Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

«Ξαναχτύπησαν» οι…Τούρκοι της Δυτικής Θράκης!


    Αυτή τη φορά σε συνέδριο «Τουρκικού Κόσμου» στην Αττάλεια…
    Όταν δεν ξεσαλώνουν στα διεθνή φόρα της Δυτικής Ευρώπης, ξεσαλώνουν σε τουρκικό έδαφος. Νέα λοιπόν πρόκληση των…«Τούρκων της Δυτικής Θράκης» είχαμε πριν από λίγες μέρες, αυτή τη φορά στην Αττάλεια, σε ένα…τουρκολογικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο Ατατούρκ (σ.σ. πολύ…πρωτότυπο) και υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Μεσογείου (σ.σ. μια που δεν είναι της στιγμής, θα αντιπαρέλθουμε το βαρύγδουπο του τίτλου, προκειμένου για ένα τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ιδρυματίδιο της κακιάς ώρας). Τουρκολογικό συνέδριο βέβαια όχι (έστω και κατ’ επίφασιν) επιστημονικό, αλλά ξεκάθαρα αλυτρωτικό. Άλλωστε, όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε στην αφίσα του συνεδρίου (στη 2η φωτογραφία, κάτω δεξιά)), στις σημαίες του…τουρκικού κόσμου περιλαμβάνεται αναφανδόν και εκείνη της Ανεξάρτητης Δυτικής θράκης. Αυτό φυσικά ουδόλως εμπόδισε κάποιους…Έλληνες υπηκόους (και συνήθως αυτοφερόμενους – στα λόγια – ως θιασώτες της ελληνοτουρκικής φιλίας), όπως ο αρθρογράφος της «Γκιουντέμ» Τζεμίλ Καμπζά και ο πρόεδρος της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» Αχμέτ Καρά, να συμμετάσχουν με ανακοινώσεις τους στο συνέδριο (ως Τούρκοι βεβαίως). Διαβάζουμε το σχετικό δημοσίευμα της «Μπιρλίκ» (19-4-2011) σε μετάφραση από το http://tourkikanea.gr:
    H ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΤΤΑΛΕΙΑ
    Στο διάστημα 16-17 Απριλίου 2011 οργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Μεσογείου στο συνεδριακό κέντρο Ατατούρκ το “4ο Συνέδριο Νεολαίας Τουρκικού Κόσμου”.
    Στο περιθώριο των συνεδριάσεων της επιτροπής, οργανώθηκαν επίδειξη παραδοσιακών χορών από την περιοχή του Καυκάσου, επίδειξη εκτέλεσης στρατιωτικών εμβατηρίων, δεξιώσεις και επίσκεψη στην πόλη.
    Κατά το συνέδριο οργανώθηκε πάνελ με τίτλο ¨Ο Τουρκισμός της Δυτικής Θράκης¨. Στο πάνελ αυτό μετείχαν ως ομιλητές για τη Δ. Θράκη 4 άτομα: ο Τζεμίλ Καμπζά για την ελευθερία του τύπου, ο Σουάτ Τσολάκ με θέμα ¨Πολιτική εκπροσώπηση και Συμβούλιο Περιφέρειας¨, ο Αχμέτ Καρά για τους συλλόγους, και ο Δρ. Χουσείν Οζκάν από την Γερμανία για τον αγώνα που οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δίνουν στην Ευρώπη για τη Δυτική Θράκη.
    Ομιλητές που μετείχαν σε άλλες συνεδρίες είπαν πως σήμερα η Δυτική Θράκη έγινε το κέντρο του τουρκικού κόσμου.
    Την προεδρία στην συνεδρία είχε η καθηγήτρια του πανεπιστημίου Χατζέτεπε Δρ. Γιόντζα Ανζερλίογλου. Η Ανζερλίογλου επιπρόσθετα στις ομιλίες που έκαναν οι ομιλητές, περιέγραψε τις σκέψεις της για τον τουρκικό κόσμο και το τι πρέπει να γίνει. Επίσης περιέγραψε στους εκπροσώπους του τουρκικού κόσμου με μια γενική αναφορά τις συνθήκες της Ελλάδας από την εποχή των Οθωμανών μέχρι τις μέρες μας, καθώς και τις συμφωνίες που προφυλάγουν τα δικαιώματα των Τούρκων που παρέμειναν μέσα στα σύνορα της Ελλάδας
    Ο Δρ. Χουσείν Οζκάν χάρισε από μια σειρά από τις εκδόσεις του ΒΑΤΑΑΜ στο Πανεπιστήμιο της Μεσογείου και στην Οργανωτική Επιτροπή, ώστε βάζοντας τες στην βιβλιοθήκη να μπορούνε να επωφεληθούνε οι αναγνώστες. Επίσης μοίρασε πολλά βιβλία στου φοιτητές.
    Στο συνέδριο διαβάστηκαν πολλά συγχαρητήρια τηλεγραφήματα. Από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ, τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, τον αρμόδιο για τους Τούρκους του εξωτερικού υπουργό Φαρούκ Τσελίκ και από πολλούς ακόμη υπουργούς και βουλευτές.
Το αλίευσα ΕΔΩ http://proxeneio-stop.org/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης