Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Οι αυτουργοί του αποτρόπαιου εγκλήματος της Πάρου


Γνωστή ανθελληνική ιστοσελίδα αναδημοσιεύει το άρθρο της πακιστανικής Daily Times με πρωταγωνιστή το κτήνος της Πάρου.
Στις 9 Φεβρουαρίου 2010 η αγγλόφωνη εφημερίδα του Πακιστάν Daily Times δημοσίευσε άρθρο γνώμης με θέμα την παράνομη μετανάστευση στην Ελλάδα, περιγράφοντας μεταξύ αλλών την ιστορία ενός υπηκόου Πακιστάν ονόματι Ahmed Waqas που έφτασε ως λαθρομετανάστης στην Ελλάδα. Ο Waqas από την επαρχία Gujrat πλήρωσε 700.000 ρουπίες (περί τα €6.000) σε διακινητές λαθρομεταναστών, οι οποίοι τον μετέφεραν μαζί με άλλους ομοεθνείς του μέσα σε δύο μήνες από τα σύνορα του Ιράν στη Τουρκία και στη συνέχεια στην Ελλάδα. Όπως ισχυρίστηκε τότε ο Waqas, «μόλις φτάσεις όμως εδώ (σ.σ. Ελλάδα) οι δικοί σου άνθρωποι σε φροντίζουν». Στις 22 Ιουλίου 2012 ο 21χρονος λαθρομετανάστης Ahmed Waqas που εργαζόταν παράνομα στην ξενοδοχειακή επιχείρηση Blue Dolphin Paros λήστεψε, ασέλγησε και κακοποίησε την 15χρονη Μυρτώ που νοσηλεύεται ακόμα και σήμερα σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε ιδιαίτερη κρίσιμη κατάσταση. Εμβρόντητη η ελληνική κοινή γνώμη πληροφορήθηκε όχι μόνο την κυνική ομολογία του στυγερού εγκλήματος αλλά και την προκλητικά ευνοϊκή μεταχείριση των αστυνομικών και δικαστικών αρχών κατά τη σύλληψή του. Ο πακιστανός ξεκίνησε την απολογία του ως εξής: «Ήρθα στην Ελλάδα το 2010, από το Πακιστάν. Όταν πέρασα τα σύνορα στον Έβρο, με έπιασε η Αστυνομία και μου έδωσαν πολιτικό άσυλο…»
Το πρόβλημα
Δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ότι η μεγαλύτερη απειλή εθνικής ασφάλειας που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα προέρχεται από τους λαθρομετανάστες. Η Ελλάδα, αν και ουδέποτε υπήρξε αποικιοκρατική δύναμη ούτε εξέφρασε ποτέ ανάγκη για επιπλέον εργατικό δυναμικό, δέχθηκε ανεξέλεγκτα και σε σύντομο χρονικό διάστημα τεράστιο κύμα λαθρομεταναστών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν δύναται να αφομοιωθεί από την Ελληνική κοινωνία για λόγους εθνικούς-πολιτισμικούς-θρησκευτικούς. Ορδές αλλόθρησκων τριτοκοσμικών χωρίς ίχνος σεβασμού προς τους Πολίτες, τους Νόμους και εν τέλει την ανθρώπινη ζωή καταφτάνουν συνεχώς στην Ελληνική επικράτεια, με ορατό πλέον τον κίνδυνο μη αναστρέψιμης δημογραφικής αλλοίωσης της χώρας.
Γιατί αποτελεί κίνδυνο;

Η λαθρομετανάστευση ενέχει κινδύνους για την εθνική ασφάλεια καθώς:
1. Συμβάλλει στη δημογραφική αλλοίωση και μειώνει σε δραματικό βαθμό την εθνική ομοιογένεια και κοινωνική συνοχή, βασικούς συντελεστές ισχύος ενός κράτους.
2. Επιβαρύνει με δυσβάστακτο οικονομικό κόστος το κράτος και φθείρει τις υποδομές του.
3. Ενθαρρύνει την εξάπλωση του οργανωμένου εγκλήματος και οδηγεί σε έξαρση της εγκληματικότητας.
4. Αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία από την εισαγωγή νέων ή άγνωστων νοσημάτων ή επανεμφάνιση ασθενειών που είχαν εκλείψει.
5. Αποτελεί πρόσφορο μέσο διείσδυσης ξένων μυστικών υπηρεσιών και σε ακραίες περιπτώσεις, στη χειραγώγησή τους για την υπονόμευση του κράτους.
Ποιος ευθύνεται;
Οι ευθύνες για τη σημερινή ζοφερή κατάσταση βαρύνουν σχεδόν αποκλειστικά το ελληνικό κράτος. Το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, το τρίτο μεγαλύτερο διεθνές έγκλημα μετά τη διακίνηση ναρκωτικών και την παράνομη εμπορία όπλων, δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ ως πτυχή του οργανωμένου εγκλήματος. Η βιομηχανία του human trafficking αποφέρει ετησίως 27 δισεκατομμύρια δολάρια, τα δε κυκλώματα λαθρομεταναστών είναι πανίσχυρα και υποστηρίζονται από δικηγορικά γραφεία, επίορκους των Σωμάτων Ασφαλείας, ύποπτες ΜΚΟ και οργανώσεις μεταναστών καθώς και από διεφθαρμένους υπαλλήλους πρεσβειών. Τα κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών είχαν στο παρελθόν την αμέριστη συμπαράσταση συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων που για λόγους ψηφοθηρικούς, ιδεοληπτικούς ή μειωμένης εγκεφαλικής λειτουργίας στέρησαν από τη συντεταγμένη Πολιτεία οποιαδήποτε δυνατότητα αντίδρασης στη λαίλαπα των λαθρομεταναστών. Χαρακτηριστικό της ανεπάρκειας του πολιτικού προσωπικού της χώρας η (ευτυχώς) ανεπιτυχής προσπάθεια ανεκδιήγητου υπουργού Δικαιοσύνης της προηγούμενης κυβέρνησης να υποβιβάσει το αδίκημα της παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών από κακούργημα σε πλημμέλημα αλλά και οι …από καρδιάς ευχαριστίες πρώην υπουργού Εσωτερικών προς τους λαθρομετανάστες που επέλεξαν τη χώρα μας για να ζήσουν.
Μερίδιο ευθύνης φέρει ωστόσο και μερίδα πολιτών που αφενός προσφέρει παράνομα στέγη και εργασία υπό απάνθρωπες συνθήκες στους λαθρομετανάστες αφετέρου αντιδρά σε οποιαδήποτε προσπάθεια αναχαίτισης των κυμάτων λαθρομεταναστών, υιοθετώντας τη σχιζοφρενική πρόταση της μαζικής νομιμοποίησής τους στο όνομα της δήθεν “διεθνιστικής αλληλεγγύης”.
Αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης
Οποιαδήποτε απόπειρα αντιμετώπισης του φαινομένου θα αποτύχει παταγωδώς εάν δε γίνει από όλους κατανοητό ότι ο λαθρομετανάστης ήρθε στην Ελλάδα λιγότερο ως εργάτης και περισσότερο ως στοιχείο εγκληματικής δράσης. Μιας εγκληματικής δράσης που προωθεί μεταξύ άλλων η Τουρκία, όπως καταγγέλλει ακόμα και η έκθεση της FRONTEX που παρουσιάστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Η αντιμετώπιση της μάστιγας απαιτεί συντονισμένες δράσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και συμπυκνώνεται σε 3 επίπεδα:
Ευρωπαϊκή στήριξη: Ανάληψη πρωτοβουλιών από κοινού με τα μεσογειακά κράτη (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρος Μάλτα) για τροποποιήσεις στον Κανονισμό “Δουβλίνο ΙΙ”. Αξιοποίηση ΕΣΠΑ για την προμήθεια εξοπλισμού και διεκδίκηση κονδυλίων για την υποστήριξη δράσεων αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης. Άσκηση πιέσεων προς τη Τουρκία για άμεση διεκπεραίωση των αιτημάτων επαναπροώθησης.
Αστυνόμευση: Αυστηροποίηση της συνοριακής φύλαξης και της αστυνόμευσης στο εσωτερικό της χώρας. Δημιουργία κέντρων κράτησης και αδιάλλειπτη διεξαγωγή επιχειρήσεων τύπου ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ. Μαζικές απελάσεις “νομίμων” ή μη μεταναστών.
Νομική θωράκιση και πολιτική αντικινήτρων: Κατάργηση του Ν. 3838/10 και αυστηροποίηση των προϋποθέσεων για την απόκτηση της Ελληνικής Ιθαγένειας. Επανεξέταση όλων των υποθέσεων χορήγησης πολιτικού ασύλου. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η μόνη παροχή σε λαθρομετανάστες θα είναι η άμεση απέλαση. Βαρύτατη τιμωρία σε όσους βοηθούν με οποιονδήποτε τρόπο (εκμίσθωση οικιών, εργασία κ.λπ.) λαθρομετανάστες.
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης