Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα απίστευτη τουρκική πρόκληση για το Αιγαίο ταυτόχρονα με μια πρόκληση που προέρχεται από σύλλογο εντός των συνόρων!


Τούρκος βουλευτής μιλά για «κατοχή» σε νησιά του Αιγαίου! Μιλά ακόμη και για το παγκόσμιο κέντρο της ελληνικής ναυτοσύνης, τις Οινούσσες!
Γιώργος Αδαλής
aegeantimes.gr


Την ώρα που εξετάζουμε μια περίπτωση σε νησί του Ανατολικού Αιγαίου, όπου ένας Ελληνικός σύλλογος φέρεται να αποκάλεσε ως «διαφωτιστή» τον Κεμάλ Αττατούρκ, έσκασε άλλη μια «βόμβα» από την πλευρά της Τουρκίας!

Συγκεκριμένα ένας τούρκος βουλευτής με ερώτησή του στο κοινοβούλιο των Τούρκων, κάνει λόγο για «ελληνική κατοχή σε τουρκικά νησιά» στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και στο Κρητικό Πέλαγος !!!

Η προκλητική όσο κι ανιστόρητη αυτή ερώτηση κατατέθηκε στο προεδρείο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης ζητώντας να απαντηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, από τον βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μπουλέντ Τεζτζάν.
Το Ρ.Λ. Κόμμα αποτελεί την αξιωματική αντιπολίτευση στην Τουρκία και δεν είναι ένα μικρό κόμμα!

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου ΑΝΚΑ ο τούρκος βουλευτής αναφέρει πως «προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι έχει υψωθεί η ελληνική σημαία» σε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου όπως Οινούσσες, Φούρνοι, Θύμαινα, στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στα νησιά Αγαθονήσι, Αρκοί, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνος, Ψέριμος, Γυαλί, Λέβιθα, Κίναρος και στο Κρητικό Πέλαγος στα νησιά Γαύδος, Δία, Διονυσάδες, Γαϊδουρονήσι και Κουφονήσι.

Ο βουλευτής αναφέρει ότι «το υπουργείο Εξωτερικών ενώ εδώ και λίγο καιρό αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, σιωπά απέναντι σε αυτή την εξέλιξη» και διατυπώνει τα ερωτήματα: «Αληθεύει ότι επιδείχθηκε εθελοτυφλία στην κατοχή των νησιών του Αιγαίου; Για ποιο λόγο επιτράπηκε να υψωθεί η ελληνική σημαία στο Αγαθονήσι; Τι σχεδιάζει να κάνει το υπουργείο σας απέναντι στη ντε φάκτο κατοχή;»

Είναι λοιπόν απορίας άξιο, πως η Ελληνική Κυβέρνηση επιτρέπει από τη μια σε «Ελληνικούς» συλλόγους που δρουν στο Αιγαίο, να προπαγανδίζουν τις τουρκικές αρχές και θέσεις μέσα στη χώρα, την στιγμή που επίσημα, τουρκικά κόμματα αλλά και η ίδια η Κυβέρνηση, εγείρει αξιώσεις σε νησιά Ελληνικά!!!

Παρόμοιο περιεχόμενο είχαν ανακοινώσεις του Δημοκρατικού Κόμματος πριν από ένα μήνα. Τα περί «κατοχής» είχε ισχυριστεί και τον Μάιο του 2011 ο τότε πρόεδρος του εν λόγω κόμματος Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ, θέτοντας θέμα «ελληνικής κατοχής» στα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, από το 2004, αλλά ο αν…ισόρροπος Μπουλέντ Τεζτζάν, έφτασε στο σημείο να … «τουρκοποιεί», την έδρα της παγκόσμιας ναυτοσύνης ανά τους αιώνες, τις ιστορικές Οινούσσες!!!.

Κι επειδή όλο και κάποιοι θα βρεθούν να πουν ότι η επίσημη πολιτική της Τουρκικής κυβέρνησης διαφοροποιείται, υπενθυμίζουμε ότι στις 19 Μαΐου 2011, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Σελτσούκ Ουνάλ είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για «τα υπάρχοντα προβλήματα στο Αιγαίο που τις τελευταίες μέρες έρχονται στη δημοσιότητα», προσθέτοντας τα εξής:

«Υπάρχουν στο Αιγαίο ζητήματα αλληλένδετα. Η θέση της χώρας μας για τη θάλασσα του Αιγαίου είναι ξεκάθαρη και γνωστή σε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές. Επιθυμούμε να γίνει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Διατηρούμε την αναγκαία πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα για την μόνιμη λύση όλων των προβλημάτων στο Αιγαίο με τρόπο ειρηνικό που θα στηρίζεται στα κοινά συμφέροντα.

Μέχρι την επίλυση των προβλημάτων αυτών, έχει μεγάλη σημασία, αμφότερες οι πλευρές να απέχουν από μονομερείς πρωτοβουλίες που θα επηρέαζαν αρνητικά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και θα έβλαπταν τη θετική ατμόσφαιρα που υπάρχει και αναπτύσσεται μεταξύ των δύο χωρών».

Δηλαδή, σε απλά Ελληνικά, οι «αμφότερες πλευρές» δηλαδή ΚΑΙ η Ελλάδα, θα πρέπει να κάνει πίσω στο θέμα της ελληνικότητας του Αιγαίου, γιατί το επίσημο τουρκικό κράτος, δεν την αναγνωρίζει!!!

Στις αμέσως επόμενες μέρες θα επανέλθουμε στο ζήτημα, αφού εξετάσουμε με ψυχραιμία, μια απίστευτη πρόκληση κατά της Εθνικής Ταυτότητας των Ελλήνων, που αν αληθεύει, τότε ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της προκλήσεως και πρόκειται για μια κατάφορη παραβίαση νόμων καθώς και του ίδιου του Συντάγματος, η οποία επιτέλους, πρέπει να διωχθεί και ποινικά!

Επειδή τίποτε δεν είναι τυχαίο, σε ότι αφορά τις προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, την πολιτική τους αλλά και την συμπεριφορά κάποιων «οργανώσεων» εντός των συνόρων, θα επανέλθουμε σύντομα με περισσότερες πληροφορίες!

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης