στελεχών τους.
Η απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίες διαρκώς υποβαθμίζονται με την έντεχνη και συνεχή κομματική παρεμβολή στο έργο τους, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, εγκυμονεί πιθανούς Εθνικούς κινδύνους, ενώ η μονοδιάστατη, άτολμη, υποχωρητική και χωρίς μακρόπνοο σχέδιο εξωτερική πολιτική, σε συνδυασμό με την πολλαπλή εξάρτηση της χώρας, οδήγησε στην άνευ όρων υποταγή σε ξένα κέντρα αποφάσεων, κινδυνεύοντας να καταστούν δυσδιάκριτα τα όρια της εθνικής κυριαρχίας.
Η υποβάθμιση των Σωμάτων Ασφαλείας, κύριος πυλώνας της εσωτερικής ασφάλειας, της προστασίας του πολίτη και της πρόληψης και καταστολής κάθε εγκληματικής πράξης, οδήγησε στην έξαρση της εγκληματικότητας και της αθρόας λαθρομετανάστευσης η οποία γιγαντώνεται συνεχώς χωρίς ελέγχους, όρια και κανόνες.
Τα σημερινά κόμματα του κοινοβουλίου περιορίστηκαν σε ψηφοθηρική λογική δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο έναν μεγάλο πελατειακό και ιδιοτελή στρατό, οδηγώντας στη διαφθορά και τη σήψη την κρατική μηχανή αλλά και ευρύτερα το κοινωνικό σύνολο, διαγράφοντας όλα τα ευγενή χαρακτηριστικά του Λαού μας,
Ο πολιτικός καιροσκοπισμός και η αλαζονεία των δύο μεγάλων κομμάτων απέφερε την σημερινή τους τελική πτώση, αφήνοντας όμως πίσω τους τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής και της απραξίας τους, μια κοινωνία κατακερματισμένη, ένα κράτος υπό ηθική, οικονομική και κοινωνική κατάρρευση, μια χώρα που ουσιαστικά έχει απολέσει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.
Το ΠΑΣΟΚ κάνοντας σημαία του τον λαϊκισμό και τον εύκολο πλουτισμό των στελεχών του, αποδόμησε τον κοινωνικό, ηθικό και οικονομικό ιστό, προσδένοντας τελικά τη χώρα στο άρμα των δανειστών και υποθηκεύοντας το μέλλον της για πολλές δεκαετίες, αποτέλεσμα που βιώνουμε σήμερα.
Αποκορύφωμα της πολιτικής του είναι η υπογραφή αντισυνταγματικών μνημονίων αμφιβόλου αποτελέσματος και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε τρίτους, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο της ''αξιοποίησης''.
Την ίδια στιγμή ο λαός έχει φτάσει σε απόγνωση αντιμετωπίζοντας την πιο αιφνίδια και ανάλγητη υποβάθμιση του βιοτικού του επιπέδου από καταβολής του Ελληνικού κράτους, κάτω από το εκβιαστικό δίλημμα ''πληρώστε ή χρεοκοπούμε'' .
Πρόθυμο σύμμαχο βεβαίως βρήκαν και τα δύο κόμματα στα καθεστωτικά ΜΜΕ, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις κάλυπταν πράξεις και παραλείψεις και έδιναν άλλοθι στην κυβέρνηση παραπληροφορώντας το λαό.
Τα μικρότερα κόμματα, είτε εγκλωβισμένα σε παρωχημένους ιδεαλισμούς, σε διχαστικά διλήμματα και αποτυχημένα πολιτικά συστήματα, είτε χρησιμοποιώντας κάθε είδους λαϊκισμό, πελαγοδρομούν, χάνοντας την δυνατότητα να προσφέρουν δημιουργικά στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας..
Τελικά όλα τα κόμματα μαζί πέτυχαν:
  • Την υπέρμετρη και καταστροφική αύξηση του δημόσιου χρέους.
  • Την δραστική αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων.
  • Τον ευτελισμό όλων των αξιών που πατροπαράδοτα χαρακτηρίζουν τον Ελληνικό λαό.
  • Την διόγκωση κύματος μετανάστευσης κυρίως νέων επιστημόνων που αποτελούν την ελπίδα του Έθνους.
  • Την αποδόμηση των υπηρεσιών του Κράτους και την κατακόρυφη υποβάθμιση των διοικητικών υπηρεσιών.
  • Το υψηλό ποσοστό ανεργίας, κυρίως στους νέους.
  • Την έξαρση της φτώχειας φτάνοντας στο 30% του πληθυσμού και τη δραματική αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων.
  • Την υποβάθμιση της παιδείας μας.
  • Την υπέρμετρη και ανεξέλεγκτη διόγκωση του αριθμού των λαθρομεταναστών.

Οι Έλληνες πολίτες παγωμένοι, μη βρίσκοντας πολιτική έκφραση μέσα από το σημερινό πολιτικό σύστημα το οποίο πλέον δεν εμπιστεύονται και δεν τους εκφράζει, προσπαθούν απεγνωσμένα να διακρίνουν υγιείς φωνές που θα τολμήσουν να ζητήσουν να ακουστούν μέσα στο πολιτικό κατεστημένο.

Τα πολιτικά κόμματα κατόρθωσαν δυστυχώς , με μοναδικό σκοπό τη διατήρηση της εξουσίας, να θέσουν στο περιθώριο όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για την Πατρίδα.
Τραγικό, αλλά όχι τυχαίο, δείγμα αυτής της πολιτικής τους, είναι και η πρόσφατη αδυναμία εξεύρεσης προσώπου ευρύτερα αποδεκτού προκειμένου να ορισθεί σαν πρωθυπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να καταφύγουν σε έναν εκπρόσωπο των τραπεζών, παράγωγο του δικομματισμού και από τους βασικούς υπεύθυνους για την πορεία της χώρας.
Απόστρατοι Αξιωματικοί, πλαισιωμένοι από πολίτες που αγαπούν την Πατρίδα, βλέποντας την διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση, άρχισαν σταδιακά να εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον του τόπου υπό το βάρος της ευθύνης έναντι των επερχομένων γενεών και της ιστορίας.
Αυτές οι σποραδικές φωνές και απόψεις, αυτοί οι μικροί χείμαρροι, ενώνονται τώρα σε ένα ορμητικό ποταμό, το ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.
Με βαθειά πίστη στο δημοκρατικό πολίτευμα της Χώρας δημιουργήσαμε τη νέα, γνήσια, λαϊκή, αυθόρμητη, ειλικρινή, πατριωτική, και δημοκρατική πολιτική φωνή της Πατρίδα μας, με στόχους:
Το φαύλο πολιτικό σύστημα εξουσίας να τερματίσει το βίο του και τη θέση του να πάρουν οι νέες δυνάμεις που θα βγάλουν τη Χώρα από το καταπιεστικό αδιέξοδο.
Όλοι αυτοί που μας οδήγησαν σ' αυτή την τραγική κρίση, όσο ψηλά και να στέκονται, να κληθούν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και στον Ελληνικό λαό. Οι ημέρες της ασυδοσίας και ατιμωρησίας πέρασαν ανεπιστρεπτί.
Πιστεύουμε στην εξασφάλιση της θέσης της Χώρας μέσα σε μία ενωμένη Ευρώπη όπως την οραματίστηκαν οι ιδρυτές της και όχι όπως την παραδίδουν οι διάδοχοι τους, οι κερδοσκόποι και οι πλουτοκράτες. Παραμονή στο ΕΥΡΩ αλλά χωρίς απεμπόληση Εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, χωρίς αντισυνταγματικές συμβάσεις και επιλογές και χωρίς την οικονομική εξαθλίωση των πολιτών.
Πληρώνουμε ότι πραγματικά χρωστάμε αλλά και διεκδικούμε ότι μας χρωστάνε.
Επιδιώκουμε
  • Την αποκατάσταση της Εθνικής υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας και την διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας.
  • Την άμεση και χωρίς περιορισμούς κάθαρση του δημόσιου βίου και την απονομή δικαιοσύνης.
  • Την οργάνωση ενός μικρού και ευέλικτου κρατικού μηχανισμού με έμφαση στις σύγχρονες τεχνολογίες με αξιοκρατία, διαφάνεια, ισονομία και ήθος.

Την ελεύθερη αλλά όχι ασύδοτη οικονομία, στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Όμως οι στρατηγικού και εθνικού χαρακτήρα επιχειρήσεις θα πρέπει να παραμείνουν στα χέρια του κράτους και βεβαίως όχι στα χέρια των κακώς εννοουμένων συνδικαλιστικών οργάνων.

Τη δημιουργία σταθερού φορολογικού και ασφαλιστικού καθεστώτος, στο οποίο το Κράτος να είναι υποχρεωμένο να αποζημιώνει για αντισυμβατικές του επιλογές.
Την εφαρμογή πενταετούς κυλιόμενου προγράμματος υλοποίησης στόχων, με έλεγχο υλοποίησης ανά εξάμηνο..
Την ανάδειξη της παιδείας ως πρωταρχικού παράγοντα κάθε κοινωνικής διεργασίας και πολλαπλασιαστή ισχύος στον διεθνή ανταγωνισμό.
Τη σύζευξη με τον απόδημο ελληνισμό και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομίας του Έθνους και της Ορθοδοξίας ως αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας.
Τη ριζική και σκληρή αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης αλλά και την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
Τον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών, τη δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και την πάταξη της εισφοροδιαφυγής που θα εξοικονομήσουν πόρους απαλλάσσοντας το κράτος όσο το δυνατόν γρηγορότερα από τα δυσβάστακτα χρέη και τα οικονομικά αδιέξοδα, δίνοντας τη δυνατότητα για εφαρμογή αποτελεσματικής και δίκαιης κοινωνικής πολιτικής.
Ισχυρές, ευέλικτες και εκσυγχρονισμένες Ένοπλες Δυνάμεις ως δύναμη αποτροπής για τους επιβουλείς, εγγύηση της ανεξαρτησίας της χώρας και όπλο στα χέρια της εξωτερικής μας πολιτικής.
Άμεση αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Καθορισμό ΑΟΖ και έναρξη ερευνών με σκοπό την διερεύνηση των δυνατοτήτων εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου.
Η αξιοκρατία και η διαφάνεια θα αποτελούν φάρο και οδηγό μας σε όλες τις εκφάνσεις του δημοσίου βίου, ώστε να προωθούνται και να αναδεικνύονται οι άριστοι και όχι οι αρεστοί.
Ήθος, ισονομία, ίσες ευκαιρίες προς όλους. Δεν διαχωρίζουμε τους Έλληνες. Όλοι μαζί θα λειτουργήσουμε σαν μια δυνατή ομάδα με στόχο μια καλύτερη Πατρίδα. Θέλουμε τη βοήθεια και τη στήριξη από όλους, μακριά από ιδιοτέλειες.
Ελληνίδες, Έλληνες
Ήρθε η ώρα να παραδοθεί πραγματικά η εξουσία στο λαό.
Ο δρόμος δε θα είναι εύκολος, όμως θα πετύχουμε. Αυτό είναι βέβαιο.
Καλούμε όλους εσάς που συμμερίζεσθε την αγωνία και τις ελπίδες μας για το άμεσο και το απώτερο μέλλον, τον πόθο μιας πολιτικής αναγέννησης, να συστρατευθείτε μαζί μας. Δεν ζητάμε να μας ακολουθήσετε. Ζητάμε να προπορευτείτε και να ανοίξετε νέους δρόμους στην ιστορία της Πατρίδας.
Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα προς τους νέους, τους καλούμε να αποτελέσουν την πρωτοπορία σ' αυτή την εξόρμηση της εθνικής δημιουργίας για μια υπερήφανη Ελλάδα.
Όλοι μαζί θα ξαναχτίσουμε τη χώρα.
Το αλίευσα ΕΔΩ ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης