Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Eντοπίστηκε οπλοστάσιο του UCC στην Καστοριά;

Bookmark and Share
 ImageΤην πιθανότητα να έχει εντοπιστεί οπλοστάσιο του UCC (Απελευθερωτικού Στρατού Τσαμουριιάς) εξετάζουν οι ελληνικές υπηρεσίες. Το οπλοστάσιο που ανακαλύφθηκε προσεκτικά συσκευασμένο και θαμμένο μέσα στο χώμα, σε ορεινή περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Διποταμίας Καρδίτσας του δήμου Ακριτών στον νομό Καστοριάς είναι αρκούντως εντυπωσιακό και το περιεχόμενο και η σύνθεσή του δείχνει ότι δεν πρόκειται περί ιδιοκτησίας απλών κακοποιών. Έτσι το απόγευμα της Τετάρτης, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών που έκαναν περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή, βρήκαν θαμμένα τρία πολεμικά αυτόματα τυφέκια ΑΚ-47 Καλάσνικοφ, της κινέζικης έκδοσης, ένα πολεμικό τυφέκιο, τρία υποπολυβόλα αγνώστου τύπου και προέλευσης, οκτώ γεμιστήρες πολεμικού όπλου, 14 χειροβομβίδες άγνωστης προελεύσεως, 14 κοινούς πυροκροτητές χειροβομβίδων, 18.415 φυσίγγια πολεμικών όπλων διαφόρων διαμετρημάτων και δύο συσκευασίες εκρηκτικής ύλης Τ.Ν.Τ. συνολικού βάρους 500 γραμμαρίων!

Το οπλοστάσιο μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καστοριάς όπου εξετάζονται τα όπλα για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε παράνομες ενέργειες…
Από την πρώτη στιγμή ενεπλέκη στην υπόθεση η ΕΥΠ. Το γεγονός ότι ένα οπλοστάσιο τέτοιας σύνθεσης βρέθηκε τόσο προσεκτικά κρυμμένο σε μια παραμεθόρια περιοχή στις δυτικές περιοχές της χώρας και πολύ κοντά στα σύνορα με Αλβανία και FYROM, έχει προκαλέσει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των αρχών ασφαλείας, αφού ο εξοπλισμός είναι καθαρά στρατιωτικός και όχι προς χρήση παρανόμων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης