Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Συνελήφθη το ανθρωπόμορφο τουρκο-τέρας που δολοφόνησε τους Ισαάκ και Σολωμού (ανανέωση)

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ραντικάλ, ο καθηγητής πανεπιστημίου Erhan Arıklı συνελήφθη από τις αρχές της Κιργιζίας, στο αεροδρόμιο Μανάς, της πρωτεύουσας Μπισκέκ, για συμμετοχή του στη δολοφονία των Κυπρίων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.
Μετά από την εξέλιξη αυτή σήμανε συναγερμός στο τουρκικό υπουργείο εξωτερικών.
Ένδεκα είναι συνολικά οι Τούρκοι που καταζητούνται από την Ιντερπόλ για την άγρια δολοφονία των δυο Κυπρίων, τον Αύγουστο του 1996.

Ο συλληφθείς, όταν τελέστηκαν οι δολοφονίες ήταν πρόεδρος της εθνικιστικής παρακρατικής οργάνωσης Türk-Bir. Γεννήθηκε το 1962 στο Αρνταχάν και εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στη Λάπηθο, το 1976.
Ο Ερχάν Αρικλί διέμενε επί 14 χρόνια στο Καζακστάν και ήταν εκπρόσωπος του παράνομου τουρκοκυπριακού κράτους στην Κιργιζία.
Το αλίευσα ΕΔΩ 

 ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΙΡΓΙΣΙΑΣ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ... ΚΙ ΑΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΙΝΤΕΡΠΟΛ!

Τούρκο εμπλεκόμενο στη βάρβαρη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού το 1996 συνέλαβαν οι αρχές στην Κιργισία.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στην Κωνσταντινούπολη, πρόκειται για τον Ερχάν Αρικλί, ο οποίος είναι στη λίστα για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού και την οποία έχει στα χέρια της Interpol.


Στην λίστα αυτή βρίσκονται άλλα δέκα άτομα, ανάμεσα στα οποία και ο τότε αρχηγός των κατοχικών δυνάμεων, Ερσάν Κουντακσί. Η πρεσβεία της Τουρκίας στην Κιργισία χαρακτήρισε τις κατηγορίες εναντίον του Αρικλί ανυπόστατες.


Τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Αρικλί συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μανάς και λόγω του ότι είχε στην κατοχή του «διπλωματικό» διαβατήριο της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου» οδηγήθηκε στη Γενική Διεύθυνση Αστυνομίας στην πρωτεύουσα Μπισκέκ και στη συνέχεια, όπως υποστηρίζουν, αφέθηκε ελεύθερος. 


 Το αλίευσα ΕΔΩ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης