Σχόλιο Σσστ: Το αφιερώνω σε όσους αρνούνται την ελληνικότητα της ¨Βυζαντινής Αυτοκρατορίας¨ (Ρωμανίας για τους γνωρίζοντες και μη εθελοτυφλούντες). Διότι λέει ήταν πολυεθνικό κράτος. Εδώ γελάμε. Καλά πια αυτοκρατορία δεν ήταν πολυεθνική; Αν και ισχύουν διαφορετικά πράγματα για την αυτοκρατορία μας. Οι λεβαντίνοι έχουν κάνει πάλι το θαύμα τους. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ: Ρωμηοσύνη, Ρωμανία (Βυζάντιο) και η ξεχασμένη ταυτότητα μας
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υποδεχόμενος βετεράνους και συνταξιούχους στο Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι η ΕΣΣΔ υπήρξε η “Μεγάλη Ρωσία”, κατηγορώντας συγχρόνως τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τον τελευταίο ηγέτη της, ότι “παραιτήθηκε από την εξουσία” το 1991 χωρίς να πετύχει την Ένωση της Ρωσίας με τη Λευκορωσία και το Καζακστάν. Οι πρωθυπουργικές δηλώσεις έγιναν πολύ κοντά στην 20ή επέτειο από τη διάλυση της ΕΣΣΔ.
“Καθώς πήγαινα να επισκευάσω ένα λάστιχο για το αυτοκίνητό μου με ρώτησαν: εσύ είσαι υπέρ της ΕΣΣΔ ή της Ρωσίας;”, θυμήθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. “Έχοντας ψευδαισθήσεις τούς απάντησα: έχει καμία διαφορά; Την ονομάζουμε αλλιώς, στην πραγματικότητα είναι η Μεγάλη Ρωσία”.
Οι άνθρωποι έπαψαν να συναισθάνονται τι συνέβαινε στ’ αλήθεια, καθώς τούς διαβεβαίωναν ότι μετά από πολύ λίγο καιρό ο λαός θα ζούσε όπως οι Παριζιάνοι και οι Λονδρέζοι”, δήλωσε ο Πούτιν.
“Έτσι φθάσαμε στην 21η Δεκεμβρίου του 1991, την ημέρα που ο Γκορμπατσόφ παραιτήθηκε της εξουσίας. Δύο φορές συνέβησαν τόσο δραματικές εξελίξεις στην ιστορική διαδρομή μας και μιλώ για την παραίτηση απο την ανώτατη ηγεσία μας στις ευθύνες της, στα προνόμια της εκτελεστικής εξουσίας. . . Πρώτη φορά έγινε την εποχή του τελευταίου Τσάρου, στις 2 Μαρτίου 1917, με επακόλουθο τρομακτικά, αιματηρά γεγονότα, δεύτερη φορά επαναλήφθηκε επί Μιχαήλ Γκορμπατσόφ”, είπε ο Πούτιν.
Ο Γκορμπατσόφ συνιδιοκτήτης της εφημερίδας της αντιπολίτευσης Novaia Gazeta, τηρεί επικριτική στάση απέναντι στον πρόεδρο Μεντβέντεφ και τον Πούτιν, ιδίως αφότου ο τελευταίος ανήγγειλε ότι μετά μια οκταετή προεδρία, την περασμένη 10ετία, θέλει να επανέλθει την ερχόμενη άνοιξη στο ύπατο αξίωμα.
Όμως ο Γκορμπατσόφ χρεώνεται απο μια πλειοψηφία Ρώσων για τα δεινά στη ρωσική οικονομία που κληροδότησε, με χαρακτηριστικό τις χρόνιες ελλείψεις αγαθών και την ραγδαία πτώση του βιοτικού επιπέδου.
Το αλίευσα
ΕΔΩ