Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Βελτίωση του καιρού τις προσεχείς ημέρες...Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 7-9/9/2010

Bookmark and Share

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την τρέχουσα εβδομάδα με τάση αλλαγής από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με νέες βροχές και πτώση της θερμοκρασίας ......
0162
Μετά τις βροχές που εκδηλώθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας και τοπικά ήταν έντονες φαίνεται πως σιγά σιγά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα επέλθει ουσιαστική βελτίωση αλλά και σχετική άνοδο της θερμοκρασίας και επικράτηση ηλιοφάνειας. Κάποιες μπόρες θα σημειωθούν στα πολύ ορεινά ενώ σιγά σιγά από τη Παρασκευή και από τα βορειοδυτικά θα αρχίσει να χαλάει ο καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες.
Αναλυτικότερα:
Τρίτη 7/9/2010:
Αύριο ο καιρός θα ξεκινήσει αίθριος σε όλη τη χώρα με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες που θα είναι αυξημένες αλλά και στη Βόρεια Κρήτη με πολύ μικρή πιθανότητα για λίγα ασθενή φαινόμενα στα ορεινότερα τμήματα λόγω του βορειοανατολικού ρεύματος.
Στην υπόλοιπη δυτική και βόρεια χώρα ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά αίθριος με ηλιοφάνεια και πολύ λίγα σύννεφα που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και υπάρχει μικρή πιθανότητα για μπόρες στα ορεινά της βόρειας χώρας αλλά και στην ορεινή κεντρική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-12οC στα βόρεια και θα φτάσει τους 30-32οC στα κεντρικά και νότια.Η ψύχρα το βράδυ θα είναι έντονη και ιδιαίτερα στα ορεινότερα τμήματα όπου θα έχουν και μονοψήφιες τιμές.
Τετάρτη 8/9/2010:
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα με κυρίαρχο στοιχείο την ηλιοφάνεια και τη καλή διαύγεια και ορατότητα .Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες λίγες νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους που το μόνο που θα κάνουν είναι να πυκνώνουν κατά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας στα ορεινά ηπειρωτικά χωρίς να δώσουν κάτι το αξιόλογο. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς έως μέτριοι 3-4 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, με τη ψύχρα ακόμα τις βραδινές ώρες να υπάρχει στα βόρεια ορεινά.
Πέμπτη 9/9/2010:
Ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά καλός αλλά στα δυτικά θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις που προς τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν και ενδέχεται να βρέξει στο Βόρειο Ιόνιο ,την Ήπειρο,και στα ορεινά της Μακεδονίας τις απογευματινές-βραδυνές ώρες.Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα αλλά θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ασθενείς μεταβλητοί 3-4 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν βόρειοι 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.
Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσονας(jason)
Πηγή:http://www.meteoclub.grΤο αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης