Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Τουρκική πρόκληση στο πλαίσιο των ...Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Ακόμα μία τουρκική πρόκληση λύθηκε με υποχώρηση της ελληνικής πλευράς και δεν πήρε διαστάσεις. Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Έθνους", η Τουρκία απαίτησε και πέτυχε να απαλειφθεί ο όρος "Οικουμενικό" από το πρόγραμμα Ελληνα ανώτατου αξιωματικού που επισκέφθηκε επίσημα τη χώρα και είχε προγραμματισμένη επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η επίσκεψη του διοικητή του Δ' Σώματος Στρατού Αντιστράτηγου Σαμπάτη Ξιφαρά στην Κωνσταντινούπολη έγινε στις 3, 4 και 5 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, κατόπιν πρόσκλησης από ομόλογό του. Οταν, όμως, έστειλε το πρόγραμμά του στην τουρκική πλευρά, η Άγκυρα απείλησε με ματαίωση αν δεν άλλαζαν πολλά σημεία με κορυφαίο την προσφώνηση του Πατριάρχη ως "Οικουμενικού", γιατί ως γνωστόν η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την οικουμενικότητα του Πατριαρχείου.
Τελικά το συμβάν έληξε με υπαναχώρηση της ελληνικής πλευράς, η οποία ύστερα από συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών, επαναδιατύπωσε το πρόγραμμα της επίσκεψης του Στρατηγού, απαλείφοντας τον όρο "Οικουμενικό" από το Πατριαρχείο.

Αναδημοσίευση από S T R A T E G Y - G E O P O L I T I C S

ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ: Για να δείτε πως δουλεύουν οι Τούρκο. Είναι αυτό που λέμε: σε όλα τηρούν σταθερή γραμμή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης