Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Νέο επείγον μήνυμα προς όλους τους χρήστες κινητής τηλεφωνίας


Μετάφραση: Αφύπνιση Συνείδησης από το truththeory.com
By Dr. Mercola

Αν ακόμα νομίζετε πως είναι αβέβαιο αν τα κινητά τηλέφωνα είναι καταστρεπτικά προς την υγεία σας, τότε ρίξτε μια ματιά σ’αυτό το βίντεο από την Δρ.Ντέβρα Ντέϊβις του Περιβαλλοντικού Συστήματος Υγείας (www.ehtrust.org), συγγραφέας του «Αποσυνδεθείτε – Η Αλήθεια για την Ακτινοβολία των Κινητών», που ερευνά τους κινδύνους προς την υγεία που προέρχονται απ’τα κινητά τηλέφωνα.
Όπως πολλοί, η Δρ. Ντέϊβις δεν πίστευε πως τα κινητά τηλέφωνα μπορούσαν να είναι επικίνδυνα- έως που άρχισε να τα μελετά. Και τώρα, με τοξικολογικές και επιδημιολογικές αποδείξεις που τεκμηριώνουν αυτά που υποστηρίζει, προσπαθεί να περάσει το μήνυμα πως η ακτινοβολία απ’τα κινητά δεν είναι απλά επικίνδυνη, αλλά εντελώς θανατηφόρα.
Στην ομιλία της, η Δρ. Ντέϊβις εξηγεί πως η βιολογική σύγκρουση του κινητού σου δεν έχει να κάνει με την ισχύ του, η οποία είναι σχετικά αδύναμη, αλλά με το ασταθή σήμα και την δύναμη που έχει να διαταράσσει το συντονισμό και να παρεμβαίνει με την επιδιόρθωση του Γενετικού Κώδικα (DNA). Αυτή πλέον πιστεύεται πως είναι η πιο εφικτή θεωρία για την κατανόηση ενός σωρού θεμάτων υγείας που έχουν ανακαλυφθεί, συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου...

ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΝΑ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ;

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα προς αποφυγή, προειδοποιώντας για την δυνατότητα προξένησης καρκίνου από τα κινητά, δίχως άλλους προδιαθεσικούς παράγοντες ρίσκου για καρκίνο, είναι η ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που προσβλήθηκε από πολυεστιακό καρκίνο. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στην εγκύκλιο του Μαϊου του Περιβαλλοντικού Συστήματος Υγείας i. Όπως φαίνεται, η νεαρή γυναίκα είχε το περίεργο συνήθειο του να βάζει το κινητό της στο σουτιέν της...

Δυο ειδικοί του καρκίνου, ο Ρόμπερτ Ναγκούρνεϊ και ο Τζών Γουέστ, κατέληξαν πως υπήρχε μόνο μία άλλη αιτία που θα μπορούσε να είχε προξενήσει τον καρκίνο. «Συνδέσαμε τα στοιχεία», είπε η ασθενής. Και τα στοιχεία που ενώθηκαν, πολύ απλά, - οι τελείες που ενώσαμε, κυριολεκτικά το πρότυπο του καρκίνου, και η διανομή των καρκινικών κυττάρων – σχεδίαζαν τέλεια το σχήμα ενός κινητού τηλεφώνου.

ΒΙΝΤΕΟ – Ακτινοβολία Κινητού Τηλεφώνου & Καρκίνος του Μαστού
http://www.youtube.com/watch?v=BJib5GHxOsE#t=22  
Ενώ οι γιατροί δε μπορούν ν΄ αποδείξουν πως ο καρκίνος της προβλήθηκε απ΄ το κινητό της, είναι μια ισχυρή προειδοποίηση για τις γυναίκες που ίσως βάζουν το κινητό μέσα στο σουτιέν τους, όπως και επίσης για ‘σας που βάζετε το κινητό μέσα στα παντελόνια σας. Σαν γενικός κανόνας, θέλεις να αποφύγεις να κουβαλάς το κινητό σου οπουδήποτε ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΩΜΑ σου. Μη ξεχνάτε πως η απόσταση κινδύνου, σχετικά με την ακτινοβολία του κινητού, είναι περίπου έξι ίντσες από την αντένα του κινητού σας. Δε θες κανένα μέλος του σώματός σου να είναι κοντά σ’αυτή την απόσταση.
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΑΠΑΝΩ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ΙΔΕΑ...

Άσχετα με το που εκπέμπει αδιάκοπα το κινητό σου, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, ενώ κάποια σημεία είναι σαφώς πιο ευάλωτα απ’άλλα.

Για παράδειγμα, έρευνες που δημοσιεύτηκαν το 2009 έδειξαν τεκμηριωμένα πως το να φοράς το κινητό στη περιοχή της λεκάνης ii (γοφούς) μπορεί να αποδυναμώσει την πυελική περιοχή. Με την χρήση ακτινογραφίας όπως αυτή που χρησιμοποιείτε για την διάγνωση και την παρακολούθηση ασθενών με οστεοπόρωση, ερευνητές μέτρησαν την πυελική οστική μάζα σε 150 άνδρες που συνήθως κουβαλούσαν το κινητό στην ζώνη του παντελονιού τους. Οι άντρες αυτοί είχαν απάνω τους το κινητό τους για περίπου 15 ώρες την ημέρα, και χρησιμοποιούσαν το κινητό για έξι χρόνια μέσο όρο. Οι ερευνητές βρήκαν, πως η οστική πυκνότητα είχε πέσει στην πλευρά του γοφού όπου κουβαλούσαν το κινητό, αυξάνοντας την πιθανότητα της οστικής μάζας να μπορεί να επηρεαστεί δυσμενώς απ΄ τις ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες που εκπέμπουν τα κινητά.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε πως όταν το κινητό είναι ανοιχτό εκπέμπει ακτινοβολία κατά διαστήματα, ασχέτως έαν χρησιμοποιείτε ή όχι. Οπότε, φορώντας το κινητό 15 ώρες την ημέρα το σώμα σας λαμβάνει ακτινοβολία σχεδόν συνέχεια.

Προηγούμενες έρευνες έδειξαν πως η ακτινοβολία απ’τα κινητά επηρεάζει τον αριθμό σπερματοζωαρίων στους άντρες, καθώς και την ποιότητα και την κινητικότητα του σπέρματος, κι αυτό ίσως είναι πολύ πιο σοβαρό και μεγάλο θέμα σε σύγκριση με την οστική μάζα. Μια τέτοια έρευνα, που εκδόθηκε στο PloSOne iii, βρήκε πως:

« Ραδιοσυχνότητες Ηλεκτρομαγνητικής Απήχησης (RF-EMR), στη πυκνότητα ισχύος και την απόσταση συχνοτήτων σε κινητά τηλέφωνα ενισχύει την παραγωγή μιτοχρονδριακών αντιδραστικών ριζών οξυγόνου απ΄ τα ανθρώπινα σπερματοζωάρια, μειώνοντας την κινητικότητα και την ζωτικότητα αυτών των κυττάρων ενώ διεγείρουν τον σχηματισμό προσθήκης βάσης του DNA και εν τέλη, θρυμματισμό του DNA (γενετικού κώδικα). Αυτά τα ευρήματα έχουν σαφείς επιπτώσεις για την ασφάλεια στην παρατεταμένη χρήση των κινητών από άντρες σε ηλικίες αναπαραγωγής, και πιθανότατα επηρεάζουν την γονιμότητα τους, την υγεία και την ευημερία των απόγονων τους.»

Οι άντρες ειδικά, ίσως να θελήσουν να το ξανασκεφτούν πριν βάλουν το κινητό στη ζώνη ή στις τσέπες τους, τόσο κοντά στα όργανα αναπαραγωγής τους. Επίσης, έχουμε κι άλλα ευαίσθητα όργανα στην ίδια περιοχή όπως το συκώτι, τα νεφρά, το παχύ έντερο και την ουροδόχη κύστη – τα οποία είναι όλα ευπαθή στην ακτινοβολία.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ
Τον περασμένο χρόνο, μια ερευνητική ομάδα απ’το Ισραήλ, ανέφερε απότομη αύξηση σε όγκους της παρωτίδας σε σχέση με τα τελευταία 30 χρόνια, με την μεγαλύτερα αύξηση το 2001. Η παρωτίδα είναι ένας σιελογώνος αδένας, κοντά στο μάγουλο – στο ίδιο σημείο όπου οι περισσότεροι κρατάνε το κινητό όταν μιλάνε. Ερευνητές βρήκαν τετραπλάσια αύξηση σε καρκίνους της παρωτίδας απο το 1970 έως το 2006, ενώ οι καρκινικοί δείκτες άλλων σιελιογώνων αδένων παρέμειναν σταθεροί.iv.

Την ίδια χρονιά, ο Δρ.Σίγκαλ Σαντέτσκι, επικεφαλής ανακριτής σε έρευνα το 2008, κατέθεσε στην Ακρόαση της Γερουσίας των ΗΠΑ αναγνωρίζοντας πως τα κινητά τηλέφωνα συνεισφέρουν σε καρκινικούς όγκους στους σιελιογώνους αδένες. Η έκθεση δηλώνει πως οι κίνδυνοι του να δημιουργηθεί όγκος της παρωτίδας στην ίδια πλευρά της κεφαλής που χρησιμοποιείτε όταν μιλάει κάποιος στο κινητό, αυξήθηκαν κατά:

    34% αν είσαι συχνός χρήστης κινητού και χρησιμοποιείς κινητό για 5 χρόνια

    58% αν έχεις κάνει πάνω από 5,500 τηλεφωνήματα με κινητό στη ζωή σου

    49% αν έχεις μιλήσει στο κινητό πάνω από 266.3 ώρες στη ζωή σου.

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ (WHO) ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΑ ΩΣ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ
Οι συνδρομές κινητής τηλεφωνίας υπολογίζονται σήμερα στα 5.9 δις. Παγκοσμίως – αυτό είναι 87% του παγκόσμιου πληθυσμού!

Πιστεύω πως είναι φρόνιμο να πω πως δεν υπάρχει επιστροφή όσον αφορά τη τεχνολογία. Όμως, καθώς η χρήση των κινητών μεγαλώνει, ένα μεγάλο γκρουπ ερευνητών μιλάει έξω απ’τα δόντια ενάντια της τεχνολογίας, προειδοποιώντας τ΄ ότι μπορεί να υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία οι οποίες πρέπει να αναγνωριστούν και να διορθωθούν.

Ευτυχώς, οι προειδοποιήσεις τους σιγά μεν αλλά σίγουρα δε, έχουν αρχίσει ν’ακούγονται.

Στις 31 Μαϊου του 2011, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO)/το Διεθνές Πρακτορείο Έρευνας Καρκίνου(ΙΑRC) δημοσίευσαν μία έκθεση ομολογώντας πως τα κινητά μπορεί όντως να προκαλούν καρκίνο, κατατάσσοντας τις ραδιοσυχνότητες των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων ως ‘πιθανά καρκινογόνα για τον άνθρωπο’ (Class2B)vi. Αυτή η κατηγοριοποίηση ήρθε σαν απάντηση στις έρευνες που έδειξαν πως τα ασύρματα τηλέφωνα αυξάνουν τους κινδύνους για καρκίνο του εγκεφάλου.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου vii:

Ο Δρ. Τζόναθαν Σάμετ (του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, ΗΠΑ), συνολικός Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας, υποδήλωσε πως «τα στοιχεία, ενώ ακόμα είναι υπό συλλογή, είναι αρκετά ισχυρά για να βασιστεί το συμπέρασμα και η κατηγοριοποίηση της Β’κατηγορίας. Το συμπέρασμα εννοεί πως μπορεί να υπάρχει κάποιος κίνδυνος, και γι’αυτό χρειαζόμαστε να παρακολουθούμε στενά την σύνδεση μεταξύ κινητής τηλεφωνίας και τον κίνδυνο του καρκίνου.»

«Με τις πιθανές συνέπειες της δημόσιας υγείας σχετικά με αυτά τα ευρήματα και την κατηγοροποίηση», λέει ο Διευθυντής του IARC, o Κρίστοφερ Γουάϊλντ, «είναι σημαντικό να γίνουν περισσότερες έρευνες για την μακροχρόνια χρήση, και βαριά χρήση των κινητών. Εν αναμονή της διαθεσιμότητας των στοιχείων, είναι σημαντικό να λάβουμε πραγματικά μέτρα για την μείωση της έκθεσης της ακτινοβολίας όπως τα hands-free και τα γραπτά μηνύματα.»


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ – ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣ΄ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΑ

Δυστυχώς, τα παιδιά και οι έφηβοι είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο – για όγκους της παρωτίδας και όγκους του εγκεφάλου—καθώς τα κόκκαλα του κρανίου τους που είναι πιο λεπτά, επιτρέπουν να περνάει περισσότερη ακτινοβολία. Η ακτινοβολία μπορεί να περάσει μέχρι τον μεσεγκέφαλο, εκεί που οι όγκοι είναι ακόμα πιο θανατηφόροι. Επίσης, τα παιδικά κύτταρα αναπαράγονται πολύ πιο γρήγορα, κι έτσι είναι ακόμα πιο επιρρεπείς στην επιθετική ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Τα παιδιά επίσης έχουν μπροστά τους μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην έκθεση της ακτινοβολίας. Σύμφωνα με τον καθηγητή Λένναρτ Χάρντελ της Σουηδίας, όσοι αρχίζουν να χρησιμοποιούν κινητά ως έφηβοι, έχουν 4 με 5 φορές πιο πολύ καρκίνο του εγκεφάλου ως ενήλικες.

Η παρακάτω εικόνα, με την άδεια χρήσης απ’το βιβλίο Δημόσια Υγεία Σύνθημα Κινδύνου: Η Σκοτεινή Πλευρά της Ασύρματης Επανάστασης, δείχνει ξεκάθαρα τις διαφορές σε διείσδυση μεταξύ ενηλίκων και μικρά παιδιά.

Διείσδυση Ακτινοβολίας στο Κρανίο
Image Credit

Κεφάλι Ενήλικα  / Παιδί 10 ετών / Παιδί 5 ετών

    Τα παιδιά απορροφούν περισσότερη ενέργεια από τους ενήλικες με το ίδιο τηλέφωνο.

    Όγκοι του μεσεγκεφάλου είναι πιο θανατηφόροι απ’αυτούς του κροταφικού λοβού.
    Τα Παιδικά κύτταρα αναπαράγονται πιο γρήγορα απ’ότι στους ενήλικες.

    Το ανοσοποιητικό των παιδιών δεν είναι όσο ανεπτυγμένο όσο σε ενήλικες.

    Μεγαλύτερος χρόνος πιθανότητας έκθεσης για παιδιά απ’ότι σε ενήλικες.

Θα ήταν επίσης φρόνιμο για έγκυες να αποφεύγουν τα κινητά τηλέφωνα όσο πιο πολύ γίνεται. Το 2008, ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από 13,000 παιδιά σχεδόν και βρήκαν πως η έκθεση σε κινητά τηλέφωνα ενώ ήταν ακόμα στη μήτρα , καθώς επίσης και κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, συνδέονταν με προβλήματα συμπεριφοράς.viii Η χρήση ακουστικών μόνο δύο ή τρεις φορές την ημέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ήταν αρκετή για να υπάρχει κίνδυνος τα μωρά να αναπτύξουν υπερκινητικότητα και προβλήματα συμπεριφοράς και σχέσεων, μέχρι να φτάσουν στην σχολική ηλικία ---και ο κίνδυνος αυξήθηκε αν τα παιδιά χρησιμοποιούσαν κινητό τα ίδια, πριν τα εφτά τους.

Συνολικά, η έρευνα έδειξε πως οι μητέρες που χρησιμοποιούσαν κινητά είχαν 54% πιθανότητες να έχουν παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς. Αργότερα, όταν τα ίδια τα παιδιά άρχισαν να χρησιμοποιούν το κινητό, ήταν:

    80% μεγαλύτερες πιθανότητες να υποφέρουν από προβλήματα συμπεριφοράς

    25% μεγαλύτερο ρίσκο συναισθηματικών προβλημάτων

    34% μεγαλύτερες πιθανότητες να έχουν προβλήματα συσχετισμού με συνομήλικους

    35% μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι υπερκινητικά

    49% πιο επιρρεπή σε προβλήματα αγωγής

ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΜΕΤΑΠΕΙΣΤΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΔΕΙΞΙΜΕΣ
Ειδικοί στο χώρο των βιολογικών συνεπειών από ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες (EMF- Electromagnetic Frequencies), και ασύρματες τεχνολογίες, πιστεύουν δίχως σχεδόν καμία αμφιβολία πως τα κινητά τηλέφωνα και τα παρελκόμενα είναι ικανά να προξενήσουν όχι μόνο καρκίνο αλλά και να προσθέσουν σ’ένα σωρό από διάφορες παθήσεις, όπως κατάθλιψη και διαβήτη μέχρι και καρδιακές ανωμαλίες και εξασθένιση της γονιμότητας. Ερευνητές έχουν εντοπίσει διάφορους βλαβερούς μηχανισμούς, που εξηγούν πως οι ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες προσβάλλουν τα κύτταρα σας και καταστρέφουν το DNA σας.

Ένας τέτοιος ειδικός είναι ο Δρ.Μάρτιν Μπλάνκ PhD, ένας απ’τους πιο έμπειρους ερευνητές στα μοριακά και κυτταρικά αποτελέσματα των ηλεκτρομαγνητικών συχνοτήτων, στις ΗΠΑ. Έδωσε μια πολύ διαφωτιστική ομιλία στις 18Νοεμβρίου, 2010, στο Πρόγραμμα του Κοινοπολιτικού Κλαμπ της Καλιφόρνια, «Οι επιπτώσεις στην υγεία των Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων», συγχρηματοδοτούμενο από την ElectromagneticHealth.org. Στην ομίλια του, εξήγησε γιατί ο γενετικός μας κώδικας (DNA), με τις αλυσιδωτές του δομές, είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε κάθε είδους ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.

Όπως περιγράφει στη Διεθνή Εφημερίδα Ακτινοβολία Βιολογίας, Απρίλιος 2011ix, το DNA κατέχει δύο δομικά χαρακτηριστικές μορφοκλασματικές κεραίες : ηλεκτρική αγωγιμότητα και αυτό-συμμετρία.

Αυτές οι ιδιότητες προσφέρουν τη μεγαλύτερη αντίδραση του DNA σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία απ’ άλλους ιστούς, κάνοντας τα μακροπρόθεσμα επακόλουθα της συνεχόμενης έκθεσης σε μικροσυχνότητες πολύ ανησυχητικά σε σχέση με το γενετικό μας υλικό. Ο Δρ. Μπλάνκ είναι κάθετος πως ΥΠΑΡΧΟΥΝ στοιχεία που αποδεικνύουν τον κίνδυνο, και πως ο κίνδυνος είναι ισχυρός. Επίσης επισημαίνει πως η επιστήμη που δείχνει τις βλαβερές συνέπειες έχει αναθεωρηθεί από συναδέλφους, έχει εκδοθεί και έχουν αντιγράψει, αξιολογήσει και κριθεί τ΄ αποτελέσματα, από επιστήμονες που είναι ικανοί να τα κρίνουν’. Έγραψα ένα άρθρο σε βάθος γι’αυτά τα ευρήματα τον τον περσινό Ιανουάριο. Αν το χάσατε, μπορείτε να το δείτε το ΕΔΩ τώρα.

Μία ανάλυση με το εύρος όλων των γνωστών μηχανισμών δράσης, συμπεριλαμβανομένων των γενετικών επιδράσεων, εκδόθηκε το Νοέμβριο του 2010 στο «Μη-Θερμικές Επιδράσεις και Μηχανισμοί Αλληλεπίδρασης Μεταξύ Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων και το Ζωντανής Υλης»x. Επιπλέον, η έρευνα της ίδιας της βιομηχανίας της κινητής τηλεφωνίας στην μελέτη του Interphone 13-χωρών, έδειξε 40% αύξηση κινδύνου για καρκίνο του εγκεφάλου με 1,640+ ώρες χρήσης κινητού, και μία ανεξάρτητη Σουηδική έρευνα που εκδόθηκε το 2007 έδειξε 540% αυξημένου κινδύνου για καρκίνο του εγκεφάλου όταν η χρήση κινητού ξεπερνούσε τις 2,000 ώρες.xii.


ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΚΙΝΗΤΟΥ

Καλό είναι να θυμάστε πως η βιομηχανία της τηλεπικοινωνίας είναι πολύ μεγαλύτερη από τα συγκροτήματα της ιατρικής βιομηχανίας, και έχουν πολύ περισσότερη ισχύ από τις φαρμακευτικές. Επίσης, καθρεφτίζουν πολλές τακτικές των καπνοβιομηχανιών για να πλασάρουν τα προϊόντα τους. Αυτό περιλαμβάνει και τις απόπειρες να δυσφημίζουν ερευνητές που δημοσιεύουν αρνητικές έρευνες για την κινητή τηλεφωνία.

Όπως έδειχνε η Δρ. Ντέϊβις στην πιο πάνω αναφερόμενη έρευνα, τ΄αποτελέσματα κάθε έρευνας είναι εντελώς προβλέψιμα όταν βλέπεις ποιοι την χρηματοδοτούν. Σύμφωνα με μια ανασκόπηση του Δρ. Λάϊ, το 2008, οι πιθανότητες μιας έρευνας να μη βρει καμία επίπτωση είναι δύο με τρεις φορές πιο υψηλή σε έρευνες που χρηματοδοτούνται από την ίδια την βιομηχανία τηλεπικοινωνίας, ενώ ανεξάρτητες έρευνες πάνω στις επιπτώσεις της υγείας από την κινητή τηλεφωνία είναι ΔΥΟ φορές πιο πιθανές να βρουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Γι’αυτό, σας κάνω έκκληση, να γνωρίζετε πως ήδη υπάρχουν πλήρη στοιχεία και επιστημονικές έρευνες που δείχνουν πως τα κινητά τηλέφωνα και άλλες ασύρματες συσκευές θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία όλων μας – ειδικά σε παιδιά και στις εγκύους. Ενώ τέτοιες έρευνες δεν δημοσιεύονται ακόμα προς το ευρύτερο κοινό , είναι άκρως λογικό να λάβετε μέτρα άμεσα για να προστατεύσετε εσάς και τα παιδιά σας. Μπορείτε να ελαττώσετε την έκθεση σας στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία απ’τα κινητά και άλλες ασύρματες συσκευές ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

    Τα παιδιά θα πρέπει πάντα να αποφεύγουν την χρήση κινητών. Με βάση την απειλή προς την ίδια τη ζωή τους, τα παιδιά δε θα πρέπει να χρησιμοποιούν κινητά ή άλλες ασύρματες συσκευές.

    Μειώστε την χρήση του κινητού σας. Κλείνετε το κινητό σας συχνά. Κρατήστε το μόνο για ειδικές περιπτώσεις ή πολύ σημαντικά ζητήματα. Όσο είναι αναμμένο το κινητό σας, εκπέμπει ακτινοβολία κατά διαστήματα, ακόμα κι όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Αν είστε έγκυος, η αποφυγή της χρήσης ή η μείωση της είναι πολύ σημαντική.
    Χρησιμοποιήστε σταθερή γραμμή τηλεφώνου στο σπίτι και στο γραφείο. Ενώ όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν τα κινητά ως κύριο επικοινωνιακό μέσο, είναι μια πολύ επικίνδυνη τάση και μπορείτε να επιλέξετε να μην είστε μέρος αυτής της τρέλας. Το Σκάϊπ προσφέρει ένα κινητό νούμερο μέσω του υπολογιστή σας που μπορείτε να συνδεθείτε από πύλες Ethernet ενώ ταξιδεύετε.
    Μειώστε ή Σταματήστε Εντελώς την Χρήση Άλλων Ασύρματων Συσκευών. Θα ήταν σοφό να μειώσετε την χρήση τέτοιων συσκευών. Όπως και με το κινητό, είναι σημαντικό να αναρωτηθείτε αν πραγματικά χρειάζεται η όχι να τα χρησιμοποιείτε τόσο συχνά. Και πιο σημαντικό ακόμα, μη σκεφτείτε καν να έχετε κάποια ασύρματη συσκευή στο υπνοδωμάτιο σας που παρεμβαίνει στην ποιότητα του ύπνου σας. Αν πρέπει να έχετε κινητό τηλέφωνο στο σπίτι, έχετε τα παλιάς τεχνολογίας μοντέλα που λειτουργούν στα 900MHz. Δεν είναι πιο ασφαλείς στη χρήση τους όταν μιλάτε, απλά πολλά απ’αυτά δεν εκπέμπουν συνεχώς ακόμα κι όταν δεν γίνεται κλήση.
Σημείωση, πως ο μόνος τρόπος να βεβαιωθείτε εάν εκπέμπει το ασύρματο τηλέφωνο είναι με την μέτρηση απο μετρητή ηλεκτρονικού νέφους (electrosmog meter), και θα πρέπει να είναι ένας που φτάνει την συχνότητα του κινητού σας (οπότε οι παλιοί μετρητές δεν κάνουν δουλειά). Καθώς τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα είναι πλέον 5.8Gigahertz, προτείνουμε να κοιτάξετε για μέτρα Ραδιοσυχνότητας που φτάνουν μέχρι τα 8Gigahertz, η πιό υψηλή κλίμακα πλέον διαθέσιμη σε μετρητές για το ευρύ κοινό. Εναλλακτικά, να είστε πολύ προσεκτικοί με τις βάσεις των τηλεφώνων καθώς αυτά δημιουργούν τα περισσότερα προβλήματα αφού εκπέμπουν συνεχώς και αδιάκοπα 24ώρες την ημέρα 7 μέρες τη βδομάδα κι ας μη μιλάτε. Οπότε, αν μπορείτε να έχετε τις βάσεις τρία δωμάτια πιο μακρυά από κει που περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας, και ειδικά μακρυά απ’την κρεβατοκάμαρα σας, ίσως και να μη είναι τόσο επικίνδυνα προς την υγεία σας. Μια άλλη επιλογή είναι να έχετε το κινητό (ασύρματο) κλειστό, και να το χρησιμοποιείτε μόνο όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη για να μεταφερθείτε σε άλλο δωμάτιο. Ιδανικά θα πρέπει να κλείνετε το ασύρματο (και το κινητό σας) πριν πάτε για ύπνο απ΄ τη βάση του. Μπορείτε να βρείτε μετρητές και προμήθειες αποκατάστασης στο www.emfsafetystore.com. ΝΑ είστε όμως βέβαιοι πως το ασύρματο τηλέφωνο σας είναι πρόβλημα εφ’όσον η τεχνολογία του είναι DECT (Digitally Enhanced Cordless Technology), Ασύρματη Ψηφιακή Τεχνολογία.
 
     Χρησιμοποιείτε το κινητό μόνο όπου έχετε καλό σήμα. Όσο πιο αδύναμο είναι το σήμα, τόσο πιο πολύ εκπέμπει το κινητό σας, και όσο πιο πολύ δουλεύει και εκπέμπει, τόσο πιο πολύ βλαβερή και επικίνδυνη ακτινοβολία περνάει στο σώμα σας. Ιδανικά, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το κινητό μόνο όταν έχει άριστο σήμα.
    Μην κουβαλάτε το κινητό σας πάνω σας, αυτό απλά μεγιστοποιεί την επικίνδυνη έκθεση στην ακτινοβολία. Ιδανικά, βάλτε το μέσα στη τσάντα ή το τσαντάκι σας. Το να βάζετε το κινητό στην τσέπη του πουκαμίσου σας ή μέσα σε τσέπη πάνω απ’την καρδιά σας ή στο παντελόνι είναι απλά σα να καλείτε τον κίνδυνο.
    Μην νομίζετε πως η μία κλήση είναι πιο ασφαλές από κάποια άλλη. Δεν υπάρχει ασφαλής κλήση από κινητό. Αυτό ισχύει ειδικά για δείκτες του SAR, οι οποίοι είναι σχεδόν άχρηστοι, μιας και δεν μετράνε τους βιολογικούς κινδύνους αφού οι βλάβες δεν προέρχονται από την θερμότητα που μετράει το SAR.
    Κρατήστε το κινητό μακρυά από εσάς όταν δεν πραγματοποιείτε μια κλήση. Η πιο επικίνδυνη απόσταση είναι μέχρι 6 ίντσες απ’την κεραία που εκπέμπει. Δεν θέλετε να είναι κανένα μέλος του σώματος σας τόσο κοντά.
    Να σέβεστε αυτούς που είναι πιο ευαίσθητοι. Κάποιοι έχουν γίνει πιο ευαίσθητοι και νοιώθουν τις παρεμβολές απ΄ τα κινητά των άλλων που είναι στον ίδιο χώρο, ακόμα κι όταν δεν χρησιμοποιούν το κινητό τους. Αν είστε σε κάποια συνάντηση, σε μέσα μαζικής μεταφοράς, σε κάποιο δημόσιο χώρο, ή σε χώρο αναμονής, κλείστε το κινητό σας ως ένδειξη σεβασμού προς τους άλλους. Τα παιδιά επίσης είναι πολύ πιο ευάλωτα, γι’αυτό σας παρακαλώ, αποφεύγετε να μιλάτε στο κινητό κοντά σε παιδιά. Αν έχετε κάποια θήκη κινητού, που μειώνει ή ανακατευθύνει τις συχνότητες μακρυά απ’το κεφάλι αυτό μπορεί να ισχυροποιεί την συχνότητα προς κάποια άλλη κατεύθυνση, ίσως προς κάποιον που κάθετε ή είναι δίπλα και κοντά σας, ή αν είναι μέσα στη τσέπη σας τότε προς το σώμα σας. Προσοχή πάντα όταν χρησιμοποιείτε κάποια συσκευή που εκπέμπει ακτινοβολία. Προτείνουμε να κλείνετε τα κινητά σας εκτός από επείγουσες καταστάσεις.
    Να χρησιμοποιείτε πιο ασφαλείς ακουστικές συσκευές. Οι ακουστικές συσκευές σαφώς και είναι πιο ασφαλείς αφού κρατάτε το κινητό μακρυά απ’το σώμα σας. Όμως οι περισσότερες δεν είναι καλά θωρακισμένες κι έτσι το καλώδιο γίνεται η κεραία έλκοντας τις ραδιοσυχνότητες του χώρου και εκπέμποντας ακτινοβολία κατευθείαν στο κεφάλι σας. Βεβαιωθείτε πως το καλώδιο που συνδέει το ακουστικό είναι θωρακισμένο. Οι καλύτερες ακουστικές συσκευές είναι αυτές που συνδυάζουν θωρακισμένο καλώδιο και σωλήνα αέρος. Αυτά λειτουργούν σαν τα στηθοσκόπια, μεταδίδοντας πληροφορία στο κεφάλι σας σαν ηχοκύμματα, και ενώ πάλι έχουν καλώδια που θα πρέπει να είναι θωρακισμένα, δεν υπάρχει καλώδιο που φτάνει μέχρι το κεφάλι σας.
awakengr.com

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης