Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

20 Σεπ 2012: Οι Απόστρατοι των ΕΔ και των ΣΑ δίνουν ραντεβού στην Αθήνα

     ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, στις 30 Σεπτεμβρίου 2011 έλαβε χώρα μεγάλη συγκέντρωση Αποστράτων Αξιωματικών των ΕΔ και των ΣΑ, έξω αλλά και μέσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Δυστυχώς, η κίνηση αυτή, από το πιο πειθαρχημένο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας, δε λήφθηκε σοβαρά υπόψη. Οι άνθρωποι που κρατούσαν "ομπρέλα" όταν οι μισθοί όλων των υπολοίπων ειδικών μισθολογίων (βουλευτών, διπλωματών, δικαστικών λειτουργών, γιατρών ΕΣΥ, καθηγητών ΤΕΙ & ΑΕΙ κλπ), των υπαλλήλων της Βουλής, των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ, και λιγότερο του στενού δημόσιου τομέα, έπαιρναν την ανηφόρα, βλέπουν σήμερα να συνεχίζεται το "έγκλημα" εις βάρος τους, μέχρι τελικής εξαθλίωσης, ενώ φαίνεται ότι η πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, αδυνατεί να κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος.
     Το θέατρο που βλέπουμε στα Ελληνικά ΜΜΕ περί προσπάθειας προστασίας του ειδικού μισθολογίου των "ενστόλων" δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ακόμα παραπλάνηση. Αυτό που προστατεύουν είναι τα ειδικά μισθολόγια των υπολοίπων αφού ο μέσος όρος μεικτών αποδοχών, συμπεριλαμβανομένων των πρόσθετων αμοιβών, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών είναι: Διπλωματών 6.502 ευρώ, δικαστικών λειτουργών 6.271 ευρώ, γιατρών ΕΣΥ 5.032 ευρώκαθηγητών ΤΕΙ και ΑΕΙ 3.358 ευρώ, βουλευτών ????? ευρώ και "ενστόλων" 2.000 ευρώ ή καθαρά κάτω από 1.500 ευρώ το μήνα, που συχνά λόγω αναγκαστικής ανεργίας της συζύγου (συχνές μεταθέσεις) είναι και οικογενειακό εισόδημα τόσο για τα εν ενεργεία όσο και τα εν αποστρατεία στελέχη. Το μεγάλο "έγκλημα" βέβαια, ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του '80, τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου αποδέσμευσε το ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών από αυτό των δικαστικών λειτουργών και φυσικά των βουλευτών. Έτσι ενώ τότε οι μισθοί των δικαστικών και των στρατιωτικών είχαν μια απόκλιση κοντά στα 15%, αυτή ξεπέρασε σήμερα το 200% ή με άλλα λόγια αν δεν γινόταν αυτό, ο μέσος όρος του μισθού των στρατιωτικών θα ήταν σήμερα κάτι παραπάνω από 5.000 ευρώ.
     Και η μεγάλη αδικία εις βάρος μας συνεχίζεται. Ξεκίνησαν τις περικοπές πρώτα από εμάς και συνέχισαν με τους υπόλοιπους. Χώρισαν τους αποστράτους σε κατηγορίες και τιμώρησαν αυτούς που τόλμησαν να αποστρατευτούν με αίτηση τους με μοναδικό κριτήριο την ηλικία. Μας απαγόρευσαν, ουσιαστικά, να εργαστούμε μετά την αποστρατεία. Η εφορία μας χτυπάει αλύπητα, ως μονομισθούχοι - μονοσυνταξιούχοι, κυρίως λόγω της μείωσης του αφορολογήτου και της κατάργησης των φοροαπαλλαγών. Τι κι αν δουλεύαμε από τα 17 μας χρόνια, τι κι αν πληρώσαμε ένα σπίτι σε ενοίκια, τι κι αν τα παιδιά μας δεν έχουν παιδικούς φίλους, τι κι αν ουδέποτε πληρωθήκαμε τις ατελείωτες υπερωρίες μας, τι κι αν έχουμε στεγαστικά δάνεια και παιδιά που σπουδάζουν. Απλά δεν τους νοιάζει. Συνάδελφοι, αναρωτηθήκατε γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ βουλευτής δεν έχει παιδί που να υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας; Αναρωτηθήκατε γιατί στην προτελευταία Βουλή ΚΑΝΕΝΑΣ βουλευτής δεν προέρχονταν από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας; 
Αγαπητοί συνάδελφοι, οι Απόστρατοι του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και της Ελληνικής Αστυνομίας των Νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Πιερίας και Τρικάλων, παρακολουθώντας τις σκόπιμες ή μη πληροφορίες των ΜΜΕ, περί νέων δυσβάστακτων περικοπών και πάλι από εμάς, καλούμε:
α. Όλους τους αποστράτους των ΕΔ και των ΣΑ να δώσουμε ραντεβού και πάλι στην Αθήνα στις 20 Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα Πέμπτη, (σχεδόν ένα χρόνο μετά την πρώτη μεγάλη συγκέντρωση).

β. Όλες τις ενώσεις - συνδέσμους αποστράτων ανά την Ελλάδα να ενημερώσουν τους συναδέλφους μας, για την επικείμενη κάθοδο μας, στην Αθήνα.

γ. Όλες τις ενώσεις - συνδέσμους αποστράτων Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., που εδρεύουν στην Αθήνα, να συναντηθούν άμεσα και να αποφασίσουν το χώρο της συγκέντρωσης (ΥΕΘΑ, ή Σύνταγμα, ή ...) και το είδος (συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ή πορεία, ή ...).


Στην περιοχή μας θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση σε χώρο και ημερομηνία που θα καθορισθεί και θα ανακοινωθεί, έγκαιρα, από το Συντονιστικό Αποστράτων.


Υ.Γ. Το Συντονιστικό των Αποστράτων αποτελείται από τους προέδρους των ΕΑΑΣ Ν. Καρδίτσας, ΕΑΑΣ Ν. Λάρισας, ΕΑΑΣ Ν. Μαγνησίας, ΕΑΑΣ Ν. Πιερίας, ΕΑΑΣ Ν. Τρικάλων, ΕΑΑΑ Ν. Λάρισας - Καρδίτσας - Τρικάλων - Πιερίας, ΕΑΑΑ Μαγνησίας, ΕΑΣΑ Ν. Καρδίτσας, ΣΑΧ-ΕΛΑΣ Ν. Λάρισας, ΣΑΣΑ Ν. Μαγνησίας, ΣΑΣΑ Ν. Πιερίας και ΕΑΣΑ Ν. Τρικάλων.  
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης