Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Δελτίο τύπου απο την ΟΜΟΝΟΙΑ


Παρά τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες μας για την καταπάτηση των περιουσιών των μελλών της Ελληνικής Μειονότητας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, καμία αλβανική εφημερίδα ή άλλο μέσο ενημέρωσης δεν ασχολήθηκε με το θέμα. Φιλοξενούν όμως με πολύ μεγάλη προθυμία, τεχνητά θέματα που προκαλούνται από ανεύθυνους και έξω από το κλήμα της εποχής ανθρώπους.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ “OMONOIA”
BASHKIMI DEMOKRATIK I MINORITETIT ETNIK GREK “OMONIA”
DEMOCRATIC UNION OF GREEK MINORITY IN ALBANIA “OMONOIA”
Άγιοι Σαράντα 10/12/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Δημοκρατική Ένωση Εθνική Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ», είχε καταγγείλει πολλές φορές σε προηγούμενες ανακοινώσεις της, την συντονισμένη επίθεση μερίδας του αλβανικού τύπου κατά του Γενικού Πρόεδρου της Οργάνωσης μας. Είχαμε καταγγείλει επίσης επανειλημμένα τις δικαστικές αρχές της Αυλώνας για την επιθετικότητα και την προκατάληψη που έδειξε πολλές φορές έναντι του Δήμαρχου Χειμμάρας και Γενικού Προέδρου της Ομόνοιας. Επιθέσεις που εκθέσανε την χώρα στο εξωτερικό και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χαρακτήρισε αναχρονιστικές.

Τις τελευταίες μέρες αναζωπυρώνεται ένα νέο κύμα επιθέσεων κατά του κ. Μπολάνου. Οι επιθέσεις αυτές δεν έχουν στόχο μόνο τον κ. Μπολάνο αλλά την Ομόνοια και την Ελληνική Μειονότητα. Το νέο στοιχείο που αποκαλύφθηκε από αυτές τις δημοσιεύσεις είναι η σύμπραξη των Δικαστικών Αρχών Αυλώνας και των συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης. Ο κ. Μπολάνος διώκεται ποινικά από την εισαγγελία Αυλώνας και ενώ ο ίδιος δεν το γνωρίζει, αρκετές καθημερινές παναλβανικές εφημερίδες φιλοξενούν το θέμα σε πρωτοσέλιδα. Όπως μαθαίνουμε από τα μέσα ο Δήμαρχος Χειμάρρας διώκεται για κατάχρηση εξουσίας και συγκεκριμένα επειδή έδωσε άδεια σε οικόπεδο που διεκδικείται από τρίτο.

Και ο τελευταίας πολίτης αυτής της χώρας, γνωρίζει το χάος που επικρατεί σε όλες τις επαρχίες και δήμους της χώρας όσον αφορά τα περιουσιακά. Οι τελευταίοι που ευθύνονται για αυτό το θέμα είναι οι τοπικοί άρχοντες. Όλοι γνωρίζουν επίσης - γιατί οι περισσότεροι έχουν βιώσει αυτές τις καταστάσεις – σε μια τέτοια περίπτωση υπάρχουν πολλές κρατικές υπηρεσίες που ο κάθε πολίτης μπορεί να απευθυνθεί και σίγουρα αυτές οι υπηρεσίες δεν ελέγχονται από το Μπολάνο.

Το θέμα της επίλυσης των περιουσιών η Ομόνοια το θέτει από την ίδρυση της το 1991 και ακόμα να λυθεί. Παρά τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες μας για την καταπάτηση των περιουσιών των μελλών της Ελληνικής Μειονότητας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, καμία αλβανική εφημερίδα ή άλλο μέσο ενημέρωσης δεν ασχολήθηκε με το θέμα. Φιλοξενούν όμως με πολύ μεγάλη προθυμία, τεχνητά θέματα που προκαλούνται από ανεύθυνους και έξω από το κλήμα της εποχής ανθρώπους. Επιτέλους αυτό πρέπει να σταματήσει. Είναι συμπεριφορές που δεν αρμόζουν σε μια χώρα που επιδιώκει να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενημερώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιου είδους επιθέσεις δεν μας πτοούν στο να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο και την αλήθεια. Η Δ.Ε.Ε.ΕΜ. «ΟΜΟΝΟΙΑ», πιστή στο όραμα για ειρηνική συνύπαρξη των κοινοτήτων μας, θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να αποτελεί σημαντικό παράγοντα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας, απαιτεί όμως τον αντίστοιχο σεβασμό της Ελληνικής Μειονότητας.
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Η εισαγγελία Αυλώνος εναντίον Μπολάνου
Του Βασίλη Ιατρού


Ύστερα από αλλεπάλληλες κατηγορίες και δικαστικούς μαραθώνιους, που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα για το αλβανικό βαθύ κράτος, ο γνωστός για τις ανθελληνικές θέσεις του εισαγγελέας της περιφέρειας Αυλώνος Πετρίτ Μάλαι με σκευασμένες κατηγορίες ζητάει εκ νέου την σταύρωση του προέδρου της Ομόνοιας και δημάρχου Χειμάρρας Βασίλη Μπολάνου. Η κατηγορία για α)κατάχρηση εξουσίας και β)πλαστογράφηση στοιχείων είναι το ¨δώρο¨ Χριστουγέννων για τον Βασίλη Μπολάνο από τον προϊστάμενο εισαγγελίας Αυλώνος.

Είκοσι τρείς σελίδες που παραπέμπουν ολόκληρη την επιτροπή πολεοδομίας της Χειμάρρας, τον νομικό σύμβουλο αλλά και τον δήμαρχο έχουν σταλεί για εκδίκαση σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα άρθρο 248 και 190 όπου και προβλέπεται πολυετή φυλάκιση και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα. Για τον ανύποπτο αναγνώστη, ο οποίος δεν γνωρίζει τους ανοιχτούς λογαριασμούς του αλβανικού κατεστημένου με τον δήμαρχο Χειμάρρας και πρόεδρο της Ομόνοιας, δεν υπάρχει πρόβλημα αφού οι πολίτες και περισσότερο όσοι έχουν εκλεγεί να προστατεύουν τα συμφέροντα του κοινού είναι και έτσι πρέπει να είναι υπόλογοι στους νόμους της πολιτείας. Εάν όμως τρέξουμε εννέα χρόνια πίσω και στις τρείς τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις θα διακρίνουμε χωρίς καμία δυσκολία την αλλεργία που έχουν οι Αλβανοί τόσο με τον συγκεκριμένο δήμαρχο όσο και με την περιοχή η οποία είναι ελληνική αλλά αμφισβητείται από τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Για όσους από εμάς γνωρίζουν την οδύσσεια εκλογής του Βασίλη Μπολάνου τα συμπεράσματα των διώξεων είναι εύκολα και θα έχουν, χωρίς να είναι κάποιος μάγος για να μαντέψει, και συνέχεια.

Το έγκλημα του δημάρχου και της πολεοδομικής επιτροπής αυτήν την φορά είναι οτι χορήγησε άδεια οικοδομής σε Χειμαρριώτες σε χωράφια που κατά τον αλβανικό νόμο δεν τους ανήκαν και βρίσκονταν εκτός σχεδίου πόλεως. Σχετικά με την πρώτη κατηγορία όλη η Χειμάρρα γνωρίζει οτι τα χωράφια τους άνηκαν ενώ όσον αφορά την δεύτερη ο αλβανικός νόμος βασίζεται σε ένα σχέδιο πόλης που είχε εγκριθεί το 1987.

Η αλβανική κυβέρνηση, αφού είδε πως τον Έλληνα δήμαρχο δεν θα τον είχε συνέταιρο στις παρανομίες υφαρπαγής της γης και δεν θα έκλεινε το μάτι στους μαφιόζους πολιτικούς που ορέγονταν την ακροθαλασσιά για ανέγερση τουριστικών χωριών πολυτελείας, χρησιμοποίησε πολιτική του καρότου και του μαστιγίου.

Ο πρώτος που δοκίμασε την πυγμή του Μπολάνου και πήρε το μήνυμα ήταν ο γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας που κατάγεται από την περιοχή. Οι παράνομες οικοδομές με αμφισβητούμενες άδειες πολεοδομίας που του παρεχώρησαν οι τέως δήμαρχοι και το άσυλο με το οποίο τον κάλυπταν οι πολιτικοί στα Τίρανα πήραν οριστικά τέλος. Η κυβέρνηση της κεντροδεξιάς χρησιμοποίησε διάφορα τρικ για να κάμψει την αδιαλλαξία του δημάρχου χρησιμοποιώντας ακόμη και την Διεθνή τράπεζα η οποία είχε αναλάβει το κόστος ταυτοποίησης και σχεδιασμού των παραλιών το οποίο ανέρχεται στα σαράντα εκατομμύρια δολάρια. Όλως τυχαίως διαχειριστής του προγράμματος της Διεθνής τράπεζας ήταν ο γαμπρός του πρωθυπουργού. Οι τεχνικές μελέτες χωρίς την έγκριση της τράπεζας επεκτάθηκαν και σε ιδιωτικές περιουσίες ειδικά στην παρθένα θαλάσσια περιοχή Γυαλός-Χειμάρρα όπου και κατεδαφίστηκαν κτήρια μιας ζωής των κατοίκων που τα χρησιμοποιούσαν για ενοικιαζόμενα δωμάτια για να κερδίσουν το μεροκάματο.

Η αντίδραση του δημάρχου προς όλες τις κατευθύνσεις ήταν άμεση, κινητοποιήθηκαν όλοι οι μηχανισμοί και χάρη στην σωτήρια επέμβαση του πρώην αρχηγού της C.I.A. George Tenet ο οποίος κατάγετε από την περιοχή η διεθνή τράπεζα ακύρωσε το συμβόλαιο χρηματοδότησης, ζήτησε συγνώμη από τους παθόντες και υποσχέθηκε να αποζημιώσει τις καταστροφές.

Ο ίδιος ο διευθυντής της Διεθνής τράπεζας σε έκτακτη συνέντευξη τύπου έδωσε γερό χαστούκι στην κυβέρνηση η οποία στην συνέχεια χαρακτήρισε υπαίτιο της ρήξης τον δήμαρχο Μπολάνο. Εν τω μεταξύ από τον καιρό που ανέλαβε τα ηνία του δήμου ο σημερινός δήμαρχος διάφοροι υπηρέτες του βαθύ αλβανικού κράτους οι οποίοι κατά το παρελθόν για τις υπηρεσίες που προσέφεραν έπαιρναν αμοιβές πότε σε χρήμα και πότε σε είδος, όπως στην τουρκοκρατία οι αλλαξοπιστήσαντες αμείβονταν με γεωργικές εκτάσεις, με την νέα κατάσταση έχασαν τα προνόμια και στην συνέχεια το έπαιζαν κυνηγημένοι.

Εν τω μεταξύ οι συχνές επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών στη Χειμάρρα δεν έκαμψαν τον δήμαρχο με τις ελκυστικές παροχές και οικοδομήματα τουριστικών χωριών για το καλό της περιοχής.

Το δόγμα Μπολάνου για την Χειμάρρα και τα παράλια είναι η μη αναγνώριση του νόμου7501 και η γη να πάει στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ο νόμος 7501 που μοίρασε τη γη σε όλους έφερε ξένους στα χωράφια των παππούδων και πατεράδων των χειμαρρέων ενώ οι ακροθαλασσιές έχουν γεμίσει με επιχειρηματίες Αλβανούς. Τρανταχτό παράδειγμα προς αποφυγή είναι η παραλία Δρυμάδων όπου αλλοεθνής έχουν αρπάξει τα οικήματα που ανήκουν σε ντόπιους με την συνδρομή των δικαστηρίων και την ανοχή του κράτους δεν λένε να φύγουν.

Οι Αλβανοί δεν είναι ικανοποιημένοι από την όλη κατάσταση και βλέπουν ως μοναδικό εμπόδιο τον Βασίλη Μπολάνο για να αρπάξουν την γη των ανυπεράσπιστων κατοίκων και με συγκεκριμένες μεθοδεύσεις προσπαθούν να τον βγάλουν από την μέση.

Αναδημοσίευση από Ινφογνώμων Πολιτικά
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης