Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Φιλoσκοπιανοί κατά ημερίδας στο Ν.Πετρίτσι με θέμα το "Μακεδονικό"

Την έντονη αντίδραση γραφικών φιλοσκοπιανών προκαλεί η ημερίδα : «Νεώτερες εξελίξεις στο Μακεδονικό Ζήτημα» που διοργανώνει το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στο Νέο Πετρίτσι ο Σύλλογος Σταρτσοβιτών «Άγιος Μηνάς».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί «στρογγυλή τράπεζα» με τη συμμετοχή εκπροσώπων μακεδονικών συλλόγων, που μεταξύ άλλων θα τεθεί ο συντονισμός και η κοινή δράση, μέσω της δημιουργίας ενός κοινού οργάνου, με στόχο την προάσπιση και την προώθηση του μακεδονιού πολιτισμού και της παράδοσης, που τα τελευταία χρόνια έχει μπει στο στόχαστρο των Σκοπίων και των εν Ελλάδι υποστηρικτών τους.
Αντιδρώντας στην κίνηση αυτή, φιλοσκοπιανοί που υπογράφουν ως υποτιθέμενοι «Ντόπιοι ορθόδοξοι Μακεδόνες» απέστειλαν επιστολές σε δεκάδες συλλόγους της Μακεδονίας, ανάμεσά τους και σερραϊκούς, ζητώντας να μην παραβρεθούν στην εκδήλωση του Νέου Πετριτσίου, την οποία χαρακτηρίζουν … "κατευθυνόμενη" από το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ. "Οι διοργανωτές ημερίδων για να προβαίνουν σε τέτοιου είδους εμφυλιοπολεμικές ενέργειες, για να έχουν τέτοιο "αέρα", πιθανόν να χρηματοδοτούνται από τα "μυστικά κρατικά κονδύλια" από τους φόρους του απλού Έλληνα πολίτη και να εκτελούν 'άνωθεν εντολές΄" αναφέρει μεταξύ άλλων η προκλητική ανωνυμη επιστολή, που προβάλλεται απο γνωστό φιλοσκοπιανό ιστολόγιο που σχετίζεται με ΜΚΟ που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στην Έδεσσα και εκδίδει και εφημερίδα.
 Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι και Σύλλογοι Ποντίων, όπως στη Βυρώνεια, έλαβαν την επιστολή από τους ανώνυμους φιλοσκοπιανούς που ονειρεύονται «Μεγάλη Μακεδονία» έως τον Όλυμπο και τη Χαλκιδική και ίδιο DNA me τον Μέγα Αλέξανδρο. 
"Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε η οικονομική κατάρρευση μπορεί να σημάνει και την εθνική μας αλλοτρίωση. Όλοι πλέον ασχολούνται με την οικονομική τρομοκρατία και μείζονα θέματα όπως το Μακεδονικό Ζήτημα περιορίζονται στα αζήτητα" αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου Σταρτσοβιτών, συνεχίζοντας : "Σκοπός της συνάντησης θα είναι η δικτύωση και ανάπτυξη συνεργασίας των Μακεδονικών Σωματείων ανα την Ελλάδα, ώστε να αναπτυχθεί η σχέση που θα μεταμορφωθεί σε δυνατή φωνή των Μακεδόνων προς όλες τις κατευθύνσεις. Σκοπός της συνάντησης είναι η ανταλλαγή απόψεων και η σύναψη δεσμών μεταξύ μας, που θα οδηγήσουν σε κοινές εκδηλώσεις, σε ανταλλαγές και εν τελει στην συσπείρωση. Σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε συμπαραστάτες τις Παμμακεδονικές Ενώσεις της Υφηλίου, καθώς και ανθρώπους που ενδιαφέρονται πραγματικά για υπεράσπιση του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού μας ως Μακεδόνες".
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης