Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Όταν αναρτάς ένα tweet, είναι σαν να φωνάζεις από το παράθυρο, ο στόχος δεν είναι να το κρατήσεις μυστικό !

σχόλιο ID-ont: Μπράβο στον δικαστή που μέσα σε μια πρόταση διατύπωσε όσα πιστεύουμε και ισχυριζόμαστε από αυτό το μπλόγκ.

Θέλετε να το πούμε κι εμείς με άλλα λόγια; Άπαξ και γραφεί κάτι στο facebook στο twitter ή σε οποιοδήποτε άλλο "κοινωνικό" δίκτυο, δεν είναι πια ιδιωτικό, δεν είναι δικό σας πια. Αυτά είναι "κοινωνικά" σουρωτήρια και όχι "κοινωνικά" δίκτυα. 

ΤΑ ΝΕΑ: ΗΠΑ: Κόντρα δικαστή-Twitter για τα προσωπικά δεδομένα ενός χρήστη

Δικαστής της Νέας Υόρκης ζήτησε από το Twitter να τού διαβιβάσει τα στοιχεία ενός μέλους του, που συμμετείχε στις διαδηλώσεις του κινήματος Occupy Wall Street, σε μία υπόθεση εξαιρετικού ενδιαφέροντος για τους ειδικούς στα δικαιώματα των χρηστών του Ίντερνετ.

Ο Μάθιου Σκιαρίνο, δικαστής στο Μανχάταν, αποφάσισε ότι ο νόμος τού επιτρέπει την πρόσβαση στα tweet (τα μηνύματα που έστελνε μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας Twitter) και σε άλλα δεδομένα που αφορούν τον Μάλκομ Χάρις, που κατηγορείται για συμμετοχή σε επεισόδια στη διάρκεια περυσινής διαδήλωσης στη Γέφυρα του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη.


Ο δικαστής δήλωσε ότι τα μηνύματα δεν συνιστούν προσωπικά δεδομένα και ότι, κατά συνέπεια, δεν καλύπτονται από τη συνταγματική εγγύηση που προστατεύει την ιδιωτική ζωή.

«Όταν αναρτάς ένα tweet, είναι σαν να φωνάζεις από το παράθυρο, ο στόχος δεν είναι να το κρατήσεις μυστικό», δηλώνει ο δικαστής σε μία 11σέλιδη απόφαση.

«Το Σύνταγμα δίνει το δικαίωμα ανάρτησης tweet, αλλά καθώς πολλοί άνθρωποι το διαβάζουν για λογαριασμό τους, υπάρχουν παρά ταύτα συνέπειες αυτών των απόψεων που εκφράζονται δημόσια. Αυτό που εκφράζετε δημόσια ανήκει σε όλον τον κόσμο, ό,τι κρατάτε για τον εαυτό σας σάς ανήκει», γράφει στην επιχειρηματολογία του.

Το Twitter ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες.

«Σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας του Twitter, οι χρήστες είναι ιδιοκτήτες του περιεχομένου των μηνυμάτων που αναρτούν. Υπερασπιζόμαστε αποφασιστικά τους χρήστες μας και τα δικαιώματά τους», διαβεβαίωσε η εταιρεία από το Σαν Φρανσίσκο.
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης