Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

«Κάθαρση» των ελληνικών σχολικών βιβλίων Ιστορίας απαιτούν οι τουρκόφρονες της Θράκης!

 
     Το θέμα έχει ήδη γραφτεί στον ελληνικό τύπο, εμείς εδώ σας παραθέτουμε απλώς ολόκληρη την άκρως προκλητική ανακοίνωση που εξέδωσε το ηγετικό όργανο της τουρκόψυχης πέμπτης φάλαγγας στη Θράκη, δηλαδή της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (στην παρακείμενη φωτογραφία βλέπετε το λογότυπό της), όπως τη δημοσίευσε η τουρκοφυλλάδα της Κομοτηνής «Μπιρλίκ» (31/7/2012) και την μετέφρασε το αδελφό ιστολόγιο tourkikanea.gr. Απολαύστε μνημείο θράσους (ή φρίξτε, κατά το δοκούν):
     «Ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, είμαστε υπέρ της κάθαρσης των βιβλίων Ιστορίας από τέτοιου είδους εκφράσεις
      Σύμφωνα με το άρθρο της Καθημερινής που δημοσιεύτηκε στις 25-4-2012 στο Βιβλίο Ιστορίας της 6ης τάξης υπάρχει η εξής αναφορά: «Οι Τούρκοι μπήκαν στη Σμύρνη. Πυρπόλησαν την Ελληνική και την Αρμενική συνοικία, ενώ ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος παραδόθηκε στο μουσουλμανικό πλήθος και θανατώθηκε.»…«Σφαγές χριστιανών και λεηλασίες ολοκλήρωσαν την καταστροφή. Ήταν το δραματικό τέλος της μακραίωνης Ελληνικής παρουσίας στην περιοχή».
    Ως εκπρόσωποι της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και των μη κυβερνητικών οργανώσεων θεωρούμε ότι τέτοιου είδους εκφράσεις προσβάλλουν την Ελληνο-Τουρκική φιλία και προωθούν τους νέους σε αισθήματα εχθρότητας και μίσους. Καταδικάζοντας την αναφορά αυτή του βιβλίου, αποστέλλουμε το παρακάτω έγγραφο στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
   ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
   Προς
   Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
   Σχετικό: Το από 24-4-2012 Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και το σχετικό με την υπόθεση, άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 25-4-2012 στην εφημερίδα Καθημερινή με υπογραφή του Απόστολου Λακασά.
   17 Ιουλίου 2012
   Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
   Ως μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης παρακολουθούμε από τον τύπο το θέμα της ανανέωσης των Βιβλίων Ιστορίας της έκτης (6ης) Δημοτικού.
   Σύμφωνα με το άρθρο που υπογράφεται από τον Απόστολο Λακασά και δημοσιεύτηκε στις 25-4-2012 στην εφημερίδα Καθημερινή, έχει εγκριθεί το νέο βιβλίο ιστορίας και από την καινούρια σχολική περίοδο θα διδάσκεται στα δημοτικά σχολεία. Άλλωστε, με το από 24-4-2012 δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ανακοινώθηκε ότι το σύγχρονο «Βιβλίο Ιστορίας» που γράφτηκε πριν από 15 χρόνια θα αντικαταστήσει το ήδη διδασκόμενο στην έκτη (6η) τάξη του Δημοτικού βιβλίο Ιστορίας.
   Ας αφήσουμε κατά μέρος την έγκριση ενός βιβλίου που γράφτηκε προ δεκαπενταετίας παρά τις ραγδαίες και συνεχείς εξελίξεις στις μεθόδους εκπαίδευσης, το άρθρο της Καθημερινής σχετικά με το περιεχόμενο του εν λόγω βιβλίου προκαλεί από μόνο του ανησυχία. Στο άρθρο επισημαίνεται ότι η παράγραφος που αναφέρεται στην «Μικρασιατική Καταστροφή» είναι μια από τις παραγράφους κλειδί του νέου βιβλίου:
   «Οι Τούρκοι μπήκαν στη Σμύρνη. Πυρπόλησαν την Ελληνική και την Αρμενική συνοικία, ενώ ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος παραδόθηκε στο μουσουλμανικό πλήθος και θανατώθηκε.»… «Σφαγές χριστιανών και λεηλασίες ολοκλήρωσαν την καταστροφή. Ηταν το δραματικό τέλος της μακραίωνης Ελληνικής παρουσίας στην περιοχή».
   Ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης βρίσκουμε τέτοιου είδους εκφράσεις ενοχοποιητικές και πιστεύουμε πως αυτές οι εκφράσεις θα οδηγήσουν τους νεαρούς εγκέφαλους σε αρνητικά αισθήματα προς τους μη «Έλληνες», σε ανατροφή αυτών με συναισθήματα διάκρισης και πέρα αυτών θα επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία των παιδιών μας. Η ύπαρξη διαφορετικών διηγημάτων στα βιβλία της έκτης (6ης) τάξης των Τουρκικών Μειονοτικών σχολείων με τα βιβλία των δημόσιων σχολείων στην ίδια γειτονιά, οι διηγήσεις στα βιβλία των σχολείων πλειονότητας που δείχνουν τον γείτονα ως εχθρό, αναμφίβολα θα επηρεάσουν τις σχέσεις και την ανάπτυξη των παιδιών. Η κατάσταση αυτή μας οδηγεί σε βαθιά ανησυχία.
   Ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, είμαστε υπέρ της κάθαρσης των βιβλίων Ιστορίας από τέτοιου είδους εκφράσεις και προκαταλήψεις διότι, αυτά δεν συμβαδίζουν με την φιλία και την αλληλεγγύη, δημιουργούν συστηματικά μια προκατειλημμένη κοινωνία και ετοιμάζουν το έδαφος της στήριξης των ακραίων απόψεων και κύκλων από την κοινωνία, όπως συμβαίνει συχνά τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας.
   Αξιότιμε κύριε,
   Με σκοπό να σωθεί από την παγίδα του μίσους, η Ελληνοτουρκική φιλία που ξεκίνησε με τους μεγάλους ηγέτες όπως ο Βενιζέλος και Ατατούρκ, είχε συσταθεί πριν από περίπου 13 χρόνια μια επιτροπή από γραφειοκράτες των δύο υπουργείων παιδείας για την αναθεώρηση των βιβλίων των δύο χωρών. Τα μέλη της επιτροπής, θα ασχολούνταν με την αφαίρεση από τα βιβλία που διδάσκονται στις δύο χώρες, των υπερβολικών εκφράσεων και των λέξεων ή εκφράσεων που μπορούν να οδηγήσουν στην εχθρότητα. Η απόφαση αυτή είχε γίνει δεκτή με χαρά από την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης.
   Η μελέτη των βιβλίων της ιστορίας και των βιβλίων άλλων μαθημάτων στις δύο χώρες από μια επιτροπή που θα αποτελείται από εκπαιδευτές των δύο χωρών και η αφαίρεση απ’ αυτά των προκαταληπτικών εκφράσεων είναι σημαντική για την κοινωνική γαλήνη και ειρήνη στη χώρα μας αλλά και για την συνέχιση της φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
   Εμείς, επιθυμούμε την ανατροφή των νέων σε ένα περιβάλλον ειρήνης και αγάπης γνωρίζοντας πως ο γείτονας είναι φίλος και όχι σε ένα περιβάλλον με εχθρικά συναισθήματα.
   Πιστεύοντας ότι τα απαραίτητα βήματα θα πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατό, Σας εκφράζουμε τα σέβη μας.
                                                                                                                                                                           30 Ιουλίου 2012
    Θα ήταν μάταιος κόπος να κάτσει κανείς τώρα να ασχοληθεί αναλυτικά με το παραλήρημα στο οποίο για μια ακόμη φορά περιπίπτει ετούτο το τουρκόψυχο και υπονομευτικό σκυλολόι, που δεν κάνει τίποτε άλλο πααρά να εξεμεί ρατσιστικές και αλυτρωτικές αθλιότητες σε βάρος της χώρας μας (στη 2η φωτογραφία, από το τουρκοπεριοδικό “Αζινλίκτσα”, ξαναθυμόμαστε την προεκλογική εντολή της “Συμβουλευτικής” προς τους μουσουλμάνους της Θράκης να ψηφίσουν μόνο Τούρκους). Εμείς θα πούμε μόνο ότι το βιβλίο στην πραγματικότητα είναι και πολύ light σε σχέση με τα όσα πραγματικά συνέβησαν. Και αν μιλάμε για σεβασμό στην ιστορική αλήθεια, καλό θα ήταν να την αναγράφουμε ως έχει, πέρα από τις συνήθεις μπούρδες των χαχόλων για πολυπολιτισμικότητες, σεβασμούς του διαφορετικού και ειρηνική συνύπαρξη (του λύκου με το πρόβατο). Ειδικά δε όταν έχουμε να κάνουμε με έναν λαό που έξω από τη σφαγή και τον κανιβαλισμό, αδυνατούμε ειλικρινά να θυμηθούμε οποιαδήποτε άλλη…προσφορά του στην παγκόσμια Ιστορία. Κανονικά λοιπόν το βιβλίο θα έπρεπε να γράφει την ωμή αλήθεια. Αυτά που αναγράφει π.χ. για την καταστροφή όχι κάποιος Έλληνας, αλλά ο Αμερικάνος πρόξενος της Σμύρνης Χόρτον. Αλλά κι αυτά που λέει για το αποτρόπαιο κομμάτιασμα (και όχι απλή…θανάτωση) του Χρυσοστόμου Σμύρνης όχι (και πάλι) κάποιος Έλληνας, αλλά ένας Τουρκοκρητικός, που συμμετείχε στο λιντσάρισμα (μπορείτε να το δείτε και στο: http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2011/09/blog-post_6194.html):
   «Παρακολούθησα τό χάλασμα τοῦ Δεσπότη σας. Ἤμουν μ’ ἐκείνους πού τόν τύφλωσαν, πού τοῦ ’βγαζαν τά μάτια καί αἱμόφυρτο, τόν ἔσυραν ἀπό τά γένεια καί τά μαλλιά στά σοκάκια τοῦ Τουρκομαχαλᾶ, τόν ξυλοκοποῦσαν, τόν ἔβριζαν καί τόν πετσόκοβαν. Βαθειά ἐντύπωση μοῦ ἔκανε καί ἀξέχαστος παραμένει ἡ στάση του. Στά μαρτύρια πού τόν ὑπέβαλαν δέν ἀπήντα μέ φωνές, μέ παρακλήσεις μέ κατάρες.
   Τό πρόσωπό του τό κατάχλωμο, τό σκεπασμένο μέ αἷμα τῶν ματιῶν του, τό πρόσωπο του εἶχε ἐστραμμένο πρός τόν οὐρανό καί διαρκῶς κάτι ψιθύριζε πού δέν ἠκούετο πέρα ἀπό τήν περιοχή του. Ξέρεις ἐσύ, δάσκαλε τί ἔλεγε;» «Ναί ξέρω, τοῦ ἀπάντησα. Ἔλεγε «Πάτερ Ἅγιε, ἄφες αὐτοίς, οὐ γάρ οἴδασι τί ποιοῦσι». «Δέν σέ καταλαβαίνω, δάσκαλε, μά δέν πειράζει. Ἀπό καιροῦ σέ καιρό, ὅταν μποροῦσε ὕψωνε κάπως τό δεξί του χέρι καί εὐλογοῦσε τούς διῶκτες του. Κάποιος πατριώτης μου ἀναγνωρίζει τή χειρονομία τῆς εὐλογίας, μανιάζει, μανιάζει καί μέ τό τρομερό μαχαίρι του κόβει καί τά δύο χέρια τοῦ Δεσπότη. Ἐκεῖνος σωριάστηκε στή ματωμένη γῆ μέ στεναγμό πού φαινόταν ὅτι ἦταν μᾶλλον στεναγμός ἀνακουφίσεως παρά πόνου. Τόσο τόν λυπήθηκα τότε πού μέ δύο σφαίρες στό κεφάλι τόν ἀποτελείωσα. Αὐτή εἶναι ἡ ἱστορία μου. Τώρα πού σᾶς τήν εἶπα ἐλπίζω πώς θά ἡσυχάσω. Γι’ αὐτό σᾶς χάρισα τή ζωή». «Καί ποῦ τόν ἔθαψαν;» ρώτησα μέ ἀγωνία. «Κανείς δέν ξέρει ποῦ ἔρριξαν τό κομματιασμένο του κορμί».
    Είπατε τίποτε, παλιοπρακτοράντζες;
    ΥΓ. Και μια και λέμε για πρακτοράντζες, δείτε επί της ευκαιρίας (στις δύο παρακάτω φωτογραφίες από την ιστοσελίδα της «Συμβουλευτικής») ποιοί μετέχουν σε αυτό το όργανο – και συνυπογράφουν βεβαίως και το ανακοινωθέν κόπρισμα για τα βιβλία της Ιστορίας. Πρώτοι πρώτοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ και Καραγιουσούφ μαζί με τον Χατζηοσμάν του ΠΑΣΟΚ. Μετά αναγράφονται οι πρώην βουλευτές, μετά οι ψευδομουφτήδες κ.α. Όλη η μάζωξη των πρακτόρων της Άγκυρας και πάλι επί σκηνής λοιπόν. Ε, κι όσο δεν θα βρίσκεται κανείς για να τους συμμαζέψει, στο τέλος θα διαμαρτύρονται ακόμη και που θα τολμάμε να βγαίνουμε απ’ τα σπίτια μας. Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι αυτός ο τραγικός κατήφορος της φοβικότητας και του ενδοτισμού δεν έχει τέρμα…
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις του ¨Ῥωμηῶν Ἐνημέρωση¨

alt

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ ΕνημέρωσηςΠροσοχή

Για ανάγνωση επιλέγεις ¨ ΠΛΗΡΗΣ ΟΘΟΝΗ¨ και το διαβάζεις τόσο άνετα, σαν να είναι σε μορφή pdf.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ Web TV


Σκοπός της «ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ» είναι να ανακτήσουν οι Έλληνες τις αξίες, τις αρχές και τα ιδανικά της φυλής μας, μέσα από μια υγιή ενημέρωση, αφύπνιση και ψυχαγωγία.
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ.