Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Ευνουχισμός, ο νόμος για παιδόφιλους;

Ανατριχιαστικές διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο της παιδοφιλίας στην Ελλάδα όπως φαίνεται από τις συλλήψεις που ακολουθούν η μία την άλλη σχεδόν καθημερινά.
Ένας 42χρονος από το Μενίδι ασελγούσε στη φίλη των παιδιών του, ένας θείος κακοποιούσε σεξουαλικά την 9χρονη ανιψιά του στο Μαρκόπουλο, ένας αρχιμανδρίτης ήταν επικεφαλής διαδικτυακού κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου συμμετείχαν γιατροί, μηχανικοί και άλλοι «ευυπόληπτοι» πολίτες…

Και πόσοι είναι αυτοί που ενδεχομένως να...
βρίσκονται ακόμη και σε πιο υψηλές θέσης της πολιτικής αλλά και θρησκευτικής σκηνής!

Δυστυχώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε καλύψει ρεπορτάζ που αφορούν τον πολίτη υπεράνω υποψίας, της διπλανής πόρτας, του οικογενειάρχη, με τα γυαλιά μυωπίας τα τεράστια και την ευγενική έως και αστεία φυσιογνωμία.

Πρόκειται μόνο για μερικά από τα συμβάντα του αστυνομικού δελτίου σε μία ατελείωτη «αλυσίδα» θλιβερών περιστατικών, τα οποία έχουν θορυβήσει την ελληνική κοινωνία. Μιλήσαμε με ειδικούς και σχεδόν όλοι συμφωνούν, ότι το διαδίκτυο υπήρξε η μεγαλύτερη εξέλιξη στη ζοφερή ιστορία της παιδοφιλίας και σε μεγάλο βαθμό έχει αντικαταστήσει τους χώρους όπου παραδοσιακά οι παιδεραστές αναζητούσαν τα θύματά τους, όπως παιδικές χαρές, σχολεία, πάρκα, γειτονιές κλπ.

Το πιο θλιβερό είναι το ότι σε χώρες ανεπτυγμένες όταν υπάρχει ακόμη και η φημολογία πως κάποιο σημαντικό πρόσωπο της χώρας τους, είναι ένα άρρωστο κατά βάθος ανθρωπάκι, ξεκινούν αμέσως έρευνα. Κάθε μέρα έχουμε και μια είδηση παιδικής πορνογραφίας!

Δύο ημέρες πριν συνελήφθη ένας 37χρονος ημεδαπός και αναζητείται μια αλλοδαπή φωτογράφος για παιδική πορνογραφία
 Εκμεταλλευόμενος τη νεαρή ηλικία μιας 16χρονης ανήρτησε άσεμνες φωτογραφίες της στο διαδίκτυο Συνελήφθη, το πρωί στο σπίτι του στον Άγιο Στέφανο Αττικής, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 37χρονος ημεδαπός και αναζητείται μια αλλοδαπή, επαγγελματίας φωτογράφος, οι οποίοι φωτογράφισαν 16χρονη ανήλικη σε ημίγυμνες στάσεις και ανήρτησαν τις σχετικές φωτογραφίες της σε ιστοσελίδες του διαδικτύου.

Κατηγορούνται και οι δύο για παιδική πορνογραφία που τελέστηκε μέσω του διαδικτύου. Ειδικότερα, προ καιρού, ο πατέρας της 16χρονης κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι οι υπεύθυνοι ιστοσελίδας του διαδικτύου είχαν προσεγγίσει την ανήλικη κόρη του και πέτυχαν, εκμεταλλευόμενοι τη νεαρή της ηλικία, να τη φωτογραφήσουν και να την κινηματογραφήσουν σε ημίγυμνες στάσεις.

Όπως κατήγγειλε, την κόρη του προσέγγισε τον χειμώνα του 2010, ο 37χρονος ημεδαπός, μέσω γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος μαζί με την αναζητούμενη αλλοδαπή φωτογράφο την οδήγησαν σε παραλιακό ξενοδοχείο.

Οι φωτογραφίες της ανήλικης αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και αναδημοσιεύθηκαν σε αρκετές άλλες αναφέροντας παράλληλα και το ονοματεπώνυμό της. Από την αστυνομική ηλεκτρονική έρευνα που ακολούθησε, καθώς και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών που προκλήθηκε από σχετική εισαγγελική παραγγελία, εντοπίσθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας του 37χρονου ημεδαπού.

Στην έρευνα που διενεργήθηκε, χθες το πρωί στο σπίτι του στον Άγιο Στέφανο Αττικής, από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) σκληροί δίσκοι Η/Υ και ένας (1) φορητός Η/Υ, στους οποίους υπήρχαν αρχεία εικόνας από ημίγυμνες ή άσεμνες φωτογραφήσεις της ανήλικης. Πόσοι από εσάς δεν έχετε αναρωτηθεί εάν αληθεύει η είδηση από συζητήσεις γνωστών πως ένα πολύ γνωστό όνομα της πολιτικής σκηνής είναι παιδόφιλος;

Εγώ τουλάχιστον για 10χρόνια ακούω σχεδόν από όλους που συναναστρέφομαι πως ο πρόεδρος… είναι παιδόφιλος; Μπορεί μια φημολογία να έχει αποδέκτες ολόκληρη την επικράτεια; Μήπως η φημολογία είναι το αποτέλεσμα μιας φανταστικής ιστορίας; Μπορεί και να είναι έτσι. Αν όμως δεν είναι;

Ευνουχισμός ο νέος νόμος…
Η νότιος Κορέα, είναι επίσημα η πρώτη χώρα παγκοσμίως, που πέρασε το νόμο για χημικό ευνουχισμό στους παιδεραστές. Αφορά τους καταδικασθέντες για σεξουαλική ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων κάτω των 16 ετών. Πρόκειται για μια ιατρική διαδικασία, που είναι ευρέως γνωστή ως ‘χημικός ευνουχισμός’ και η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και 15 χρόνια. Μία απόφαση, που ναι μεν η κοινή γνώμη αποδέχεται, αντιβαίνει σαφέστατα όμως, στα ανθρώπινα δικαιώματα. Μία πολύ μεγάλη συζήτηση που θα μας ενδιέφερε η άποψή σας.

Τι θα γινόταν πραγματικά εάν και η Ελλάδα προωθούσε τον συγκεκριμένο νόμο; Ενδεχομένως όποιος έχει κόρη η ακόμη και γιο θα βρισκόταν στην ευχάριστη θέση να τον υποστηρίξει…

streetpress.gr -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης