Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Ένα διεθνές συνέδριο που έδειξε την γύμνια της εξωτερικής πολιτικής μας


Η υπόθεση με το «όνομα» της πΓΔΜ», έχει τελειώσει !!!

Όταν ο πρεσβευτής της Σουηδίας την αποκαλεί «Μακεδονία», μέσα στην καρδιά της Αθήνας και ενώπιον της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών, χωρίς ουδεμία αντίδραση, τότε το ζήτημα είναι φανερό πως έχει «κλειδώσει» και είναι ουτοπικό να περιμένουμε εξελίξεις από τις επίτηδες χρονίζουσες διαπραγματεύσεις.

Συνέβη στο Διεθνές Συνέδριο «Νοτιοανατολική Ευρώπη: Κρίση και προοπτικές», που οργάνωσε το Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής στην αίθουσα Δ. Μητρόπουλου του Μεγάρου Μουσικής.

Στο πάνελ βρισκόταν ο Σπύρος Κουβέλης, υφυπουργός Εξωτερικών που άκουσε απαθής τα λεγόμενα του Σουηδού πρεσβευτή, παρόλο που «ομιλεί άπταιστα αγγλικά», όπως αναφέρει το βιογραφικό που μας μοιρασε η γραμματεία του συνεδρίου. Απαθής έμεινε και ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που επίσης βρισκόταν στο πάνελ εκείνη τη στιγμή. Ερωτήσεις-παρατηρήσεις δεν επιτράπηκαν στο τέλος της συνεδρίας αυτής. Έτσι το θέμα πέρασε «απαρατήρητο».

Στο προηγούμενο πάνελ, είχε πάρει μέρος και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας ενώ συνέδριο τελούσε "υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας".

«Οι διαπραγματεύσεις για την Δημοκρατία της Μακεδονίας», είπε, αναπτύσσοντας το πρόγραμμα της σουηδικής προεδρίας για τα Βαλκάνια, ο εκπρόσωπός της στην Αθήνα πρέσβης Hakan Malmkvist, «μπορούν να αρχίσουν πολύ σύντομα, επειδή έχει σημειωθεί πρόοδος στη χώρα».

Tου Κώστα  Μπετινάκη

http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2009/11/blog-post_3018.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης