Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Αντιδρά η Τουρκία στην ίδρυση ελληνικού προξενείου στο Ιρακινό Κουρδιστάν!


Η Άγκυρα ξεπέρασε τα όρια του θράσους

Σύμφωνα με αναλύσεις έγκυρων πολιτικών και διπλωματικών πηγών, το επόμενο διάστημα και μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, θα κυριαρχήσει ένταση και στο πολιτικό και στο στρατιωτικό πεδίο στο Αιγαίο και είναι γεγονός ότι κορυφαίοι παράγοντες είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι για τις εξελίξεις, λόγω της κρισιμότητας της περιόδου που διανύουμε.
Η Τουρκία κλιμακώνει την αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο, επομένως έχει τεράστια αξία ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Παπανδρέου θα τοποθετηθεί.
Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, η τουρκική πολιτική κινείται πέρα από τη λογική. Χαρακτηριστική, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, είναι η περίπτωση των αντιδράσεων της Άγκυρας, στο παρασκήνιο, μόλις πληροφορήθηκε ότι η Ελλάδα προτίθεται –και σύντομα μάλιστα- να ανοίξει σε πρώτη φάση προξενείο και αργότερα πρεσβεία στο Ιρακινό Κουρδιστάν.
Από την ελληνική πλευρά, είναι μία πολύ σωστή, αν και αργοπορημένη, απόφαση, δεδομένου ότι πολλές χώρες της Δύσης λειτουργούν προ πολλού πρεσβείες, αλλά η Ελλάδα δεν το τολμούσε για να μην ενοχληθεί η Τουρκία, η οποία από την πλευρά της δεν επιθυμεί καμία παρουσία της Ελλάδας στον ευαίσθητο χώρο της Ασίας.
Η προκλητική αυτή στάση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, είναι ένα μόνο απλό δείγμα των διαθέσεων της Άγκυρας απέναντι στην Ελλάδα. Αν και θεωρείται άγνωστο το κατά πόσο επιθυμεί να «κοντράρει» η Τουρκία τις διπλωματικές δραστηριότητες και τους σχεδιασμούς της χώρας μας, σχεδόν βέβαιο θεωρείται πως θα τολμήσει πολύ σύντομα –και όταν δεν θα έχει μπροστά της την υπόθεση εισόδου της στην Ευρωπαϊκή Ένωση- να «απειλήσει» την Ελλάδα προκειμένου να εγκαθιδρύσει την «υπεροχή» της και να δηλώσει έμπρακτα την ανωτερότητά της στην περιοχή της Βαλκανικής.
Αναδημοσίευση από Ας μιλήσουμε επιτέλους

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης