Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Οι πρώτοι πτυχιούχοι του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου του Κονγκό!

Στις 5 Ιουλίου 2012, ημέρα της μνήμης του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου, προστάτου του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου του Κονγκό, εγένετο πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον εορτάζοντα Ιερόν Ναόν της Θεολογικής Σχολής, ο οποίος εκτίσθη δαπάνες της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους.
Κατά την παραμονή, εις τον εσπερινό, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Κατάγκας κ. Μελέτιος, ενώ συμπροσηύχοντο ο Μητροπολίτης Πενταπόλεως κ. Ιγνάτιος, ο και ιδρυτής της Θεολογικής Σχολής, και ο Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος και έψαλε η βυζαντινή χορωδία των φοιτητών της Θεολογικής Σχολής.
Κατά την κυριώνυμο ημέρα εις την θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Πενταπόλεως κ. Ιγνάτιος, ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Κατάγκας κ. Μελέτιος, και ο Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Θεολογικής Σχολής εγένετο η απονομή των πτυχίων των πρώτων αποφοίτων.
Οι ένδεκα νέοι πτυχιούχοι θεολογίας είναι οι πρώτοι απόφοιτοι του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου του Κογκό, του οποίου τον Σεπτέμβριον του 2007 ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος ετέλεσε τον αγιασμόν ενάρξεως
Κατά την απονομή των πτυχίων παρίσταντο εκτός των ανωτέρω ιεραρχών ο Πατριαρχικός επίτροπος BRAZA-CONGO.GKABON Αρχιμ. Θεολόγος, ο Ορθόδοξος εθνικός βουλευτής του Κονγκό κ. Βαρθολομαίος Tshiongo, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος και έφορος του Πανεπιστημίου κ. Γεράσιμος Ντούνης, ο τ. πρόεδρος της Αδελφότητος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης κ. Βάϊος Πράτζος, οι καθηγητές και πλήθος κόσμου.
Την εκδήλωση πλαισίωναν με τραγούδια οι χορωδίες της νεολαίας της ενορίας Αγίου Μάρκου Κινσάσας και των φοιτητών του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου.
 Η χαρά όλων ήταν έκδηλη διότι η Γαλλόφωνη Αφρική παρήγαγε τους πρώτους θεολόγους της.
Μπορείτε να ενισχύσετε τη λειτουργία της Θεολογικής Σχολής του Ορθόδοξου Πανεπιστημίου της Κινσάσα, μέσω της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης.
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης