Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Αβραμόπουλος: Η επιτυχής βολή των S-300 αποτελεί μήνυμα! (Βίντεο)Αβραμόπουλος: Η επιτυχής βολή των S-300 αποτελεί μήνυμα!
Έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, στο πεδίο βολής της Σούδας, η πολυπόθητη και πολυαναμενόμενη πρώτη δοκιμαστική βολή των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς S-300.

H δοκιμαστική βολή έγινε παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Κύπριου ομολόγου του Φώτη Φωτίου, αλλά και 22 ακολούθων άμυνας συμμαχικών χωρών.
Σημειώνεται, ότι η σημερινή δοκιμαστική βολή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι η πρώτη φορά που σε Νατοϊκό πεδίο βολής χρησιμοποιείται οπλικό σύστημα μη νατοϊκής προέλευσης. Οι ρωσικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι αγοράστηκαν από την Κύπρο το 1997.
s5
Αβραμόπουλος: Η επιτυχής βολή των S-300 αποτελεί μήνυμα!
Την ισχυρή βούληση της Ελλάδας να εγγυηθεί την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή απέδειξε η επιτυχής βολή των πυραύλων S-300 από την Κρήτη, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά. Αυτό είναι το νόημα της δήλωσης που έκανε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος διαβεβαιώνει τον λαό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την ακεραιότητα, τη σταθερότητα και τη γαλήνη.
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Αβραμόπουλος στην ιδιαίτερη συνεισφορά που έκαναν οι Κύπριοι αδελφοί μας, προσφέροντας τους S-300 στην Ελλάδα για να ενισχύσουν τους μηχανισμούς αποτροπής οποιασδήποτε απειλής.
s3
Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου: «Σήμερα εδώ στην Κρήτη ζήσαμε ένα μεγάλο γεγονός. Έπειτα από 14 χρόνια πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμαστική βολή ενός εκ των πλέον συγχρόνων αμυντικών συστημάτων που εξασφαλίζουν αποτελεσματικά την αεράμυνα της χώρας, των S - 300.
Το αποτέλεσμα το είδατε, η βολή στέφθηκε από εντυπωσιακή επιτυχία.
Την παρακολούθησαν και οι Ακόλουθοι Άμυνας όλων των συμμαχικών χωρών και είχα την ευκαιρία να πω ότι όλα αυτά που έχουν αποκτηθεί από την Ελλάδα χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και στην προκειμένη περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό είναι συνεισφορά των Κυπρίων αδερφών μας που πριν από 15 χρόνια οραματικά ο Γλαύκος Κληρίδης θέλησε να ενισχύσει την άμυνα της Κύπρου.

Είναι ωστόσο σε καλά χέρια. Το απέδειξε η εκπαίδευση, η κατάρτιση, η ετοιμότητα, η καλή προετοιμασία των μονάδων που έχουν επιφορτιστεί με την ευθύνη να κρατούν αυτό το σύστημα ζωντανό, όρθιο και έτοιμο.
Αυτό είναι το μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία: Παρά τις δυσκολίες της εποχής ο ελληνικός λαός μπορεί να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρος.
Το εθνικό αμυντικό μας σύστημα είναι πάντοτε στην υπηρεσία των ανώτερων και ευγενών σκοπών που από κοινού καλούμεθα να υπηρετήσουμε σε μια περιοχή που τον τελευταίο καιρό διέρχεται φάση αβεβαιότητας, ρευστότητας και μεγάλης ανασφάλειας.


http://youtu.be/arcuecuZ-9o 
 

Η Ελλάδα είναι εδώ με το αμυντικό της σύστημα, με το στράτευμά της, με την πολιτική της και με τις παρεμβάσεις της. Διαδραματίζει όπως κατ' επανάληψη έχω πει αυτό που της αναλογεί ως μια χώρα αξιόπιστη και σοβαρή, το ρόλο του παράγοντα ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.
Όσο και αν ηχεί παράδοξο και ενδεχομένως οξύμωρο σήμερα, αυτό που ζήσαμε εδώ με την επιτυχή βολή των S-300 αποτελεί μήνυμα για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο».

 http://youtu.be/AnDplZDFTrA

newsbomb
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης