Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ” ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ “

ΣΥΝΞΗ 23 1 2014 Η συνέντευξη Τύπου  του τέως εισαγγελέα κ. Ιωάννη Σακκά για την αναγγελία της υποψηφιότητάς του στην Αθήνα, στις επερχόμενες  δημοτικές εκλογές του Μαΐου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014. Χαρακτηριστική ήταν η αυθόρμητη προσέλευση και συμμετοχή πολλών δημοτών της Αθήνας, που εκδήλωσαν  την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του κ. Ι. Σακκά.
Από τους διοργανωτές, της δημοτικής κίνησης «Ακομμάτιστοι Αθηναίοι Πολίτες»  που εκπροσώπησε ο κ. Νίκος Καραβαζάκης, επιβεβαιώθηκε η θέλησή τους να συμβάλουν στην «πολιτική αφύπνιση και χειραφέτηση των Αθηναίων, χωρίς διχαστικές ιδεοληψίες και ιδιοτελείς  υστεροβουλίες».    

Απηύθυναν ανοιχτό κάλεσμα  στους δημότες της Αθήνας για συνεργασία των πολιτών ως αυτόβουλα άτομα, απορρίπτοντας τις ατέρμονες παραταξιακές συζητήσεις που καθηλώνουν στην απραξία και στην εσωστρέφεια.
Τόνισαν τα κριτήρια προτίμησής τους στον κ. Ι. Σακκά, ως αδέκαστο και νομομαθή συνδημότη, με ευρύτατη αναγνωρισιμότητα. Έκριναν ότι ο κ. Σακκάς μπορεί να ανταποκριθεί στην πασίδηλη και διακαή απαίτηση των Αθηναίων, να επανέλθει η ταυτότητα της Δημοκρατίας και του Ελληνισμού,  στην κοιτίδα της.
Η εκδήλωση της απόφασης του τέως εισαγγελέα κ. Ι. Σακκά να διεκδικήσει την Δημαρχία της Αθήνας στο κάλεσμα ακομμάτιστων Αθηναίων, προκάλεσε και την απόπειρα  ενός ατόμου να τον παρεμποδίσει με χυδαιότητες όπως δεν έλειψαν και οι περίεργες «επιθέσεις φιλίας», επιβεβαιώνοντας  τους Ακομμάτιστους Αθηναίους Πολίτες ως προς την ορθότητα της επιλογής του προσώπου του.
Πολιτικοί σχολιαστές παρατηρούν πως η πρώιμη προβοκάτσια, λειτουργεί ως διαφήμιση του υποψηφίου δημάρχου της Αθήνας για τον Μάιο του 2014. Αξιοπρόσεκτη επίσης υπήρξε η παντελής απουσία των ΜΜΕ, δηλωτική και αυτή της αδήλωτης φοβίας τους έναντι ενός αναμφισβήτητα αδέκαστου τέως δικαστικού λειτουργού.  
Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις σε γειτονιές και διαμερίσματα για την καλύτερη γνωριμία των Αθηναίων με τον κ. Ι. Σακκά και για την οργανωτική συγκρότηση του κινήματος και του ψηφοδελτίου.
Παραθέτουμε ολόκληρη την ομιλία του κ. Ιωάννη Σακκά, υποψήφιου δημάρχου της Αθήνας:
  Σακκάς Ι.Φίλοι  Συμπολίτες
  Ευχαριστώ για την  προσέλευσή σας  στη  Πύλη της Αθήνας
  Ενόψει των επικείμενων Δημοτικών Εκλογών του Μαϊου 2014 και ειδικά των Δημοτικών Εκλογών στο Δήμο της Αθήνας, όλοι μας προβληματιζόμαστε αν ο Δήμος της Αθήνας ως θεσμικό δημοκρατικό όργανο (ΝΠΔΔ) θα παραδοθεί  στο διεφθαρμένο-υποκριτικό κυβερνητικό πολιτικό-κομματικό κατεστημένο που προκάλεσε νομικό χάος, κοινωνικό χάος, οικονομικό χάος. 
  Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ο Δήμος της Αθήνας να γίνει όργανο των μνημονιακών εξοντωτικών συμφερόντων και της διχαστικής εκδικητικής μισαλλοδοξίας.
Διοικητικά και νομοθετικά οδήγησαν τη χώρα σε κατάσταση διεθνούς εξευτελισμού και μετέτρεψαν τους δημότες-Έλληνες Πολίτες, ως πληθυσμιακή οντότητα, σε Διεθνές Πειραματόζωο.
  Μέσα στην τρέχουσα ζοφερή, κοινωνικά και οικονομικά, πολιτική κατάσταση τα Συνταγματικά  Δικαιώματά μας ως Πολίτες και Δημότες  συνθλίβονται.  
  Οι δράστες αυτής της κατάστασης είναι γνωστοί.  
  Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος  να συνθλιβούν ακόμη περισσότερο τα Συνταγματικά μας Δικαιώματα μέσα σε καταστάσεις διχαστικής εκδικητικής μισαλλοδοξίας.
  Εμείς όμως είμαστε εδώ στο Δήμο της Αθήνας και οφείλουμε να τα προστατέψουμε.
  Η καθημερινή ανησυχία, το καθημερινό άγχος για το μέλλον, η συνεχής αβεβαιότητα  για τη ζωή μας και τα Συνταγματικά μας Δικαιώματα σε κάθε γειτονιά στο Δήμο μας, προβλημάτισαν σοβαρά φίλους συμπολίτες και συνδημότες του Δήμου της Αθήνας. Προβλημάτισαν έντονα  ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,  ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ  ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  ΤΩΝ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
  ΜΕ ΕΠΙΜΟΝΗ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΤΕΘΩ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΩΝ για μια Αθήνα της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού, για την ανόρθωση της νομιμότητας απέναντι στην ανομία, την επαναφορά της πολιτικής έναντι της μισαλλοδοξίας.
    Ευχαριστώ  θερμά  την ΚΙΝΗΣΗ «ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» για την έντιμη πρότασή τους.           
         ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥΣ και να  τεθώ επικεφαλής ως ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΩΝ για μια Αθήνα της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού.
        Οι άξονες της Δημοτικής Πολιτικής αναφέρθηκαν συνοπτικά  από τον Κο Καραβαζάκη, εκπρόσωπο της κίνησης «ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ».
        Οι άξονες αυτοί θα αναλυθούν σε προγράμματα.
Θέλω οι συνδημότες μας ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΣΚΕΨΗ, ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΛΟΓΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ,  ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ  για μια Αθήνα της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού, για την ανόρθωση της νομιμότητας απέναντι στην ανομία.
         Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο  Αρχαίος Δήμος της Αθήνας στα πλαίσια της  δημοκρατίας, είχε  τη βασική  αρμοδιότητα – εξουσία, να νομοθετεί. Σήμερα αυτή η αρμοδιότητα ανήκει στο νομοθετικό συνταγματικό όργανο που λέγεται Βουλή, Κοινοβούλιο.
          Η Αθήνα  όμως πρέπει να  είναι  Η ΠΥΛΗ  ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. 
         ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.
        Συνεπώς η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να εστιάσει σε θέματα όπως:
  Ο έλεγχος δημιουργίας του χρέους στον  Δήμο μας, για να μην επιβαρύνονται και πληρώνουν νέους δημοτικούς φόρους οι δημότες-πολίτες της Αθήνας.
  Η προστασία και αναβάθμιση του κοινωνικού και πολιτισμικού ιστού της πόλης υπό το βάρος του απροσδιόριστου πλήθους αλλοδαπών.
  Η αναστολή οικοδόμησης του ισλαμικού τεμένους, που προσβάλει ευθέως τον Αμιγή Ελληνικό Χαρακτήρα της Αθήνας ως Διεθνές Σύμβολο και Πύλη του Ελληνικού Πολιτισμού από αρχαιοτάτων χρόνων.
  Η διαχείριση των απορριμμάτων με την ενεργή και επωφελή συμμετοχή των δημοτών προς απόκτηση εσόδων του Δήμου, των δημοτών και των πολιτών.
  Η διαμόρφωση δικτύων συμμετοχικής αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς σε πλαίσιο αμοιβαιότητας.
  Ο Δήμος της Αθήνας ως ΝΠΔΔ (ως ασκών δημόσια εξουσία) συντονισμένα –συλλογικά με τους δημότες μπορεί  ως Πύλη Ελληνικού Πολιτισμού και Νομιμότητας να υψώσει  το σθένος του και να  προστατεύσει : 
α) τις θεμελιώδεις αρχές και θεσμούς του σύγχρονου Δημοκρατικού Πολιτεύματος (καταδικάζοντας δημοσίως τις υποκρισίες των κατεστημένων κομμάτων),
β) την Αξιοπρέπειά μας ως Ελλήνων Πολιτών και Δημοτών, τη Τιμή μας,  την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς μας  και τη συμμετοχή μας στην Κοινωνική, Οικονομική και Πολιτική Ζωή του Δήμου και της Χώρας, την οικογένεια ως θεμέλιο συντήρησης και προαγωγής του Ελληνικού Έθνους, τη ζωή μας, τη δημόσια Ελληνική Παιδεία, , την ιδιοκτησία-περιουσία μας,  την  Υγεία  μας, χωρίς διάκριση σε βάρος μας λόγω της Ελληνικής Εθνικότητάς μας, τη γλώσσα μας, τη θρησκεία μας, τον πολιτισμό μας  ως Ευρωπαίοι Ισότιμοι Πολίτες και σύμφωνα με τις διεθνείς αναγνωρισμένες ανθρώπινες αξίες.
γ) Μπορεί να βοηθήσει ως ΝΠΔΔ στην αντιμετώπιση της Μνημονιακής φτωχοποίησης-εξαθλίωσης-εξόντωσης των Δημοτών Ελλήνων Πολιτών  και να αντιδράσει θεσμικά στην καταπάτηση των θεμελιωδών αρχών –αξιών  της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  Μόνο συλλογικά  οι Έλληνες Πολίτες-Δημότες της Αθήνας μπορούν να υψώσουν το σθένος τους και να έχουν αποτέλεσμα. 
  Απευθύνω πρόσκληση διαλόγου και συνευθύνης των δημοτών, όλων όσοι πέραν από κομματικές και ιδεολογικές προτιμήσεις, θέλουν να διορθώσουν τις ολέθριες συνέπειες από την πολιτική παραίτηση και την αποχή στις δημοτικές εκλογές του 2010.
  Απευθύνω  Δημόσια Πρόσκληση σε όλους τους Δημότες του Δήμου της Αθήνας να συνεργαστούν και να συνεισφέρουν κάθε βοήθεια στην προσπάθειά μας,  για τα δημοτικά πράγματα στην Αθήνα μας, με ειλικρίνεια, με καθαρή σκέψη και καθαρό λόγο.
       Ευχαριστώ για την παρουσία σας.       Περιμένω την ενεργή  βοήθειά σας.
Αθήνα 23-1-2014

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης