Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Διακλαδική άσκηση "ΙΩΝΑΣ" την ημέρα των κοινών γυμνασίων Τουρκίας-Αιγύπτου

Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στο Αιγαίο, με τη Τουρκία να προσπαθεί να σύρει την Αθήνα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με κάθε τρόπο.
Χθες η Άγκυρα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ σύμφωνα με την οποία αρνείται την ελληνική δικαιοδοσία για αποστολές Έρευνας&Διάσωσης στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου, στην ευρύτερη περιοχή δηλαδή όπου στις 19 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσουν τη τελική φάση της άσκησης Dostluk Denizi-2009 ("Θάλασσα Φιλίας-09") από κοινού με την Αίγυπτο. Το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό (ΤDK) θα συμμετάσχει σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες με δύο φρεγάτες, μία κορβέτα, ένα υποβρύχιο, δύο πυραυλακάτους, δύο περιπολικά σκάφη και μια Ομάδα Ειδικών Αποστολών (SAT) καθώς και αεροπορικά μέσα.
Την ίδια ημέρα, οι ΕΕΔ θα πραγματοποιούν για δεύτερη συνεχή χρονιά την επιτυχημένη διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας "ΙΩΝΑΣ - 09" στη θαλάσσια περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου (μεταξύ Χίου-Σάμου), καθώς και στον υπερκείμενο εναέριο χώρο. Σκοπός της άσκησης είναι να παρουσιασθεί η ικανότητα αντίδρασης του συστήματος Έρευνας&Διάσωσης και του βαθμού εκπαίδευσης των εμπλεκομένων δυνάμεων. Στην ΤΑΜΣ συμμετέχουν μία φρεγάτα με οργανικό ελικόπτερο S-70 Aegean Hawk, δύο κανονιοφόροι, ένα αεροσκάφος C-130, δύο ελικόπτερα Super Puma, δύο ζεύγη μαχητικών αεροσκαφων, προσωπικό της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) και της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (ΜΕΕΔ). Την άσκηση θα παρακολουθήσει επί φρεγάτας η ηγεσία των ΕΕΔ. 

http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/2009/11/blog-post_3111.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης