Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Βρήκαν τρεις «Γκρίζους Λύκους» ανάμεσα σε λαθρομετανάστες


Τρία μέλη της ακραίας εθνικιστικής και παρακρατικής τουρκικής οργάνωσης, «Γκρίζοι Λύκοι», ανακάλυψαν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αρχές της χώρας μας, όταν τέσσερις ημέρες πριν σταμάτησαν ένα ιστιοπλοϊκό γεμάτο λαθρομετανάστες.

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας, και οι τρεις παραδέχθηκαν «ατύπως» ότι είναι μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης, η οποία, ως γνωστόν συνδέεται τόσο με το «βαθύ κράτος» της Τουρκίας και τις μυστικές υπηρεσίες της, όσο και με το οργανωμένο έγκλημα.

Το ιστιοπλοϊκό που πιάστηκε από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων, είχε ξεκινήσει από σημείο κοντά στη Σμύρνη και είχε τελικό προορισμό την Ιταλία. Το γεγονός ότι διακινητές-δουλέμποροι ήταν «Γκρίζοι Λύκοι» και εκτελούσαν αυτό το δρομολόγιο, δείχνει ότι το κύκλωμά τους έχει αναβαθμίσει ποιοτικά τις αποστολές του. Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τα στοιχεία των ελληνικών διωκτικών αρχών, οι «Γκρίζοι Λύκοι» περιορίζονταν, ως επί το πλείστον, σε μεταφορές λαθρομεταναστών σε ελληνικά νησιά στο Αιγαίο.

Το ιστιοπλοϊκό «Μπέρμπιχαμ», αγγλικής σημαίας, στο οποίο ανακαλύφθηκαν 41 λαθρομετανάστες από το Ιράν και το Ιράκ (34 άνδρες, 2 γυναίκες, 5 παιδιά), φαίνεται ότι παρουσίασε πρόβλημα στη θαλάσσια περιοχή Αυλέμωνας, στα Κύθηρα. Άγνωστος τηλεφώνησε στις ελληνικές αρχές, οι οποίες έσπευσαν επι τόπου. Να σημειωθεί πως το «ταξίδι» απευθείας από Τουρκία προς Ιταλία θεωρείται εξαιρετικά ακριβό, σε αντίθεση με την πολύ φθηνότερη μεταφορά από Τουρκία σε ελληνικά νησιά.

“Απο τον σημερινό «Ελεύθερο Τύπο”

Ερώτηση antinews: Μόνο Γκρίζοι Λύκοι εντοπίστηκαν; Μήπως ήταν και κανένας της ΜΙΤ;

Xορεύοντας με τους Γκρίζους Λύκους και λοιπούς πράκτορες στο Αιγαίο

Υπόθεση Serkan Kaya
Στις 24 Απριλίου 2008 συνελήφθη ο 38χρονος Serkan Kaya, αρχιλοχίας της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφoριών (GID) ενώ μετέφερε με φουσκωτό σκάφος 15 Αφγανούς λαθρομετανάστες στη Μυτιλήνη. Μόλις μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, δέχθηκε επίσκεψη από ανώτατο στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα. Αξιοσημείωτο είναι ότι έφερε την υπηρεσιακή ταυτότητα του στην οποία αναγράφονταν τα στοιχεία του, όπως επίσης ο τύπος και ο αριθμός του όπλου που φέρεται να κατείχε στον τουρκικό στρατό (τύπου ΤKB ανατολικής προέλευσης) αποκαλύπτοντας ότι είχε συμμετάσχει σε πλήθος κεκαλυμμένων επιχειρήσεων. Το πιο ενδιαφέρον ήταν ότι ο Kaya είχε ξανασυλληφθεί στην Ελλάδα οπότε και απελάθηκε.

Υπόθεση Kazim Inal
Στα τέλη Οκτωβρίου 2007, σε μια ταυτόχρονη επιχείρηση σε Ελλάδα και Γερμανία οι διωκτικές αρχές των δύο χωρών εξάρθρωσαν ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης κοκαΐνης με διασυνδέσεις στη Δυτική Ευρώπη και στη χώρα μας. Eγκέφαλος ο Τούρκος μεγαλέμπορας ναρκωτικών και υιός στρατηγού Kazim Inal που διέμενε για μεγάλο διάστημα στην υπερπολυτελή κατοικία στη Βούλα μαζί με τη Σουηδή γυναίκα του. Στην Αθήνα συνελήφθησαν οι τρεις συνεργοί του, ένας Ελληνοαμερικανός, επίσης κάτοικος Βούλας, ένας Ελληνας κάτοικος Π. Φαλήρου και ένας πρώην εκτελωνιστής.

H ταυτότητα των Γκρίζων Λύκων (Βozkurt) Το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) ιδρύθηκε από τον συνταγματάρχη Αlparslan Turkes, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν ηγέτης του παντουρκικού κινήματος και υποστήριζε τη χιτλερική Γερμανία, με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια από το Βερολίνο. Οι παντουρκιστές έτρεφαν την ελπίδα πως μια νίκη των ναζί θα επέτρεπε στην Τουρκία να προσαρτήσει τις περιοχές της Σοβιετικής Ένωσης που είχαν τουρκογενή πληθυσμό. Αντιγράφοντας τις πρακτικές των ναζί, η CIA χρησιμοποιούσε τις παντουρκικές οργανώσεις, για να υποδαυλίζει τα αντισοβιετικά αισθήματα των μουσουλμανικών μειονοτήτων στο εσωτερικό της Σοβιετικής Ένωσης.
Η παραστρατιωτική οργάνωση "Γκρίζοι Λύκοι", που αποτελούσε την ένοπλη πτέρυγα του ΜΗP, είναι ουσιαστικά παρακλάδι της Διεύθυνσης Ειδικού Πολέμου (ΟΗD) το οποίο ιδρύθηκε από το ΝΑΤΟ για να διεξάγει ανταρτοπόλεμο στα μετόπισθεν σε περίπτωση σοβιετικής επίθεσης (παρόμοιο με το γνωστό ιταλικό δίκτυο GLADIO). Στα τέλη της δεκαετίας του '60 λειτουργούσαν 34 στρατόπεδα με 100.000 εκπαιδευόμενους Γκρίζους Λύκους ενώ παράλληλα εισχώρησαν σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής και κατέλαβουν καίριες θέσεις απ' όπου πλέκουν μέχρι σήμερα τον γνωστό ιστό ανάμεσα στην πολιτική, το παρακράτος και το οργανωμένο έγκλημα.
Οι Γκρίζοι Λύκοι θεωρούνται υπεύθυνοι για βομβιστικές επιθέσεις και δολοφονίες εκατοντάδων πολιτών στην Τουρκία, περιλαμβανομένων δημοσίων υπαλλήλων, δημοσιογράφων, φοιτητών συνδικαλιστών και Κούρδων.
Απόρρητο έγγραφο του OHD υπ΄αρ. 1979.597 ημερομηνίας 28/8/1996 γράφει χαρακτηριστικά:

"...Οσοι απόφοιτοι των Σχολών της Αστυνομίας χαρακτηρίζονται για την τόλμη και τη γεναιότητά τους και το επιθυμούν μπορεί να μετατεθούν στη ΝΑ Τουρκία. Τα άτομα που θα επιλεγούν θα αμοίβονται από τα ειδικά ταμεία της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου. Επιπλέον θα τους δίνεται επίδομα από τα μυστικά κονδύλια του κράτους. Προυποθέσεις για ανάθεση καθηκόντων είναι δύο: Να είναι εθνικιστές και συντηρητικοί".
Σημαίνοντα στελέχη Γκρίζων Λύκων ήταν ο Abdullah Catli (συνεργάτης της ΜΙΤ, καταζητούμενος από την Ιnterpol για διακίνηση ηρωίνης και κοκαΐνης σε χώρες της δυτικής Ευρώπης), στην κηδεία του οποίου η Τ. Ciller φέρεται να δήλωσε ότι "εμείς τιμούμε με σεβασμό αυτούς που πυροβολούν εν ονόματι του κράτους(!)", και ο φίλος του Mehmet Ali Ağca, εκτελεστής συμβολαίων θανάτου και παρ΄ολίγον δολοφόνος του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό το 1981. Ο Ağca είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για το φόνο του δημοσιογράφου της Μilliyet Abdi Ipekci αλλά απέδρασε το 1979 με τη βοήθεια του Catli.
Η οργάνωση είναι αποδεδειγμένα υπεύθυνη για τη πρόκληση δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα. Μετά τη κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών της Ρόδου το 1993, στη πόρτα του γραφείου των δασοκομμάντος στην Αθήνα βρέθηκε κολλημένο το εξής: Σας γνωρίσαμε στη Κύπρο όπου πολεμήσαμε ο ένας τον άλλο, βρεθήκαμε στη Ρόδο και θα τα ξαναπούμε σύντομα.
Υπογραφή "Γκρίζοι Λύκοι"
http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/11/blog-post_7021.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης