Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Έληξε η απεργία των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας. Ακολουθούν παραιτήσεις...

Bookmark and Share
Επανήλθαν στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα οι πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας, μετά τη χθεσινή πρωτοφανή «λευκή απεργία» από εκπαιδευτικές πτήσεις, επειδή η Κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει την αυτοτελή φορολόγηση του πτητικού τους επιδόματος.
Ωστόσο, οι δηλώσεις του ΥΠΕΘΑ Ευάγγελου Βενιζέλου, έχουν δυσαρεστήσει και προβληματίσει τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων, αφού ο πολιτικός τους προϊστάμενος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι εξαιρετικά αποθαρρυντικό να στέλνουν κάποιοι στον ελληνικό λαό το μήνυμα ότι οι Έλληνες αεροπόροι πετούν στους ουρανούς της πατρίδας όχι λόγω αίσθησης καθήκοντος, αλλά για λόγους οικονομικούς.»
Από χθες το απόγευμα ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας , έχει αναλάβει μια πρωτοβουλία εκτόνωσης της κρίσης και επισκέπτεται Μάχιμες Μοίρες και συνομιλεί με τους πιλότους, προσπαθώντας να τους πείσει , για τις καλές προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ.
Ισχύουν, υποστηρίζει ο Αρχηγός του ΓΕΑ, οι δεσμεύσεις του ΥΠΕΘΑ Ευάγ. Βενιζέλου, ότι η απώλεια εισοδήματος, λόγω της κατάργησης της αυτοτελούς φορολόγησης του πτητικού επιδόματος, θα αναπληρωθεί με άλλο τρόπο.
Είναι πιθανό, το προσεχές διάστημα, η δυσαρέσκεια να εκφραστεί με αύξηση του αριθμού των παραιτήσεων των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας. Και δεν αποκλείεται να τους ακολουθήσουν και οι πιλότοι της Αεροπορίας Στρατού και του Ναυτικού, καθώς επίσης και οι αλεξιπτωτιστές – βατραχάνθρωποι και οι αξιωματικοί των υποβρυχίων , που επίσης θίγονται από την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των ειδικών επιδομάτων επικινδυνότητας του λαμβάνουν.
Πάντως όσοι γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες και τις ευαισθησίες του χώρου των Ενόπλων Δυνάμεων, υποστηρίζουν, ότι θα έπρεπε να είχαν αποφευχθεί και η «λευκή απεργία» των πιλότων, αλλά και η αιχμηρή δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγ.Βενιζέλου.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι, οι πιλότοι των μαχητικών μας αεροσκαφών δίνουν καθημερινό αγώνα στο Αιγαίο με τις αναχαιτίσεις και τις σκληρές αερομαχίες, που εμπλέκονται με τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, όταν αυτά παραβιάζουν το FIR Αθηνών ή τα όρια του εθνικού μας εναερίου χώρου.
Επίσης η Πολεμική μας Αεροπορία έχει σημαντική κοινωνική προσφορά. Μόνο στο πρώτο τετράμηνο του 2010 με ιπτάμενα μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας και κάτω από αντίξοες συνθήκες μεταφέρθηκαν 488 ασθενείς από ακριτικές περιοχές σε Κεντρικά Νοσοκομεία. Ενώ στο ίδιο διάστημα, έγιναν 54 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και διασώθηκαν 63 άτομα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ

 Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης