Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Συνελήφθη ντετέκτιβ που παρακολουθούσε εκατοντάδες smartphones κινητά

Στη σύλληψη γνωστού ντετέκτιβ της Αθήνας προχώρησε η αστυνομία έπειτα από έρευνα της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που αποκάλυψε πως ο 33χρονος ιδιωτικός αστυνομικός παρακολουθούσε παρανόμως εκατοντάδες smartphones πολιτών, με σκοπό την καταγραφή των επαγγελματικών και προσωπικών τους επαφών και συνομιλιών.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, ο ντετέκτιβ χρησιμοποιώντας ένα υπερσύγχρονο σύστημα παρακολούθησης, γνωστό ως «αόρατα μηνύματα», είχε τη δυνατότητα να καταγράφει όχι απλώς τις φωνητικές συνομιλίες των ανυποψίαστων θυμάτων του αλλά και τα γραπτά μηνύματα (sms), τα e-mail που έστελναν και ελάμβαναν οι ίδιοι αλλά και τη γεωγραφική θέση - εκπομπή του κινητού, εφόσον ήταν εφοδιασμένο με σύστημα εντοπισμού θέσης.

Το σύστημα παρακολούθησης που χρησιμοποίησε ο ντετέκτιβ αποδεικνύει πως το απόρρητο των τηλεφωνικών συνομιλιών μπορεί να παραβιαστεί εύκολα.

Επίσης, προωθούσε στην αγορά συσκευές που τοποθετούνται σε χώρους με σκοπό την υποκλοπή προφορικών συνομιλιών και στη συνέχεια την αποστολή τους σε συγκεκριμένο αποδέκτη, μέσω του δικτύου της τηλεφωνίας.

Στη λίστα των θυμάτων του περιλαμβάνονται δεκάδες επιχειρηματίες, γιατροί και δικηγόροι τους οποίους παρακολουθούσε είτε για επαγγελματικούς, είτε για προσωπικούς λόγους.

Η αστυνομία βρήκε στην κατοχή του συλληφθέντος τιμολόγια με τα οποία αμειβόταν για τις παρακολουθήσεις. Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η ποσότητα των συσκευών που έχουν διατεθεί στην αγορά, ενώ ο 33χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=210476
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης