Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Κυνισμός και πραγματικότητα

Bookmark and Share

  • Ο υπουργός των εξωτερικών της Γερμανίας είπε σχετικά με το Κόσσοβο μετά τις εξελίξεις της αναγνώρισης του ότι η Σερβία οφείλει να αποδεχτεί την πραγματικότητα.
Κυνισμός των δυνατών και ολιγωρίες των αδυνάμων και φθάσαμε εδώ που το 1990 ούτε κατά διάνοια τουλάχιστον σε δημοσιευμένες συζητήσεις δεν γνωρίζαμε οι δυστυχείς βαλκάνιοι. Ανατριχιάζει κανείς στην σκέψη για κομμάτια της χώρας που επιβουλεύονται όχι για να μεγαλώσουν μόνον την χώρα τους, αλλά να εκμεταλλευθούν τον ορυκτό πλούτο αυτοί που είναι πίσω από τις προκλητικές ενέργειες με εξαιρετικές επιδόσεις στις καταστροφές χωρών και αλλαγές συνόρων και υπάρχουν φωνές και συζητήσεις για την Θράκη από εποχής Αντώνη Τρίτση ακόμη που φώναζε ο άνθρωπος: προσοχή γιατί θα κυπροποιήσουν την Θράκη. Η διεθνής σκακιέρα στην περιοχή μας αρχίζει και αποκτά όλο και ποιο ξεκάθαρη εικόνα.
Η ARAMCO πολυεθνική πλέον κυρίαρχη του παιχνιδιού γνωρίζει καλά για τα πετρέλαια του Αιγαίου και θα τα πάρει παρέα με άλλους καρχαρίες του χώρου. Λοιπόν καλώς να τους δεχτούμε και στο Αιγαίο, κατά προτίμηση στα Ίμια, μια βραχονησίδα τόσο Ελληνική όσο Αραβική είναι τώρα πλέον και η Σαουδική Αραβία.
Πίσω από όλα είναι οι μεγάλοι δάσκαλοι, οι Άγγλοι που διδάσκουν τους νέο-αποικιοκράτες Αμερικάνους για αυτό στρωθήκανε στο νησί και δεν λένε να φύγουν, γιατί θέλουν να έχουν τον πρώτο λόγο στις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν. Ο δε λαός απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς να έχει την παραμικρή διάθεση να αντιδράσει, τα σύνδρομα του φόβου από τον εμφύλιο έχουν δώσει την θέση τους στην πλήρη αδιαφορία και καταναλωτική συμπεριφορά με θέληση και επιθυμίες μελλοθάνατου.
Ο εφιάλτης όμως που γίνεται πραγματικότητα θα είναι η ονομασία που θα δοθεί στο γειτονικό μόρφωμα με το όνομα Μακεδονία μια κλοπή που οι υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αντιδράσουν με την γνωστή φράση σε μικρές παραλλαγές του Γερμανού ΥΠΕΞ: Οι Έλληνες οφείλουν να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα.
Η Ιστορία ωστόσο έχει και ανατροπές αναπάντεχες που δεν είναι κανείς σίγουρος ότι οι σχεδιασμοί εις βάρος της ειρήνης και της ησυχίας των λαών για ειρηνική συνύπαρξη για να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής όπως την επάρκεια και καθαρότητα του νερού την απαλλαγή μας από τα μεταλλαγμένα, την ατμοσφαιρική μόλυνση το λιώσιμο των πάγων και την εκμετάλλευση από τους νέους αστέρες του καπιταλισμού, τους Ρώσους για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τέλος αυτούς που προχωρούν χωρίς να κάνουν πολύ θόρυβο τους Κινέζους.
Μάντζαρης Γεώργιος
1-09-2010
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης