Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

kaskarelis.png
 «Μεγάλο μέρος των προβλημάτων που υπάρχουν ανάμεσα σε Άγκυρα και Αθήνα, θα λυθούν χωρίς αμφιβολία την επομένη της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση»,  αυτή η δήλωση απάντηση  του έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον κ. Βασίλη Κασκαρέλη  σε ομιλία του στο  WOODROW WILSON CENTER  την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου (09)   καθώς και η εν συνεχεία  διευκρινιστική επεξήγηση στο τέλος της ομιλίας του  σε σχετική ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου που απαντά    ότι  «Σε περίπτωση που η Τουρκία γίνει μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα περισσότερα από τα μεταξύ μας προβλήματα, θα λυθούν την αμέσως επόμενη μέρα και χωρίς καν να χρειαστεί διαπραγμάτευση. Τα προβλήματα στο Αιγαίο, ας πούμε. Όταν η Τουρκία ενταχθεί στην ΕΕ, τα σύνορα θα καταργηθούν, επομένως δεν θα απομείνει και πρόβλημα». Τα παραπάνω όχι μόνο  δεν αποτέλεσαν μέρος της ομιλίας  αλλά επί πλέον διαστρεβλώθηκαν  και  παρερμηνεύθηκαν σκόπιμα  από Τούρκους.  Το παιχνίδι της διαστρέβλωσης και παραπληροφόρησης   συνέχισαν άθελα τους βέβαια -θέλουμε να πιστεύουμε - αρκετά ελληνικά blog και site  τα οποία αναπαρήγαγαν με τα ανάλογα αυθαίρετα σχόλια και συμπεράσματα. 
Δυστυχώς όμως όσοι δικοί μας -Έλληνες  σχολιαστές  με όντως  εθνικές αναγνωρισμένες ευαισθησίες και μερικοί εξ αυτών με αληθινή  εθνική προσφορά  Bloggers έπεσαν στην παγίδα των Τούρκων και άρχισαν να επικρίνουν αδίκως με δυσμενή σχόλια τον Έλληνα Πρέσβη.  Έπαιξαν δηλαδή άθελα τους το παιχνίδι των Τούρκων που δεν είναι άλλο από το να εμφανίσουν τον  Έλληνα  «ενοχλητικό» αλλά δραστήριο πρέσβη  όχι μόνο  ως υπέρμαχο της ένταξης της  Τουρκίας στην Ε.Ε αλλά και περίπου ως εκείνον που ζητά την κατάργηση των ελληνικών συνόρων!  Το Greek American News Agency με την έκταση που άρχισε να λαμβάνει το θέμα, επικοινώνησε με τον  Έλληνα πρέσβη, ο οποίος αφού  μας διευκρίνισε ότι δεν έχει μετακινηθεί από τις εθνικές πάγιες ελληνικές θέσεις υπενθύμισε ότι η θέση αυτή - η δήλωση του έγινε σε θεωρητικό επίπεδο  και πάντα υπό την σαφή προϋπόθεση αν  κάποτε η Τουρκία θα γίνει πλήρες μέλος της Ε.Ε.- τότε και μόνον τότε   θα μπορούσαν να ισχύσουν όσα θεμελιώδη ισχύουν για τα κράτη μέλη της Ε.Ε. Στην επικοινωνία μας τόνισε  επίσης ότι  η θέση αυτή  αποτελεί πάγια αυτονόητη ελληνική θέση από την εποχή που Πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας  Σημίτης, και αυτήν επανέλαβε ο κ. Κασκαρέλης απαντώντας στον Τούρκο δημοσιογράφο σε επίμονη σχετική  ερώτηση του.
Ο ίδιος αποδίδει τον όλο θόρυβο σε καθαρή διαστρέβλωση των δηλώσεων, αφού τα δημοσιεύματα αλλά και οι διάφοροι  σχολιαστές  δεν  φαίνεται να έχουν λάβει υπόψη τους  τα όσα τόνισε  στις απαντήσεις του πριν από αυτή την συγκεκριμένη φράση του, η οποία απομονώθηκε αλλά και τα όσα επίσης διευκρινιστικά προσέθεσε σε άλλη ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου που παρακολούθησε την σχετική ομιλία (του έλληνα πρέσβη).  Επίσης διευκρινίζεται καλόπιστα -ώστε όλοι καλοπροαίρετα  θέλουμε  να πιστεύουμε - ότι εξέλαβαν λάθος άρα και παρερμήνευσαν τα συγκεκριμένα αποσπάσματα των δηλώσεων του έλληνα πρέσβη δεν έλαβαν υπόψη τους ότι πουθενά τα Τουρκικά ΜΜΕ  δεν αναφέρουν τα  βασικά  στοιχεία της  «είδησης»  ΠΟΥ; ΠΟΤΕ; Πώς; Ώστε να μην μπορεί εύκολα να γίνει διασταύρωση.  Απομόνωσαν λοιπόν τις φράσεις αυτές του  Έλληνα πρέσβη και τις  «μετέδωσαν»  ως είδηση.    
Αντιθέτως σε τελείως  διαφορετικό κύμα  κινείται η ανταπόκριση για την ίδια ομιλία της γνωστής έγκυρης αμερικάνικης εφημερίδας  Washington Times   που επίσης ο ανταποκριτής της James Morrison ήταν παρών στην ομιλία του Έλληνα πρέσβη κ. Κασκαρέλη.  Λέτε, αγαπητοί φίλοι,  αν ο Έλληνας πρέσβης  είχε υπονοήσει όλα αυτά για τα οποία «πανηγυρίζουν» τα γνωστά για την τακτική τους Τουρκικά ΜΜΕ, να μην το έδιναν οι αμερικανοί που δεν χάνουν -για να μην πούμε προκαλούν πολλές φορές για τέτοιες ειδήσεις- όλα αυτά που σκόπιμα αποδίδουν στον Έλληνα πρέσβη, ως βασική είδηση;  
 Όλο αυτό το «παιχνίδι»  των Τουρκικών ΜΜΕ (Hurriyet)  είναι αυτονόητο και δεν θέλει πολύ μυαλό να το καταλάβει κανείς, αν δει κανείς την αρχική  «πηγή» που είναι το Τουρκικό προπαγανδιστικό TRT -το μόνο ίσως με ελληνικό section, -γιατί άραγε;- που είχε την «είδηση»- είχε μια συγκεκριμένη σκοπιμότητα. Να στηθεί μια ακόμα προβοκάτσια εναντίον του Έλληνα Πρέσβη, τον οποίο οι Τούρκοι παρακολουθούν step by step χρόνια τώρα από τα χρόνια της θητείας του στο ΝΑΤΟ, ολόκληρη την πορεία του  και  εν συνεχεία  σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες...    
 
Μια προσεχτική ματιά στις θέσεις που κατά καιρούς υπηρέτησε  εύκολα διαπιστώνει κάποιος γιατί οι Τούρκοι με ευκολία σπεύδουν να παραποιήσουν και να διαστρεβλώσουν δηλώσεις του με αποσπασματική χρήση με το γνωστό παιχνιδάκι  των απομονωμένων φράσεων.  Όλο αυτό που στήθηκε από τα γνωστά κέντρα και παράκεντρα στην Άγκυρα δεν είναι παρά άλλη μια ακόμα  καλοστημένη προβοκάτσια εις βάρος του Έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον! Ίσως ενός εκ των πλέον δραστήριων διπλωματών με αρκετές επιτυχίες, χαμηλών τόνων και ιδιαίτερα προσιτού ανθρώπου που δεν μπαίνει σε λογικές απομονωτισμού και διακρίσεων. Ανοιχτός προς όλους και προ πάνων γνωρίζει άριστα τα εθνικά ζητήματα της χώρας, καθώς και τις κόκκινες γραμμές ( σε Σκοπιανό και  Ελληννοτουρκικά). Ήπιος χαρακτήρας και ανοιχτό μυαλό. Βαθιά ευρωπαϊστής αλλά και ρεαλιστής, εν προκειμένω  για το αν πράγματι η Τουρκία μπορεί να ενταχθεί στην  Ε.Ε. υπό τις  παρούσες πολιτικές  συνθήκες...  Είναι από τους ανθρώπους που κερδίζει τον συνομιλητή του και ξέρει όταν και όπου πρέπει να δείχνει την δυναμική θέση της χώρας. Το έχει αποδείξει πολλές φορές κατά το παρελθόν αλλά και προ ημερών.
Πρόσφατα με το μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει  και που  όψιμα κάποιοι τώρα ανακαλύπτουν και κινητοποιούνται - σχετικά με την  προπαγανδιστική ταινία  -a name is a name για την οποία έχουμε γράψει  και εν συνεχεία  αποκαλύψαμε τον   του  γνωστού για τον ρόλο του Θωμά Σάρα, όταν ο Ισλανδός πρέσβης στην Ουάσιγκτον θέλησε να προβληθεί η χυδαία προπαγανδιστική  ταινία στην πρεσβευτική κατοικία του ο κ. Κασκαρέλης ήταν εκείνος που του «τράβηξε το αυτί» και ματαίωσε την προβολή της... αθόρυβα και διακριτικά παρά την λυσσαλέα αντίδραση των Σκοπιανών στα δικά τους ΜΜΕ.        
Για ακόμα μια φορά δυστυχώς κάποιοι δικοί  μας «υπέρ» ευαίσθητοι έπεσαν στην παγίδα των Τούρκων! Εμείς απλά θα συστήσουμε σε φίλους και συνεργάτες  (μας)  αλλά και απλούς αναγνώστες σχολιαστές blogger να προσέχουν τις πηγές τους πολύ καλά. Να ξεψαχνίζουν και να περνάνε από πολλά  φίλτρα διασταύρωσης όσα προέρχονται από Τουρκία και ειδικότερα -και μην  σας προξενεί εντύπωση- όσα προέρχονται από «πηγές»  από Αμερική, όπως η «είδηση» που είδαμε προ ημερών σε γνωστό στην Ομογένεια και τον απανταχού  Ελληνισμό για την τακτική σκόπιμης  παραπληροφόρησης του ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ  - όπως και σε αρκετά ελληνικά ΜΜΕ- ότι  ο έλληνας πρέσβης κ. Κασκαρέλης παραβρέθηκε σε εκδήλωση του γνωστού  Τουρκικού ιδρύματος RUMI. «Γεγονός» που όχι μόνο δεν ευσταθεί αλλά διαψεύστηκε από τον ίδιο τον έλληνα πρέσβη ως κάτι εντελώς φανταστικό που πάλι «τυχαία» προήλθε από τουρκικές πηγές  όπως η φιλοκυβερνητική Zaman . Και τότε δυστυχώς  αρκετά δικά μας Ελληνικά sites και Blogs είχαν δεχθεί ως «έγκυρη πηγή» αυτά που  έγραφε ως δεδομένο γεγονός η Τουρκική Zaman και άλλα γνωστά για την ανθελληνική προπαγάνδα τους Τουρκικά ΜΜΕ. 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ- ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: προσοχή σε ότι προέρχεται από Τουρκικά MME

Αναδημοσίευση από Greek American News Agency 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης