Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Μας αντιμετωπίζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, δηλώνει ο Πατριάρχης στο CBS«Ορισμένες φορές μας σταυρώνουν»

Τη στάση της Τουρκίας απέναντι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο επικρίνει στο CBS ο κ. Βαρθολομαίος, λέγοντας ότι «στην Τουρκία μας αντιμετωπίζουν δεύτερης κατηγορίας πολίτες» και δηλώνει ότι το Πατριαρχείο δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τα εδάφη όπου ιδρύθηκε «ακόμη και αν ορισμένες φορές αισθανόμαστε εσταυρωμένοι».

Σε συνέντευξή του στη δημοφιλή εκπομπή 60 minutes του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισημάνει ότι «μας αντιμετωπίζουν δεύτερης κατηγορίας πολίτες, δεν πιστεύουμε ότι έχουμε τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους Tούρκους πολίτες».

Σε ότι αφορά το μέλλον του Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δήλωσε ότι «αυτή η Εκκλησία ιδρύθηκε σε αυτά τα χώματα πριν από 17 αιώνες» ξεκαθαρίζοντας πως αυτό δεν θα συμβεί ποτέ.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εμφανίζεται αποφασισμένος και δηλώνει πως «Για εμάς εδώ είναι η συνέχεια της Ιερουσαλήμ και εξίσου ιερή γη. Προτιμάμε να παραμείνουμε εδώ παρά το γεγονός ότι κατά διαστήματα μας σταυρώνουν».

«Επισκέφτηκα τον πρωθυπουργό (Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) και πολλούς υπουργούς εκθέτοντας τα προβλήματα μας... ζητώντας βοήθεια (για τη λύση τους)» υπενθυμίζει επισημαίνοντας ότι δεν βρήκε ανταπόκριση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Οι δηλώσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη βρέθηκαν στο επίκεντρο των τουρκικών δημοσιευμάτων. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί από το CBS στις 19:00 ώρα Νέας Υόρκης, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου.
ΝΕΑ

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/12/cbs.html#ixzz0aAUHFQ1n
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης